N770 TF 2GD5/OC Gaming a černající obrazovka Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

imhoor
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

N770 TF 2GD5/OC Gaming a černající obrazovka

Příspěvekod imhoor » 22 čer 2014 21:14

Zdravím,

upgradoval jsem si PC o procesor a grafiku. Jedná se o nVidii GTX 770 od MSI. Od té doby se potýkám s jedním problémem. Vždy, když si na youtube (na streamu to nedělá, což je zajímavé) nebo u sebe ve Windows pustím video a kliknu na fullscreen, tak mi na chvíli jakoby vypadne monitor. Prostě obrazovka zčerná, jednou blikne a pak se vrátí zpátky do normálu. Přitom video i zvuk normálně jede. Pokaždé. Je to iritující, ale dalo by se to přežít. Ovšem to samé mi to dělá i u her jen s tím rozdílem, že to problikávání je mnohem delší. Někdy i 20 sekund. Prostě z ničeho nic blik černá obrazovka, blik obraz jede, blik černá obrazovka... Takhle pořád dokola. U toho videa je to pokaždé, když si ho dám na celou obrazovku, u her je to náhodně a ještě tomu předchází masivní lag/fps drop. Takový, že to v podstatě jen stojí a nic se neděje. Teploty jsem měřil snad na desítce programů a jsem si jist, že těmi to není. Googlil jsem, ale nenašel jsem žádné relevantní řešení tohoto problému.

Co už jsem zkoušel: reinstall ovladačů (různé verze, několikrát a bez GeForce Experience), Malwarebytes Antimalware (bez výsledku), reinstall ovladačů s programem Driver Fusion, vypnutí W Aero a UAC a další věci, které mi Google vyhodil. Marně.

Nemá prosím někdo s tímto problémem zkušenosti? Ještě lépe.. Nemá prosím někdo nějaký nápad co s tím?

Děkuji

Reklama
Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: N770 TF 2GD5/OC Gaming a černající obrazovka

Příspěvekod Clorky » 22 čer 2014 21:38

Vzhledem k tomu, že jsme tohle už řešili přes SZ, mě napadají ještě tři možnosti.
a) vyzkoušet zapojit grafiku do monitoru přes jiné připojení - HDMI, DVI...
b) vadná grafika, vyměnit... reklamovat.
c) zkusit GK podtaktovat a snížit napětí.

Snad bude i jednodušší možnost, než b).

imhoor
nováček
Stav:

Re: N770 TF 2GD5/OC Gaming a černající obrazovka

Příspěvekod imhoor » 22 čer 2014 21:55

Teď to mám připojené přes HDMI, zkusím teda DVI a uvidíme. Snad to pomůže no. Je to ovšem divné, jak jsem projížděl Googlem, tak ten samý problém mají i další lidé a to ne jen majitelé 770, ale i 780 nebo třeba nižších. Taky jsem zjistil, že na výrobci také nezáleží. ASUS, EVGA, Gigabyte všechny tyhle to dělají taky. :( Psal jsem i na forum od MSI, ale ještě mi nic neodpověděli, pokud tedy vůbec odpoví.

imhoor
nováček
Stav:

Re: N770 TF 2GD5/OC Gaming a černající obrazovka  Vyřešeno

Příspěvekod imhoor » 23 čer 2014 15:25

Tak to je stejné na obou, jak HDMI, tak DVI. Každopádně jsem přišel na to, že když na flash videích vypnu hardwareovou akceleraci, tak to při přepnutí na fullscreen už neblbne. Ve Windows používám na všechno VLC player(zkoušel jsem i jiné, ale tam to dělá taky) a tam, když nastavím video->výstup->DirectX video output, tak už to nebliká. Taky jsem přišel na to, že to dělá jen u videí s větším rozlišením. Problém je, že to pak vypadá hrozně a po*e*e mi to celou plochu, takže bych rád nějaké jiné řešení. :) Dokud to nevyřeším, tak nebudu mít pokoj, takže jsem googlil dál a našel jsem jeden zajímavý topic na jednom zapadlém ruském foru. Týpek tam psal, že mu to dělalo taky, ale přišel na to, že je problém s tím, jak se ta grafika sama podtaktovává, když je ve Windows. Googlil jsem dál a našel jsem dalšího borce, který říkal, že v těch hrách mu to dělá většinou po AltTabu do Winu a pak zase zpět do hry. Vzpomínal jsem tedy, jak to bylo v mém případě a vzpomněl jsem si, že jsem tehdy opravdu AltTabnul do Winu abych odepsal na zprávu a chvilku po vrácení se do hry se to zastavilo a začalo blikat. Ta souvislost mi tak nějak unikla, protože AltTabuju docela často. Jak to tak vypadá, tak při tom AltTabu si ta grafika někdy usmyslí, že hra je ukončena a po návratu do ní se "zapomene" zase nataktovat tak, jak má být. Nějaký nápad co s tím? Podle toho co jsem našel, se to stává jak na ATinách, tak na nVidiích. Kartu se mi nechce měnit, protože to dle různých disk.for nepomáhá a problém je spíše někde v nastavení. Všechny solved topicy mají to řešení jiné a každému zdá se pomůže něco jiného. Já své řešení zatím nenašel, takže budu rád za každý nápad. :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Čer 2014 20:41) ---

UPDATE: Nejspíše vyřešeno. Udělal jsem to, co jsem našel asi na 468 stránce Googlu v jednom foru. Tohle:

There's a simple fix to the black screen before/after videos problem in 295.73:

Go to the "Adjust desktop color settings" section and change "Content type reported to the display" from "Auto-select (recommended)" to "Desktop programs".

This eliminates all black screens before/after videos, including 720p resolution and higher videos (for some people, including me, this problem existed before 295.73, but only for 720p resolution and higher videos).

Od té doby to zatím funguje. Respektive videa už to nedělají a ve hře se mi to nestalo, tak snad už to zůstane v pohodě.

Velké poděkování Clorkymu a Marfymu za skvělé rady a ochotu. ;)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • High-end Gaming PC do 70K Příloha(y)
    od Punchmade » 18 led 2025 21:13 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    2610
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    19 led 2025 11:33
  • Klavesnica gaming
    od AirCrew » 03 dub 2025 20:56 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    1626
    od AirCrew Zobrazit poslední příspěvek
    03 dub 2025 20:56
  • Nazor na pc gaming zostavu
    od lubo007 » 23 čer 2025 15:21 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2487
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    23 čer 2025 17:48
  • 27” Odyssey G5 Gaming Monitor nejde repro Příloha(y)
    od pepan321 » 10 říj 2024 10:05 » v Problémy s hardwarem
    3
    2249
    od pepan321 Zobrazit poslední příspěvek
    10 říj 2024 10:44
  • help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
    od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw)
    4
    2627
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    05 led 2025 16:38

Zpět na “Problémy s hardwarem”