Nepříjemný zvuk při vypínání PC Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kerkey
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Nepříjemný zvuk při vypínání PC  Vyřešeno

Příspěvekod kerkey » 31 říj 2007 00:12

Ahoj dobří lidičky, potřebuju poradit s následujícím problémem: při vypínání PC se ozve nepříjemný zvuk - takové bzuknutí, jako když něco o něco zadrhne. Bohužel to neumím líp popsat. Ozve se to na začátku vypínání a potom dvakrát slaběji těsně před vypnutím.

Zkoušela jsem:
HijackThis log - v pořádku
MWAV log - v pořádku
CCleaner
RegCleaner
Vyčištění disku - Nástroje - Zkontrolovat
Defragmentaci
Vyčištění větráčků (nevím, jestli to je nejlepší metoda - použila jsem vysavač :oops: )

S PC jsem nehýbala, takže k mechnickému poškození nemohlo dojít. Doufám, že to není HDD. Pokud ano, bylo by to na reklamaci? PC mám ještě v záruce.

Další problém mám od začátku. Mám vypalovačku Lite-On DL SHW-160P6S a přehrávání čehokoli mi připadá zpomalené a hlučné (teda ne zvuk z repráků, ale činnost diskové jednotky :smile: ).
Zjistila jsem to v momentě, když jsem v práci dostala nové PC, které se chová úplně jinak (bohužel vybavení PC v práci neznám, musela bych ho zjistit).
Je takové chování u této vypalovačky normální, nebo bych měla požadovat výměnu?

Snad jsem to napsala srozumitelně, abyste mi dokázali pomoct.

Díky a mějte se fajn

Mary

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 31 říj 2007 07:36

Bohužel by chtělo zvuky slyšet. Podle toho, co píšeš by příčinou mohla být mechanika. Zkus jí odpojit od kabelů (při vypnutém počítadle) a počítač zapnout/vypnout. Co se týká hlučnosti mechaniky, nevím, jak moc řvou LiteOny, ale je běžné, že některé mechaniky jsou hlučnější a jiné tišší. Recenze mechanik se dají objevit např. na http://www.cdr.cz.
Pokud by zdrojem pazvuků byl HDD, pak by to jistě stálo za pokus o reklamaci.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

kerkey
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kerkey » 31 říj 2007 23:30

Ahoj, tak jsem dělala pár pokusů s tímhle výsledkem.
Ten zvuk to dělá při restartu a vypínání přes Start/Vypnout počítač. Když jsem zkusila PC vypnout ještě před přihlášením (bez načtení osobního nastavení), tak to ten zvuk neudělalo. Možná tyhle info pomůžou.
Větráčky vevnitř jsou plné prachu, možná to je příčina, ale nemůžu se na ně dostat. Když to rozeberu, poruším záruční pečeť.

Zkoušela jsem hledat i nějaké podobné zvuky na netu, abych ti to mohla líp přiblížit, ale nic takového jsem bohužel nenašla. Nevím, jak to líp popsat.
Nechci hnát na reklamaci zbytečně. Ale asi budu muset vzít PC k prodejci. Potřebuju poradit, jestli stačí vzít základní desku a jestli musím předem data zálohovat (ikdyž to asi jo, ale radši se zeptám).

Jo a ještě jedna informace. Na základové desce mám položené nějaké materiály-papíry, CD,atd. Po sundání materiálů a odlehčení základové desky začaly "drnčet" plechy.

Mary

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 31 říj 2007 23:52

Nevím co myslíš pod pojmem základová deska, ale domnívám se, že to je horní vodorovná část bedny. To napovídá, že bedna je ze slabého plechu a rezonuje dle vibrací nějakého ventilátoru, nebo třeba CD, či DVD mechaniky. Data doporučuji před reklamací zálohovat. Je-li PC v záruce, nezbývá nic jiného než reklamovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

kerkey
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kerkey » 01 lis 2007 00:24

jj, základová deska je celá ta bedna :-) sorry, ale PC jazyk se nikdy nenaučím :oops:

Děkuju za rady

Mary

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 01 lis 2007 06:32

Já se pro změnu asi nikdy nenaučím houskové knedlíky :wink: PC jazyk je vcelku jednoduchý na naučení a základní deskou se v něm označuje ta veliká deska, ukrytá pohledům, uvnitř skříně. Skříň pak je ta bedna, ve které počítač je. To jen na okraj. Nakonec se vždy domluvíme i když pan Smoljak říká ve hře Hymna: "Čeština je sice zvukomalebný jazyk, ale domluvit se v něm, ... je prakticky nemožné...".
Pokud je celá bedna ještě v záruce, pak bych postupoval následovně: zazálohovat důležitá data, vymazat kompromitující data (mnohdy jsou důležitá a kompromitující ta samá), potrápit obchodníka reklamací (rozhodně je lepší udělat ze sebe na pět minut blbce, než přechodit banální nastuzení a pak mít potíže se srdcem :wink: ).

kerkey
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kerkey » 08 lis 2007 23:15

Ahojda všichni, tak problém je vyřešen.
Nakonec muselo dojít k návštěvě "pana doktora" a reinstalaci Windowsů.

Zvuky už to nedělá, jen po tom přeinstalování nemůžu otevřít Media player. Tvářilo se to jako když to instaluje 11ku a pak to napsalo anglickou hlášku, že používám nejnověší verzi a nelze updatovat. Ale MP se vůbec nedá pustit ani mi to nepřehrává videa z netu.
Poraďte prosím, co s tím. Mám MP docela ráda, tak nechci používat jiný přehrávač.

Mary

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 09 lis 2007 07:02

Nejspíš bude potřeba ještě doinstalovat kodeky. Třeba celý balík AllInOne, který se dá stáhnout třeba na http://www.stahuj.cz,...

kerkey
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod kerkey » 09 lis 2007 10:24

Nainstalovala jsem AllInOne a NIC!!!!! Už z toho šílim. To bych radši vařila ty houskové knedlíky. A navíc se vyskytl další problém. Když otevřu vyhledávač, tak mám dole pomocníka a jinak nic - žádný výběr, z čeho chci vyhledávat.

Hlavně nechápu, že při první instalaci Windowsů vše šlapalo, jak mělo a teď ne? Instaloval to stejný člověk - prodejce PC.

kerkey
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Vyřešeno

Příspěvekod kerkey » 14 lis 2007 07:57

Ahoj, tak u mého příspěvku si můžete napsat vyřešeno. Sice se to vyřešilo cestou - reinstalací Windowsů, které jsem se chtěla vyhnout, ale už funguju na 100%.

Nechala jsem (podle rady prodejce) přeinstalovat Windowsy. Na přeinstalaci se nevztahuje záruka, tak jsem si jí pěkně zaplatila. Po přeinstalování mi nešel WM Player a vyhledávač (uvedeno výše), tak jsem PC opět vzala k prodejci, protože na dálku mi nemohl poradit. Protože jsem PC nechtěla nechávat v prodejně přes víkend, tak mi "vysvětlili", jak přeinstalovat Windowsy. Prostě tam dáte instalační CD a jedete podle instrukcí na obrazovce. Pak se doinstaluje klávesnice a monitor a je to :-). Při dotazu mého přítele, co to mám tady, prodejce jen odpověděl: to je disketa. Ale už mi neřekl, že disketu používám během instalace k nahrání driverů (nebo čeho). Fakt tomu nerozumím. Ale nakonec jsem se s tím poprala a příště aspoň nemusím dávat PC na reinstalaci do servisu a můžu si s tím pohrát doma.

Takže ještě jednou všem děkuju za rady a zase někdy papapa

Mary

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 14 lis 2007 09:28

Jen bych se ještě optal, kolik stojí reinstal win u obchodníka?

kerkey
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

to karlos

Příspěvekod kerkey » 14 lis 2007 14:20

reinstal win u prodejce je za 300,- bez a 357,- s DPH :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Samovolné vypínání PC
    od Jirin » 06 kvě 2025 07:14 » v Problémy s hardwarem
    19
    17976
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 kvě 2025 22:44
  • Náhodné vypínání PC Příloha(y)
    od VojtouNerCZ » 17 led 2025 15:34 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    1
    2741
    od VojtouNerCZ Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 15:31
  • Vypínaní pc při hraní her
    od Sarka33 » 20 pro 2024 21:04 » v Problémy s hardwarem
    2
    4046
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    21 pro 2024 09:33
  • Samovolné vypínání PC
    od TomAtom » 18 lis 2024 16:19 » v Problémy s hardwarem
    9
    4725
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    19 lis 2024 07:58
  • Zvuk z PC i mobilu v 1 sluchátkách
    od Givanni » 13 zář 2024 09:26 » v Vše ostatní (hw)
    13
    5719
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    13 zář 2024 14:32

Zpět na “Vše ostatní (hw)”