Poraďte přenosné (portable) programy na čištění a odvirováni
Poraďte přenosné (portable) programy na čištění a odvirováni
Ahoj, chci si dát na flashdisk nějaké programy na čištění pc a odvirovaní. Poradíte mi jaké? Abych je měl vždy po ruce a nemusel nic stahovat a instalovat.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 17 čer 2014 13:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „programy na čístění a odvirováni na flesh disk“; při té příležitosti jsem ti zlidštil text samého příspěvku. Pokud čeština není tvojí mateřštinou, hádám, že z ní propadáš.
Důvod: Oprava nadpisu „programy na čístění a odvirováni na flesh disk“; při té příležitosti jsem ti zlidštil text samého příspěvku. Pokud čeština není tvojí mateřštinou, hádám, že z ní propadáš.
- Petrisan01
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: programy na čístění a odvirováni na flesh disk
Co by ten program měl všechno umět? Na čištění PC mohu doporučit CCleaner, ale nevím, proč to chceš mít na flash disku, když to stačí mít v počítači a jednou za měsíc aktualizovat a použít. To je přece mnohem jednodušší.
Jak se správně zeptat----HiJackThis sekce----Návod na HiJackThis----HWmonitor----UTFG
Pozor! Program ComboFix, používat pouze na doporučení někoho kdo tomu rozumí, jelikož umí nasekat více paseky, než užitku!!
Není hanba když nevíš, ale když se neptáš
Pozor! Program ComboFix, používat pouze na doporučení někoho kdo tomu rozumí, jelikož umí nasekat více paseky, než užitku!!
Není hanba když nevíš, ale když se neptáš
Re: programy na čístění a odvirováni na flesh disk
Malware Bytes Anti Malware
Re: Poraďte přenosné (portable) programy na čištění a odviro
CCleaner nic nečistí, jen rozdrbe systém samotný a neumí nic, co by neuměl systém sám. Bootovací flash s Hirens, Slax, *buntu nebo UBCD distribucí v kombinaci s Portableapps.com. Omezení jsou pevně nastavené, tam nic nevymyslíš, stejně tak bez funkčního připojení nemůžeš provádět update db malware nebo exploitů.
Genome: Rada za všechny drobné. CCleaner v šikovných (a někdy i méně šikovných) rukách dokáže být velmi schopným pomocníkem při očištění PC od zbytečností, jen se musí používat hlava (což vzhledem k Tvému názoru bude Tvá slabší stránka). Ta bootovací fleška není úplně od věci, ale zase trochu jinak, než uvádíš - jsou tam jiné dobré programy, o nichž se nezmiňuješ a které na otázku z titulu odpoví daleko lépe, než Tebou uvedené. Bohužel z hlavy si je honem nevybavuji a nejsem doma, abych si seznam těch programů pustil. HB kvůli tomu teď stahovat nebudu.
Za sebe doporučím CCleaner, Malwarebytes Antimalware (placený, shareware omezený), Crystal Disk Info nebo HW Monitor (HW Monitor umí víc, CDI je oblíbený na HDD), OODefrag16 Professional, od věci není třeba ani Space Monger a kdybych ještě chvíli přemýšlel a hledal, našel bych i pár dalších.
Teď jsem zaregistroval "upravený" titul vlákna, takže s tou přenosností to asi bude všelijaké, protože většina, ne-li všechny mnou doporučené rpogramy se musí instalovat. Já to dělám tak, že mám na flešce instalačky a když potřebuji, nainstaluji, spustím, provedu co potřebuji a pak odinstaluji. Myslím, že je to jednodušší, než hledat portable programy a ani tak to není iděální, protože obvykle mezi dvěma použitími (používám především pro sebe) je příslušný program aktualizovaný a stejně stahuji aktuzalizace
Za sebe doporučím CCleaner, Malwarebytes Antimalware (placený, shareware omezený), Crystal Disk Info nebo HW Monitor (HW Monitor umí víc, CDI je oblíbený na HDD), OODefrag16 Professional, od věci není třeba ani Space Monger a kdybych ještě chvíli přemýšlel a hledal, našel bych i pár dalších.
Teď jsem zaregistroval "upravený" titul vlákna, takže s tou přenosností to asi bude všelijaké, protože většina, ne-li všechny mnou doporučené rpogramy se musí instalovat. Já to dělám tak, že mám na flešce instalačky a když potřebuji, nainstaluji, spustím, provedu co potřebuji a pak odinstaluji. Myslím, že je to jednodušší, než hledat portable programy a ani tak to není iděální, protože obvykle mezi dvěma použitími (používám především pro sebe) je příslušný program aktualizovaný a stejně stahuji aktuzalizace

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
wattmetr píše:Teď jsem zaregistroval "upravený" titul vlákna, takže s tou přenosností to asi bude všelijaké, protože většina, ne-li všechny mnou doporučené rpogramy se musí instalovat. Já to dělám tak, že mám na flešce instalačky a když potřebuji, nainstaluji, spustím, provedu co potřebuji a pak odinstaluji. Myslím, že je to jednodušší, než hledat portable programy a ani tak to není iděální, protože obvykle mezi dvěma použitími (používám především pro sebe) je příslušný program aktualizovaný a stejně stahuji aktuzalizace
Vidíš, tahle možnost mě při úpravě toho zběsilého nadpisu nenapadla.
Za sebe – některé programy se aktualizují tak často (minimálně antiviry a ccleaner jmenuji bez nápovědy), že s sebou pro tyto případy nosím nanejvýš adresy, odkud stáhnu jejich poslední verze.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Vzhledem k tomu, co umí (deklarováno na stránce Personal v odkazu), není podle mě cameyo to pravé ořechové pro požadované použití 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
wattmetr ... fíha? Tak už jsem si sedl na pozadí a teď mi vysvětli, co přesně to placebo čistí. Odpustím i rizikové automatizované zásahy tam, kde nejsou vlastně vůbec potřeba a dělají se pouze ručně.
- Cache, Temp, App Temp/Cache, Startup .... nedělej si legraci, to snad nemůžeš ani myslet vážně
- Registry? Oni vlastně vůbec nějaké čištěni nepotřebují a velké finále znamená rstrui
Portable PS,CleanMgr, MSConfig, TaskMgr a par dalších , které nedisponují automatickou domrvovací funkcí. Takže co přesně dělá CCleaner lépe, bezpečněji a vlastně co vůbec vyčistí? Zapomeň na to, že se napářeš do adr. paměťovému prostoru, takže stejně nevyčistíš nic, jen se to tam pěkně vrátí. Navíc CCleaner neběží ani jako kernel module a tedy načatý, či jinak rootkitem vylepšený, nebo striktně administrovaný systém ho odstřelí bez nějakých větších problémů, pokud ho tam vůbec pustí. Sysinternals jsou PortableApps.com - tedy snadnou instalaci a lze s tím udělat tak 100x tolik, co s automatickým bombarďákem typu CCleaner.
Milerád si počtu o detailech placebo efektu se všemi detaily. Kecáš kraviny a vezeš se na vlně nesmyslného efektu. Tyhle "modní" programy nestojí za nic, protože neumí ani 5% toho, co umí systém sám, ale především, dělají to zcela automaticky. Jen blbost uživatelů a pisálků různých populárních rádoby užitečných sloupků plného crapware způsobila, že se vytvořila umělá bublina na desítek pofidérních nástrojů pro čistění, tuningu a "bezpečnost".
Co nezvládnou portable Sysinternatls + PowerShell + třeba nějaký ten AV, tak nezvládne už nic a je potřeba přejít do single-user (pokud tušíš, jaký je rozdíl, nebudeš protestovat) a tím celá potřeba končí.
- Cache, Temp, App Temp/Cache, Startup .... nedělej si legraci, to snad nemůžeš ani myslet vážně
- Registry? Oni vlastně vůbec nějaké čištěni nepotřebují a velké finále znamená rstrui
Portable PS,CleanMgr, MSConfig, TaskMgr a par dalších , které nedisponují automatickou domrvovací funkcí. Takže co přesně dělá CCleaner lépe, bezpečněji a vlastně co vůbec vyčistí? Zapomeň na to, že se napářeš do adr. paměťovému prostoru, takže stejně nevyčistíš nic, jen se to tam pěkně vrátí. Navíc CCleaner neběží ani jako kernel module a tedy načatý, či jinak rootkitem vylepšený, nebo striktně administrovaný systém ho odstřelí bez nějakých větších problémů, pokud ho tam vůbec pustí. Sysinternals jsou PortableApps.com - tedy snadnou instalaci a lze s tím udělat tak 100x tolik, co s automatickým bombarďákem typu CCleaner.
Milerád si počtu o detailech placebo efektu se všemi detaily. Kecáš kraviny a vezeš se na vlně nesmyslného efektu. Tyhle "modní" programy nestojí za nic, protože neumí ani 5% toho, co umí systém sám, ale především, dělají to zcela automaticky. Jen blbost uživatelů a pisálků různých populárních rádoby užitečných sloupků plného crapware způsobila, že se vytvořila umělá bublina na desítek pofidérních nástrojů pro čistění, tuningu a "bezpečnost".
Co nezvládnou portable Sysinternatls + PowerShell + třeba nějaký ten AV, tak nezvládne už nic a je potřeba přejít do single-user (pokud tušíš, jaký je rozdíl, nebudeš protestovat) a tím celá potřeba končí.
2Genome: A kde je v Tvém románu náznak odpovědi na původní otázku?
Tím končím, nestojíš mi za další debatu.
Tím končím, nestojíš mi za další debatu.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Přenosné nemá smysl mít nic. Jelikož se čističe neustále vyvíjí. Snad maximálně HirensBoot CD, kdyby PC nechtěl bootovat. Zbytek je více než vhodné stahovat, až když je třeba.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”