Jak jsem psal i já vejš - já bych taky bral ten intel - na i3 + r9 270 si zahraješ prakticky všechno, AMD sestava byla spíše reakce na Marfyho nápad.
Prooferovo sestava je lepší, má tam kvalitnější skříň a zdroj, ale to co jsem tam dal také nejsou nějaké úplně nekvalitní věci (jako dělá napřiklad euro CASE) - já jsem se snažil ušetřit aby se to vlezlo do limitu.
Jen pozor na tu MSI desku, pokud by sis to chtěl doma skládat sám tak by si potřeboval mít procesor podporovaný už starým biosem na to, aby si mohl updatovat BIOS a teprve potom by jsi mohl použít tu i3 Haswell refresh, kterou asi budeš kupovat - taky proto jsem tam dal tu GIGABYTE desku, která podporuje Haswell refresh od začátku a je zároveň levnější a menší. Pokud si to necháš složit na CZC tak by ti to měli snad udělat oni - někdo na fóru to tady určitě bude vědět.
Prosba o pomoc se sestavením PC (12000,-) Vyřešeno
- Karlik
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Prosba o pomoc se sestavením PC (12000,-)
PC:
CPU: Intel Core i3-4150 Processor + Cooler Master TPC 600 pasivně
MB: GIGABYTE GA-B85M-D3H rev 1.1,
RAM: Kingston HyperX Fury white 4GB DDR3 1866 (2x)
GPU: MSI GTX 750Ti Gaming
HDD: Samsung 320GB, Seagate Barracuda 1TB, Kingston V300 120GB
Case: Sama Carbon Cube
PSU: Chieftec 500W
Windows 8.1
Windows 8.1
Pokud si to necháš stavět u czc, tak to budeš mít už updatlé.
- Karlik
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Jsem si to myslel, jen jsem si nebyl jistý. Jen sem zapomněl dopsat že se za kvalitu určitě vyplatí připlatit, ale pokud si to nemůžeš dovolit tak se dá ušetřit bez ztráty výkonu.
PC:
Windows 8.1
Windows 8.1
Omlouvám se, že toto téma (i přes vaše doporučení, kterých si velice vážím a cením) po nějaké době otevřu, ale rád bych se ještě doptal na nějaké věci, protože mi (doslova) nedají spát a pořád ve mně šrotují.
Pravděpodobně budu tímto směřovat asi na Karlika (asi nejen na něj), a to ohledně záležitosti, týkajících se přednesených CPU - tedy i3-4150 a fx6300. Přečetl jsem co se dalo, informoval se, přemýšlel - jsem si (snad) plně vědom "výhod - silných stránek" i3 vůči fx6300 a obráceně, ale stále jsem tak nějak nerozhodnut, a to zejména z jednoho důvodu, který ve mne hlodá. Vím, asi budu za blázna... ale přece to zkusím - pro klid.
K věci: Když se pokusím oprostit od toho, proč jeden nebo druhý, zajímala by mě záležitost ohledně fx6300, a to konkrétně možnost taktování. Kdybych se čistě TEORETICKY rozhodl si pořídit toto CPU a rozhodl bych se jej TEORETICKY ("přiměřeně") taktovat, co by to vyžadovalo - jak by musela vypadat výsledná sestava, abych si nějaké to taktování mohl dovolit?
Konkrétně:
1. Je pro potřeby taktování (do žádných šílených "výšin") jinou základovku, než je uvedena v TOMTO návrhu - pomineme-li Karlikovu snahu vejít se do rozpočtu levnější case atd. - (to nyní, prosím, neřešte)?
2. Určitě je potřeba jiný zdroj - jaký?
3. Rozhodně je potřeba vyřešit chlazení - jaký chladič?
Chtěl bych se tedy zeptat - poprosit, zda by se našel někdo ochotný, kdo by mi tady případně postl takový návrh, který by (pravděpodobně) zachoval již navržené komponenty (tj. RAM, GPU...), ale zohlednil potřeby taktování daného CPU (tj. fx6300) tak, aby dané taktování připadalo vůbec v úvahu? Jak by taková sestava musela vypadat?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za každou radu/návrh předem děkuji. Velice mi to pomůže v mém rozhodování.
Pravděpodobně budu tímto směřovat asi na Karlika (asi nejen na něj), a to ohledně záležitosti, týkajících se přednesených CPU - tedy i3-4150 a fx6300. Přečetl jsem co se dalo, informoval se, přemýšlel - jsem si (snad) plně vědom "výhod - silných stránek" i3 vůči fx6300 a obráceně, ale stále jsem tak nějak nerozhodnut, a to zejména z jednoho důvodu, který ve mne hlodá. Vím, asi budu za blázna... ale přece to zkusím - pro klid.
K věci: Když se pokusím oprostit od toho, proč jeden nebo druhý, zajímala by mě záležitost ohledně fx6300, a to konkrétně možnost taktování. Kdybych se čistě TEORETICKY rozhodl si pořídit toto CPU a rozhodl bych se jej TEORETICKY ("přiměřeně") taktovat, co by to vyžadovalo - jak by musela vypadat výsledná sestava, abych si nějaké to taktování mohl dovolit?
Konkrétně:
1. Je pro potřeby taktování (do žádných šílených "výšin") jinou základovku, než je uvedena v TOMTO návrhu - pomineme-li Karlikovu snahu vejít se do rozpočtu levnější case atd. - (to nyní, prosím, neřešte)?
2. Určitě je potřeba jiný zdroj - jaký?
3. Rozhodně je potřeba vyřešit chlazení - jaký chladič?
Chtěl bych se tedy zeptat - poprosit, zda by se našel někdo ochotný, kdo by mi tady případně postl takový návrh, který by (pravděpodobně) zachoval již navržené komponenty (tj. RAM, GPU...), ale zohlednil potřeby taktování daného CPU (tj. fx6300) tak, aby dané taktování připadalo vůbec v úvahu? Jak by taková sestava musela vypadat?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za každou radu/návrh předem děkuji. Velice mi to pomůže v mém rozhodování.

- proofer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli to chceš na ty hry, tak opravdu nepřemýšlej a vem tu i3, která má teoreticky "menší" výkon, ALE má dvě jádra a celý výkon toho procesoru je rozložen na těch dvou jádrech! A jelikož hry většinou, nevyužijí více než ty dvě jadra tak je i3 na hry jasná volba... A nezapomínej že amd má 2x větší spořebu a po přetaktování ještě větší což se ti může promítnou v účtech za elektřinu. AMD se vyplatí zase v situacích kdy se využeje více jáder např. střih full hd videa, 3d modelování atd. Takže nad tím dále neuvažuj, a kupuj to co jsme ti poradili.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Čer 2014 15:13) ---
Opravdu to nedoporučuju, ale kdyby přece tak:
deska: http://www.czc.cz/asus-m5a97-r2-0-amd-9 ... 17/produkt
zdroj (minimálně! určitě by bylo lepší dát do rezervy možná i 600w) http://www.czc.cz/seasonic-energy-knigh ... 70/produkt
chladič: http://www.czc.cz/silentiumpc-fera-2-he ... 73/produkt nebo http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 05/produkt
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Čer 2014 15:15) ---
Takže jak vidíš, investice do chladiče navíc a nic moc ti to oproti i3 ve hrách nepřinese..
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Čer 2014 15:13) ---
Opravdu to nedoporučuju, ale kdyby přece tak:
deska: http://www.czc.cz/asus-m5a97-r2-0-amd-9 ... 17/produkt
zdroj (minimálně! určitě by bylo lepší dát do rezervy možná i 600w) http://www.czc.cz/seasonic-energy-knigh ... 70/produkt
chladič: http://www.czc.cz/silentiumpc-fera-2-he ... 73/produkt nebo http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 05/produkt
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Čer 2014 15:15) ---
Takže jak vidíš, investice do chladiče navíc a nic moc ti to oproti i3 ve hrách nepřinese..
Intel Core i3-4150| GIGABYTE GA-B85-HD3 |Kingston HyperX Fury Blue 4GB DDR3 1600+/2x/Transcend JetRam 2GB DDR3 1333 /8GB/ |Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB |EVGA 500B |MSI R9 270X GAMING 2G@1180/1500 |CoolerMaster K350 |Benq VW2245Z |A4Tech Bloody V8
Mnohokrát děkuji.
-----------------------------------------------------------------------
Ty, proofere - ještě poslední věc, protože už tady asi otravuji víc, než by bylo vhodné...
S vysokou pravděpodobností nakonec dám na tvé doporučení a vezmu http://www.czc.cz/71jqhg2b2chn58rse2bpvm76tc/seznam, která je sice o něco málo přes cenu, se kterou jsem původně počítal, ale když už jsme u toho, tak ještě jedna věc:
Kdybych se nakonec odhodlal o nějaký ten týden koupi ještě odložit a pošetřit peníze případně tak, aby to vyšlo na i5, se kterou bych asi dosáhl na úplné spokojenosti (jak to tak osobně vidím), tak jak by ta sestava případně vypadala?
Odhad: Počítám, že zbylé komponenty, které jsou v návrhu nyní, by (asi) zůstaly - ale kterou tu i5 tam umístit tak, aby to bylo ještě za "slušné" peníze a na hry? (těch i5 je tam jako máku, aby se v tom člověk vyznal...) Mohla by to být např i5-4460?
Myslím, že tímhle už vyčerpám všechny možnosti, které se pro mne nabízejí a bude klid.
Díky za případnou odpověď a za trpělivost.
-----------------------------------------------------------------------
Ty, proofere - ještě poslední věc, protože už tady asi otravuji víc, než by bylo vhodné...
S vysokou pravděpodobností nakonec dám na tvé doporučení a vezmu http://www.czc.cz/71jqhg2b2chn58rse2bpvm76tc/seznam, která je sice o něco málo přes cenu, se kterou jsem původně počítal, ale když už jsme u toho, tak ještě jedna věc:
Kdybych se nakonec odhodlal o nějaký ten týden koupi ještě odložit a pošetřit peníze případně tak, aby to vyšlo na i5, se kterou bych asi dosáhl na úplné spokojenosti (jak to tak osobně vidím), tak jak by ta sestava případně vypadala?
Odhad: Počítám, že zbylé komponenty, které jsou v návrhu nyní, by (asi) zůstaly - ale kterou tu i5 tam umístit tak, aby to bylo ještě za "slušné" peníze a na hry? (těch i5 je tam jako máku, aby se v tom člověk vyznal...) Mohla by to být např i5-4460?
Myslím, že tímhle už vyčerpám všechny možnosti, které se pro mne nabízejí a bude klid.
Díky za případnou odpověď a za trpělivost.

Otázka nesměřuje na mě,ale odpovím Ti:Sestava je dobrá a stačí jenom vyměnit i3 za I5 (4460-nejvýhodnější netaktovací i5),možná bych ještě dokoupil nějaký lepší chladič-http://www.czc.cz/silentiumpc-spartan-lt-he922/139158/produkt,ale není to nutnost (i BOX ji uchladí).
EDIT:+ připomínám,neměň desku:
EDIT:+ připomínám,neměň desku:
Adys301 píše:Chtěl bych požádat všechny rádce, aby do svých sestav teď dávali pouze MSI B85-G43 nebo aby připomínali, aby si tazatelé nechali počítače sestavit na CZC. Pak nám lidé píšou, že jim PC nefunguje. MSI B85-G43 již má aktualizovaný BIOS.
viewtopic.php?f=7&t=134740
viewtopic.php?f=7&t=134592
Naposledy upravil(a) Cambell dne 22 čer 2014 20:12, celkem upraveno 1 x.
- proofer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Když i5 tak tu 4460 http://www.czc.cz/intel-core-i5-4460/152568/produkt ale na hry jse to celkem zbytečnost, protože omezujícím faktorem pro procesor by byla grafika, a jelikož i3 270-tku v pohodě "nakrmí" tak kdyby už i5 tak bych doporučil i lepší grafickou kartu, a to bych ti dopuručil ani ne o tolik dražší http://www.czc.cz/sapphire-r9-280-dual- ... 63/produkt má o něco horší chlazení ale je za luxusní cenu (msi by stála o 600 víc) takže kdyby jsi se rozhodnul už pro tu i5 tak i lepší grafiku
Intel Core i3-4150| GIGABYTE GA-B85-HD3 |Kingston HyperX Fury Blue 4GB DDR3 1600+/2x/Transcend JetRam 2GB DDR3 1333 /8GB/ |Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB |EVGA 500B |MSI R9 270X GAMING 2G@1180/1500 |CoolerMaster K350 |Benq VW2245Z |A4Tech Bloody V8
Re: Prosba o pomoc se sestavením PC (12000,-) Vyřešeno
Aha, aha. Super, díky za info.
Každopádně, ať to uzavřu. Děkuji mnohokrát všem, kteří se zde vyjádřili, a kteří mi pomohli při mém rozhodování. S největší pravděpodobností půjdu tedy cestou nejmenší odporu a dám na doporučení proofera (kterému tímto patří speciální poděkování) a půjdu do ním navržené sestavy, kterou jsem postoval výše.
Dávám tedy vyřešeno a ještě jednou mnohokrát děkuji.
Každopádně, ať to uzavřu. Děkuji mnohokrát všem, kteří se zde vyjádřili, a kteří mi pomohli při mém rozhodování. S největší pravděpodobností půjdu tedy cestou nejmenší odporu a dám na doporučení proofera (kterému tímto patří speciální poděkování) a půjdu do ním navržené sestavy, kterou jsem postoval výše.
Dávám tedy vyřešeno a ještě jednou mnohokrát děkuji.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 11202
-
od JuRas
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 13:41