Ahoj
nějak vám nefunguje hledání, po zadání SSD nemám žádný výsledky, proto zakládám nový téma.
Zvažuju, že bych vyměnil, stejně už léta nefunkční, mechaniku V Asus K52JC za SSD disk 250/500 GB, ne tak ani kvuli rychlosti, ale hlavně kvuli rozšíření kapacity. SSD místo HDD spíš v duchu "když už, tak už". Jenže jsem narazil na informaci, že u některých Asusů(například K42) je v BIOSu blok, a notebook nenaběhne bez mechaniky, nevíte někdo prosím, jak to je u K52JC a jestli to jde případně nějak řešit?
Díky
SSD místo mechaniky do ASUS K52JC
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: SSD místo mechaniky do ASUS K52JC
Je problém povolit ten jeden šroubek, vytáhnout mechaniku a zkusit to?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
To by až takovej problém nebyl, jenže u K52 je to tak chytře zařízený, že ten šroubek je pod zadním krytem :-/ . Kromě toho, když bude mechanika vyndaná, nemusí to reagovat stejně jako když tam místo ní bude jinej kus hardwaru, ne?
Promiň, ale nějak nevím, co jsi tím odkazem chtěl říct.
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tím chtěl patrně říct, že tam máš uvedeno, jaký HW lze v notebooku vyměnit/upgradovat. A dole máš uvedený i SSD
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
Asanoth píše:Ahoj
nějak vám nefunguje hledání, po zadání SSD nemám žádný výsledky, proto zakládám nový téma.
Odpovědí už máš dost a myslím docela fundovaných, takže jen poznámka k Tvé otázce: Na dotaz "SSD místo mechaniky" dostaneš v Hledání "jenom" 307 výsledků, mezi nimiž najdeš odpovědi na Tvou otázku. Takže příště opravdu "Hledej"

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Nechci nic říkat, ale pokud Vám dělá problém mu poradit, místo chytrého odkázání "vyhledej si na googlu" apod., proč vůbec píšete? (vím, že richie poslal odkaz, ale pro nezkušeného ne tolik říkající (na první pohled). Myslím, že jedna, či dvě věty okomentování, by nebyly takový problém.
Zaprvé sám bych si raději nechal od někoho poradit, než se pouštět do hledání, jehož výsledkům nemusí rozumět, nebo nemusí být konkrétní. A za druhé, já přijít jako nováček s tím, že chci poradit, přečíst si pak tyhle "rady", zejména od Tebe watemetře, asi bych se sem už nevrátil, aby ze mě někdo dělal člověka s IQ menším než 35. (to moc fóru na popularitě nepřidá...)
Zaprvé sám bych si raději nechal od někoho poradit, než se pouštět do hledání, jehož výsledkům nemusí rozumět, nebo nemusí být konkrétní. A za druhé, já přijít jako nováček s tím, že chci poradit, přečíst si pak tyhle "rady", zejména od Tebe watemetře, asi bych se sem už nevrátil, aby ze mě někdo dělal člověka s IQ menším než 35. (to moc fóru na popularitě nepřidá...)
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
Díky za odpovědi.
Co se týče hledání, bylo by tedy vhodné uvést nějaký minimální počet znaků, od kdy to skutečně hledá. Není moc důvod se domnívat, že když pod "ssd" je 0 výsledků, pod něčím jiným kde tento výraz figuruje nějaké budou, pokud jediná výstupní zpráva je "žádné výsledky".
Vyměnit HDD za SSD lze snad vždy, ne? Mě zajímá, jestli je tam lze mít současně, přičem HDD nahradí ODD, a v tom mi bohužel sdělení, že K52 je kompatibilní s SSD, příliš nepomůže.
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Črc 2014 12:14) ---
Tak jsem si našel čas a vyndal mechaniku, a zatímco píšu tenhle příspěvek, tak leží vedle mě na stole.
Další otázka je, jestli to pak načte disk, ale to chce asi spíš vyzkoušet.
Díky za odpovědi :).
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Srp 2014 09:40) ---
Funguje i s diskem :)
Co se týče hledání, bylo by tedy vhodné uvést nějaký minimální počet znaků, od kdy to skutečně hledá. Není moc důvod se domnívat, že když pod "ssd" je 0 výsledků, pod něčím jiným kde tento výraz figuruje nějaké budou, pokud jediná výstupní zpráva je "žádné výsledky".
Vyměnit HDD za SSD lze snad vždy, ne? Mě zajímá, jestli je tam lze mít současně, přičem HDD nahradí ODD, a v tom mi bohužel sdělení, že K52 je kompatibilní s SSD, příliš nepomůže.
--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Črc 2014 12:14) ---
Tak jsem si našel čas a vyndal mechaniku, a zatímco píšu tenhle příspěvek, tak leží vedle mě na stole.
Další otázka je, jestli to pak načte disk, ale to chce asi spíš vyzkoušet.
Díky za odpovědi :).
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Srp 2014 09:40) ---
Funguje i s diskem :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2325
-
od Karrex
Zobrazit poslední příspěvek
15 črc 2025 07:53
-
-
Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp) - 14
- 6177
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
14 zář 2024 10:56
-
-
-
Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2253