Zdravím, za boha nemůžu nabootovat z ničeho..
Mechanika v ntb, extrení mechanika, usb hdd..
Pokaždé ta samá hláška boise jsem překopal 2x a prostě už si nevím rady.
Instalační CD Funguje stejně tak jako externí mechanika o interní si nejsem jist.
Bootovací hdd jsem dělal přes wintoflash
jedná se o notes HP probook 4515s.
Za každé rady i nápady jsem vděčný.
BOOTMRG chybí / ntldr is missing
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: BOOTMRG chybí / ntldr is missing
Předpokládám, že je vadné bootovací DVD, nebo špatně nastavuješ v BIOSu prioritu bootování.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jak jsem řekl, tím to není, pokaždé si to přeměním podle typu z kterého bootuji a stále nic, z dvd (mam 2) nabootuji normálně na stoláku ale u ntb ne. Pokaždé to samé..
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Buď vadná mechanika v ntb, nebo BIOS, či základní deska. Vlož sem obr. možnosti bootování v BIOSu ntb.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
http://2imgs.com/9ef7d0fa29
jinak notes mi se přišel jako nefunkční, zprvu jsem si mylslel že je to hdd, ale nakonec hd tune ukázal že hdd je v pohodě, tak jsem myslel že se jen zbořili widle, tudíž jsem ho vymazal a chtěl naisntalovat a to se bohužel nedaří..
při bootu normálně naskočim do boot menu a vyberu si usb mechaniku a stále nejde..

jinak notes mi se přišel jako nefunkční, zprvu jsem si mylslel že je to hdd, ale nakonec hd tune ukázal že hdd je v pohodě, tak jsem myslel že se jen zbořili widle, tudíž jsem ho vymazal a chtěl naisntalovat a to se bohužel nedaří..
při bootu normálně naskočim do boot menu a vyberu si usb mechaniku a stále nejde..

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestliže bootuješ z flashky, tak je asi chyba na ni. Jestliže z externí CD/DVD mechaniky, tak je problém v mechanice, nebo je chybné instalační medium, nebo není bootovací.
Ze stejné mechaniky i stejného dvd jsem nabootoval ze stoláku, tudíž se toto vylučuje.
Pokud má tvůj PC EUFI tak se přepni na legacy bios a vypni secure boot
Secure boot jsem nenašel a asi to tedy bude ten problém..
tohle jsou manuály, pro ten ntb
http://h20566.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/psi/manualsResults/?sp4ts.oid=3935146&spf_p.tpst=psiContentResults&spf_p.prp_psiContentResults=wsrp-navigationalState%3Daction%253Dmanualslist%257Ccontentid%253DSoftware-Reference%257Clang%253Dcs&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken
a zde (pdf) jsem hledal secure boot, je zde set security level a tam je pro každou jednu píčovinku volda change/hide/view
http://h20566.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.BINARYPORTLET/public/kb/docDisplay/resource.process/?spf_p.tpst=kbDocDisplay_ws_BI&spf_p.rid_kbDocDisplay=docDisplayResURL&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&spf_p.rst_kbDocDisplay=wsrp-resourceState%3DdocId%253Demr_na-c01737521-1%257CdocLocale%253Dcs_CZ&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken
tohle jsou manuály, pro ten ntb
http://h20566.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/psi/manualsResults/?sp4ts.oid=3935146&spf_p.tpst=psiContentResults&spf_p.prp_psiContentResults=wsrp-navigationalState%3Daction%253Dmanualslist%257Ccontentid%253DSoftware-Reference%257Clang%253Dcs&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken
a zde (pdf) jsem hledal secure boot, je zde set security level a tam je pro každou jednu píčovinku volda change/hide/view
http://h20566.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.BINARYPORTLET/public/kb/docDisplay/resource.process/?spf_p.tpst=kbDocDisplay_ws_BI&spf_p.rid_kbDocDisplay=docDisplayResURL&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&spf_p.rst_kbDocDisplay=wsrp-resourceState%3DdocId%253Demr_na-c01737521-1%257CdocLocale%253Dcs_CZ&javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”