Router D-Link DAP-1160 Vyřešeno
Router D-Link DAP-1160
Ahoj mám router D-Link Dap-1160 a nemůžu se dostat do webového rozhraní pro tento router. Nevíte někdo čím to je? Je to z cd nainstalováno a po napsání adresy 192.68.0.50 se stránka nenačte. Díky
Re: Router D-Link DAP-1160
Otevřici si příkazový řádek. Napiš ipconfig . A najdi si "Výchozí bránu" IP adresu napiš do webu
Notebook SONY VAIO e15
Windows 7 Home Premium 64 bit
AMD Radeon HD 7550M/7650M Graphics
Intel Pentium CPU B970
RAM : 4GB
HDD 500GB 5400
Windows 7 Home Premium 64 bit
AMD Radeon HD 7550M/7650M Graphics
Intel Pentium CPU B970
RAM : 4GB
HDD 500GB 5400
Bohužel tato IP adresa nefunguje. Když se kouknu na tel. na wifi, tak to píše IP adresu 192.168.1.156 , ale ta ve web. prohlížeči taky nic nezobrazí.
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Čer 2014 13:58) ---
Jedná se o to, že ve firmě máme v přízemí jeden router DAP-1160 a v druhém patře druhý router DAP-1160. V brožuře je, že výchozí IP adresa pro přihlášení do D-link je 192.168.0.50, ale ta nefunguje. Kolega co tady byl asi přede mnou měl psaný v sešitu IP adresu 192.168.0.50 a 192.168.0.51.
Přes tyto adresy se webové rozhraní nenačte. Potřebuji zabezpečit wifi síť heslem a nevímk jak bez toho web. rozhraní. Ještě takový asi hloupý dotaz, jak se eventuálně nastaví heslo pro jeden router a druhé helo pro druhý. Předpokládám, že IP adresu pro webové rozhraní mají stejnou.
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Čer 2014 13:58) ---
Jedná se o to, že ve firmě máme v přízemí jeden router DAP-1160 a v druhém patře druhý router DAP-1160. V brožuře je, že výchozí IP adresa pro přihlášení do D-link je 192.168.0.50, ale ta nefunguje. Kolega co tady byl asi přede mnou měl psaný v sešitu IP adresu 192.168.0.50 a 192.168.0.51.
Přes tyto adresy se webové rozhraní nenačte. Potřebuji zabezpečit wifi síť heslem a nevímk jak bez toho web. rozhraní. Ještě takový asi hloupý dotaz, jak se eventuálně nastaví heslo pro jeden router a druhé helo pro druhý. Předpokládám, že IP adresu pro webové rozhraní mají stejnou.
-
- Pohlaví:
Tak odzadu: IP adresu pro konfiguraci mají jinou. To plyne z toho, že na stejné síti nesmí být dvě stejné adresy. Stejně tak jako v jednom městě nemůže být dvojí adresa. To by se pak blbě doručovalo..
Chce to sem napsat, jak to vlastně máte zapojeno.
Pomůže třeba tohle: viewtopic.php?p=979776#p979776 Kromě jiného je tam popsáno i použití příkazu ipconfig tak, aby ses dostal do nastavení routeru.
Chce to sem napsat, jak to vlastně máte zapojeno.
Pomůže třeba tohle: viewtopic.php?p=979776#p979776 Kromě jiného je tam popsáno i použití příkazu ipconfig tak, aby ses dostal do nastavení routeru.
Děkuji za návod, ale nevím jestli to je náš případ. Tak my to máme tak, že na chodbě je v každém patře připojený do síťové zástrčky. Tím je asi dána automaticky jiná IP adresa ne? Já se zkouším připojit od sebe z kanceláře, což asi nevadí, nebo jo? Nebo opravdu musím propojit router s pc kabelem a pak teprve zjistím IP routeru?
-
- Pohlaví:
Tobě sítě nic neříkají, takže se do ničeho nepouštěj a zaplať si servis. Nebo na to prostě nestačíš. Jinak není možné, že bys napsal, cos napsal, zvláště potom, co jsi četl článek.
Zapojeno = přesný grafický plán s popisem sítě (sítí) včetně IP adres PC a pokud možno prvků. Taky do jakých portů routeru je přiveden kabel. Jen v tomhle případě můžu vyčíst, zda routery fungují jako routery, nebo AP a jen tak ti můžu odpovědět na:
To vadí i nevadí. Záleží na jaké síti jsi, jak je síť konfigurována a jak je routována.
Pokud router funguje jako AP, pak jeho IP nezjistíš ani při připojení kabelem. Alespoň do té doby, dokud neprovedeš tovární restart.
Pokud má D-Link nějakou vyhledávací utilitu, zkus použít ji. Ta by router měla najít.
Zapojeno = přesný grafický plán s popisem sítě (sítí) včetně IP adres PC a pokud možno prvků. Taky do jakých portů routeru je přiveden kabel. Jen v tomhle případě můžu vyčíst, zda routery fungují jako routery, nebo AP a jen tak ti můžu odpovědět na:
Já se zkouším připojit od sebe z kanceláře, což asi nevadí, nebo jo? Nebo opravdu musím propojit router s pc kabelem a pak teprve zjistím IP routeru?
To vadí i nevadí. Záleží na jaké síti jsi, jak je síť konfigurována a jak je routována.
Pokud router funguje jako AP, pak jeho IP nezjistíš ani při připojení kabelem. Alespoň do té doby, dokud neprovedeš tovární restart.
Pokud má D-Link nějakou vyhledávací utilitu, zkus použít ji. Ta by router měla najít.
No přiznám se, že sítě mi opravdu moc neříkají. Platit servis za to, aby mě zaheslovali wifi příjde docela blbé. No já jsem to napsal asi blbě předtím, ale fakt už nevím pže doma např. připojení přes router OK. Jinak v práci jsou routery jako acess pointy. Ono jestli taky nevadí, že IP adresa routeru je 192.168.0.50 a ip adresa počítače 192.168.1.xxx. Oni asi musí mít stejnou podsíť možná ne?
-
- Pohlaví:
Přesně tak. Pokud tam podsítě máte. Takže, pokud máte routery v režimu AP, pak je máte pravděpodobně zapojené jako switche. A pak jde zřejmě o jedinou síť.
Stáhni si program netscan rozbal a spusť. Najde všechno, co je na síti. Počítače budou mít vyplněný hostname. Router ho může mít taky, ale spíše nebude. Pak zkus vložit do prohlížeče tu IP adresu, o které si tipneš, že by mohla být router. Pokud ano, pak se zobrazí přihlašovací dialog. Vyplníš jméno a heslo k routeru a jsi v nastavení.
Stáhni si program netscan rozbal a spusť. Najde všechno, co je na síti. Počítače budou mít vyplněný hostname. Router ho může mít taky, ale spíše nebude. Pak zkus vložit do prohlížeče tu IP adresu, o které si tipneš, že by mohla být router. Pokud ano, pak se zobrazí přihlašovací dialog. Vyplníš jméno a heslo k routeru a jsi v nastavení.
Děkuji, zkusím stáhnout a uvidím. Ještě mě napadlo, co když změním IP adresu síťovky z automaticky na ruční a dám nějakou adresu se stejnou maskou podsítě, tedy 0. Sice nepůjde net, ale teoreticky by zase mělo jít to webové rozhraní, kde si už zahesluji wifi. Doufám, že jsem zas nenapsal nějakou blbost 

-
- Pohlaví:
Tak můžeš vyvolat konflikt IP adres. Pokud chceš IP napevno, pak musíš vědět naprosto přesně jakou. Net samozřejmě půjde, pokud vyplníš gateway a DNS.
To já IP adresu pc znám. Ono tedy asi znám i tu IP routeru. Jeden máme 192.168.0.30 a druhý 192.168.0.31. Jen se tedy nezobrazí to webové rozhraní pže routery mají 192.168.0.xx a pc je 192.168.1.xxx. Tedy jiná podsíť. V tom je asi ten problém. Takže dopsat do síťové karty ručne adresu např: 192.168.0.100 je blbost, aby pak šlo to rozhraní. Nejlepší volba je tedy pustit Net Scan a doufat, že pak to webové rozhrabí půjde?
-
- Pohlaví:
Podle toho co píšeš, tak buď kecáš, nebo to není jak jsi psal. Zjisti si, která IP adresa je volná (lhostejno v které síti). Pak si nastav na PC pevnou IP adresu (libovolnou volnou). Masku nastav 255.255.0.0. Pak bys měl vidět obě podsítě. Ověříš tak, že pošleš ping na 192.168.0.30 (31). Po servisním zásahu vrať nastavení zpět.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2955
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
27 led 2025 16:39
-
-
Herní PC okolo 20k OPRAVA link košíku Příloha(y)
od Samlitt » 02 dub 2025 20:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 1964
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
03 dub 2025 20:50
-
-
-
Outlook, účet Google a Family Link - jak připojit
od MK_Vs » 28 pro 2024 19:10 » v Kancelářské balíky - 1
- 2555