Výrobci grafických karet nabízí široký výběr. Pokud se v něm nemůžete vyznat, tak by vám měl pomoci můj článek. Zaměřuji se především na poměr cena/výkon a kvalitu. Nezajímá mne oblíbenost výrobce ani vzhled, není to podstatné.

Sapphire RX 460 OC 2GB a MSI RX 460 OC 4 GB
Sapphire nabízí nejlevnější, ale přitom slušně vybavenou RX 460 s pamětí 2GB. Jestli chce 4GB paměti, vezměte model od MSI.

MSI Radeon RX 470 GAMING X 4G
Skvělá grafická karta od MSI. Kvalitní PCB, výkonné chlazení a atraktivní vzhled.

MSI Radeon RX RX 480 GAMING 4G a MSI Radeon RX 480 GAMING X 8G
MSI prodává vynikající RX 480 s pamětí 4GB. Nemá žádné špatné vlastnosti a má opravdu nízkou cenu. Nabízí i 8GB verzi, ale ta nemá tak dobrý poměr cena/výkon.

MSI GTX 1050
Skvělá cena za GTX 1050. Lepší zpracování než o pár stovek dražší Palit a Gainward. Ceny ostatních výrobců jsou zcela mimo.

MSI GTX 1050 Ti
Zde platí to samé jako u GTX 1050.

MSI GeForce GTX 1060 3GB OCV1
GTX 1060 3G nemám moc v oblibě. Nevěřím, že s pamětí 3GB bude mít dlouhou životnost. Jestli ale o ní uvažujete, tak verze od MSI postačí.

MSI GTX 1060 6GB OCV1
Povedená verze GTX 1060 od MSI. Je o něco horší než plnohodnotná verze Armor, ale je mnohem levnější.

PALiT GTX 1070 JetStream
Skvělá GTX 1070 s kvalitním PCB a tichým účinným chladičem. Za tuto cenu nemá konkurenci. Má stejné PCB jako GTX 1080, ostatní na svých GTX 1070 (kromě MSI) šetří a používají levnější PCB.

PALiT GTX 1080 JetStream
Chladič JetStream používá samozřejmě i GTX 1080.

Proč jsem nevybral...
1) ASUS Radeon RX 470 Strix - přehřívání VRM.
2) EVGA - vysoká poruchavost (hořící FTW, přehřívání SC).
3) GIGABYTE - sice se nejedná o drahého výrobce, ale grafiky od GB mají hlučné chlazení.
Obrázky jsou převzaty z databáze grafických karet od TechPowerUp http://www.techpowerup.com/gpudb/