Čus, předem se omlouvám, jestli se to tu už řešilo, ale....
Ve fotoaparátech Panasonic Lumix používám pam. karty SDHC. Pokud se připojím s foťákem k PC, karta se normálně přihlásí, ale už jde z ní pouze kopírovat, nejde přes PC zformátovat a nejde z ní nic vyjmout. Zkoušel jsem to na 3 fotoaparátech a asi 5 kartách. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Přece jenom je lepší, když můžu přes Commander fotky rovnou přesunovat do PC, ale to bohužel nejde. Pořád vyskakuje hláška v tom smyslu, karta chráněna proti zápisu. Zámeček karty mám samozřejmě ve správné poloze.
Díky.
Formátování SD karty v PC Vyřešeno
Re: Formátování SD karty v PC
A nebo jiný foťák, že? Chtěl jsem slyšet jinou odpověď 

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
A jakou? Do komunikace ti keca fotak, to prave tou cteckou obejdes. Kilco te snad nezruinuje.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
To právě nechci pořád vytahovat kartu....
Fotaky co jsem mel v ruce umely formatovat SD kartu nebo prinejsmensim vse smazat.
Naformátovat kartu fotoaparát umí, ale nejde přes TCM fotky přesouvat.
Tak je zkopiruj a pote naformatuj ve fotaku
Nezlobte se na mě, ale to jsou rady, které si umím vyřešit sám a nemusel jsem se ptát.
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Jiná karta to nedělá?
můžeš si pročíst: https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=sdh ... AD&spell=1 a http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=54&t=131588
můžeš si pročíst: https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=sdh ... AD&spell=1 a http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=54&t=131588
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
Asi ti nic jiného než ta čtečka nezbyde, vypadá to že foťák si tu kartu z nějakého důvodu chrání. Mohlo by se stát že bys mu tím přesouváním (a tedy smazáním z karty) nadělal bordel v nějakých jeho datových strukturách, což by mohlo způsobit ztrátu dat, tedy jiných fotek. Nejjednodušší ochrana proti tomu je právě tahle, udělat kartu jen pro čtení a umožnit mazání fotek jenom ve foťáku.
Mohl bys ale nejdřív zkusit tu kartu zapíchnout do čtečky u někoho kdo jí má, tím by ses ujistil že je to opravdu problém softwaru toho foťáku a ne karty.
Jinak je lepší nechat kartu formátovat vždy v tom foťáku ve kterém jí budeš používat, třeba můj foťák má přímo v návodu zmínku o tom že karta používaná v jiném zařízení v něm nemusí fungovat a bude jí chtít sám zformátovat. I když se mi to nikdy nestalo, ale ta možnost tu prostě je.
Mohl bys ale nejdřív zkusit tu kartu zapíchnout do čtečky u někoho kdo jí má, tím by ses ujistil že je to opravdu problém softwaru toho foťáku a ne karty.
Jinak je lepší nechat kartu formátovat vždy v tom foťáku ve kterém jí budeš používat, třeba můj foťák má přímo v návodu zmínku o tom že karta používaná v jiném zařízení v něm nemusí fungovat a bude jí chtít sám zformátovat. I když se mi to nikdy nestalo, ale ta možnost tu prostě je.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Takže je to opravdu foťákem a jak říká faraon, asi se tím chrání. Zkoušel jsem volat i na Panasonic a ti mi to taky potvrdili. Takže děkuji za rady, čtečka zakoupena 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3188
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5400
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 23:38
-
-
- 4
- 2544
-
od Kogaku