\\EDIT
Zdravím :)
Mám takovej zajímavej problém, zkusím ho popsat, aby se dal pochopit. Nešel PC mojí přítelkyně (odešel zdroj) tak jsem ho vyměnil a rozběhnul se. Když už jsem byl u toho tak jsem si všiml že v biosu jsou RAMky které mají frekvenci 1333mhz nastaveny na 1066 (základka podporuje 1333) a tak jsem je nastavil ručně v biosu na 1333. Poté ale PC nenaběhl (vždy se roztočil větrák beeper nepípnul a po asi 2s se zrestartoval) Tak jsem zresetoval bios pomocí jumperu JBAT1 v přiloženém obrázku propojil jsem ho-zkratoval pomocí "přesuvného spoj" (který je na přiloženém obr umístěn na JUSB_PW1). Ale nechal jsem ho tam a zapl pc ale nenaběhnul protože byl JBAT1 ve zkratu. Poté jsem ho nasadil zpět na JUSB_PW1 a PC naběhl-vyskočila nabídka-Vše bylo nastaveno do původních hodnot a jestli chci pomocí F1 Enter Setup F2 continue, ale teď přišel onen problém. Nešla klávesnice ani v PS/2 ani USB-dvě ruzné klavesnice fungujici normalne. Myslel jsem si, že jsem akorát vypnul podporu USB-tím že jsem nasadil špatně zpátky na JUSB_PW1 "přesuvný spoj" ale ani po správně nasazeném JUSB_PW1 nebyla funkce klávesnice a hlavně se PC nechtěl načíst normálně(vyskočila obrazovka MSI biosu ale nefungovala klávesnice abych do něj mohl vstoupit a poté kdy se měl načítat WIN-se objevilo jen blikající podtržítko na černém pozadí a to je vše). Zkoušel jsem ještě několikrát restart biosu, ale už mi prostě nefunguje klávesnice k výběru F1/F2 po restartu biosu, nebo k vstupu do biosu.
Sestava :
Win 7 64 bit home premium
MB MSI H61M-P22 (B3)
Proc Intel celeron G540
RAM Evolve zeppelin 2GB DDR3 1333MHz
Nejde klávesnice BIOS
Nejde klávesnice BIOS
Naposledy upravil(a) Sedli02 dne 11 čer 2014 22:13, celkem upraveno 3 x.
PC - Win 10 pro 64 bit; Proc-Intel i5 6500+ninja 3 cooler; GK-MSI Twin Frozr GeForce 1660-Ti 6G ; RAM-Kingston HyperX Fury 2x8GB DDR4 2133; MB-MSI Z170-A Pro; SSD-ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 256GB; HDD-1x WD 2TB green, 2x WD 1TB blue; Skříň-Cooler Master HAF 912 Zdroj-Seasonic x-series 850 W 80+gold
-
- Pohlaví:
Re: Nejde klávesnice BIOS
Obrázek dej jako přílohu a ten tvůj nečitelný článek trochu uprav.
Snažil jsem se to nějak upravit, bohužel nevím jak, aby z toho neunikla pointa toho, oč běží.
PC - Win 10 pro 64 bit; Proc-Intel i5 6500+ninja 3 cooler; GK-MSI Twin Frozr GeForce 1660-Ti 6G ; RAM-Kingston HyperX Fury 2x8GB DDR4 2133; MB-MSI Z170-A Pro; SSD-ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 256GB; HDD-1x WD 2TB green, 2x WD 1TB blue; Skříň-Cooler Master HAF 912 Zdroj-Seasonic x-series 850 W 80+gold
Kdysi jsem měl podobnou zkušenost.
Na desce uživatel "odpálil" řadič ps/2 - pro klávesnici i myš. Měl štěstí, protože nikdy nemusel resetovat bios na default hodnoty - na default nastavení byla totiž na jeho desce podpora usb pro klavesnici v biosu zakázaná! A nikdy ho také naštěstí nenapadlo manuálně podporu usb klávesnice v biosu zakázat. Pokud by to udělal, skončilo by to jako u vás - bez možnosti vstoupit do biosu. Dokonce nepomohlo ani dokoupení přídavného řadiče pro ps/2 do pci slotu.
Nemusí to být i váš případ, ale může.
Možná by pomohlo napsat, jestli ta klávesnice používaná před resetem biosu byla ps/2 nebo usb?
A ještě jedna možnost - co jsem tak "listoval" weby... : http://kuc.cz/216eq0
Na desce uživatel "odpálil" řadič ps/2 - pro klávesnici i myš. Měl štěstí, protože nikdy nemusel resetovat bios na default hodnoty - na default nastavení byla totiž na jeho desce podpora usb pro klavesnici v biosu zakázaná! A nikdy ho také naštěstí nenapadlo manuálně podporu usb klávesnice v biosu zakázat. Pokud by to udělal, skončilo by to jako u vás - bez možnosti vstoupit do biosu. Dokonce nepomohlo ani dokoupení přídavného řadiče pro ps/2 do pci slotu.
Nemusí to být i váš případ, ale může.
Možná by pomohlo napsat, jestli ta klávesnice používaná před resetem biosu byla ps/2 nebo usb?
A ještě jedna možnost - co jsem tak "listoval" weby... : http://kuc.cz/216eq0
Byla ps/2 a nefungovala ani dalsi klavesnice, kterou jsem prave zkousel potom v USB, take me napadlo, že jsem nejspíše odpálil USB a PS/2... pokusím se asi tedy desku reklamovat a uvidím co mi řeknou. A pokud jsem to správně pochopil 5VSB poloha je nastavená - neboli podpora PS/2/USB koukal jsem se do návodu Zakl. desky ... Takže to vypadá že jsem to opravdu odpálil...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 1469
-
od Stenatko
Zobrazit poslední příspěvek
26 kvě 2025 14:09