Jak odstranit Windows Vista?
Jak odstranit Windows Vista?
Dobrý den, před instalací win 7 jsem si udělal nový oddíl pomocí easeus partiton manager (nebo tak nějak). Windows 7 jsem tedy nainstaloval na druhý oddíl, takže teď při bootu si můžu vybrat jestli chci Vistu nebo 7. Já chci vistu odstranit, ale když dám ten oddíl s vistou formátovat, tak nejde "systém windows nemohl dokončit formátování". Někde jsem četl že je snad ještě na tom oddílu s vistou MBR nebo co, já tomu nerozumím
Nevíte jak odstranit ten oddíl s vistou?

-
- Pohlaví:
Re: Jak odstranit Windows Vista?
No aby to bylo jak má být, pak bych zopakoval instalaci, odstranil oddíl s Vistou, vytvořil oddíly nové, zformátoval a nainstaloval.
No do toho se mi právě moc nechce, už mám v těch sedmičkách většinu věci natahaných a nechce se mi to znovu instalovat, ale pokud to jinak nepůjde, co mi zbývá.
-
- Pohlaví:
Já si to u W7 přesně nepamatuji, ale najdeš to zde: http://www.sezob.cz/navody/win7_oprava_mbr.html
Nyní zadejte následující tři příkazy. Příkazy zadávejte postupně, po každém příkazu zmáčkněte ENTER.
bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot
bootrec.exe /RebuildBcd
Nejsem si jistý zda mi tento postup neobnoví znovu ten MBR na ten oddíl s vistama. Tak zkusit to můžu, snad tím nic nezkazím.
-
- Pohlaví:
Použij BCD editor a vistu z nabídky odstraň. Viz. zde: viewtopic.php?f=46&t=134009&hilit=+BCD+editor#p1055066
Ve správce disků Windows 7 mi píše že oddíl C: se sedmičkama je spouštěcí oddíl, můžu tedy ten oddíl s vistou odstranit? Pak udělat to co psal ITCrowd, tedy odstranit vistu z bootmenu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Čer 2014 17:46) ---
Na C: jsou sedmy
¨
Bude toto fungovat? http://pc.poradna.net/q/view/799093-odi ... dows-vista
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Čer 2014 17:46) ---
Na C: jsou sedmy
¨
Bude toto fungovat? http://pc.poradna.net/q/view/799093-odi ... dows-vista
-
- Pohlaví:
NE! Udělal jsi tu blbost, že jsi W7 nainstaloval do logického oddílu. Tudíž má info o bootu 100% schované na primárním disku - tedy na disku s vistou. Tím pádem, pokud to chceš skutečně pořádně opravit, tak nová instalace.
Z logického disku totiž nelze bootovat.
Z logického disku totiž nelze bootovat.
A bez toho reinstallu by to fakt nešlo?
-
- Pohlaví:
Budiž ti to ponaučením.
Můžeš zkusit v nějakém programu převést logický disk na primární a nastavit jako aktivní, odstranit oddíl D:. Po restartu nabootovat z instalačního DVD a pokusit se o obnovu bootovacího sektoru. Pokud to nevyjde, přijdeš o vše. => vše zazálohovat.
Můžeš zkusit v nějakém programu převést logický disk na primární a nastavit jako aktivní, odstranit oddíl D:. Po restartu nabootovat z instalačního DVD a pokusit se o obnovu bootovacího sektoru. Pokud to nevyjde, přijdeš o vše. => vše zazálohovat.
Omg, tak to radši reinstaluji. Při instalaci oba oddíly vymazat, že ano?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak odstranit zelená čísla ve wordu Příloha(y)
od symetrala » 14 zář 2024 13:54 » v Kancelářské balíky - 3
- 3455
-
od elninoslov
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 09:27
-
-
-
Jak odstranit okna při spouštění - Chrome Příloha(y)
od NIESRA » 08 pro 2024 10:42 » v Internet a internetové prohlížeče - 2
- 4885
-
od NIESRA
08 pro 2024 11:29
-
-
-
Jak odstranit zaškrtávací ikonu (prázdný čtverec) ve WORDU? Příloha(y)
od Zabral688 » 08 pro 2024 12:20 » v Kancelářské balíky - 9
- 4198
-
od mmmartin
09 pro 2024 08:27
-
-
- 6
- 8166
-
od zeus