Zdravím!
Nedávno jsem přeinstalovával notebook z pomalého Windows 7 na Windows XP (originální DVD), teď mi to bohužel ale nevyhovuje, a tak bych tam dal radši zpět Windows 7.
Problém je, že nemám reinstalovávací DVD, k notebooku nebylo dodáno, a tak nemám OS jak reinstalovat.
Nedávno jsem tu četl, že bych ho mohl vyžádat od podpory výrobce notebooku, měli by mi DVD poslat.
Je tohle možnost? Bude to možné u Aceru...?
Nebo tu je originální iso soubor z Windows stránek, kde je Windows 7 na iso dán k reinstalaci zdarma.
Bude to fungovat i po instalaci XP?
Nebo budu muset OS koupit nový?
Chci jenom originální a legální způsob... nikoliv warez a podobně.
Díky
VSmanCZ
Jak přeinstalovat Windows 7, když nemám DVD Vyřešeno
Jak přeinstalovat Windows 7, když nemám DVD Vyřešeno
Naposledy upravil(a) VSmanCZ dne 28 čer 2014 15:42, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Re: Jak přeinstalovat Windows 7, když nemám DVD
Není na tom notebooku recovery oddíl? Pak bys to mohl obnovit.
Pokud si ho odstranil, potom http://store.acer.com/store/aceramer/en_US/eRecovery
Pokud si ho odstranil, potom http://store.acer.com/store/aceramer/en_US/eRecovery
Recovery oddíl tam je, ale při pokusu o obnovu to spadne. Takže zkusím tu stránku. Zatím díky, nechám to otevřené.
ISO k dispozici zdarma, ale pouze pro USA a pouze pro zakazniky kteri koupili elektronickou licenci (taktez pouze pro USA).
Presne tyhle linky jsem sem nechtel davat, protoze stazeni neni v CR legalni. Navic to neni ceska verze ale anglicka.
Ciste principialne to samozrejmne fungovat bude, pokud mas klic pro anglickou verzi.
Ten recovery oddil ale muzes zmenit tak aby byl videt obsah (umazat parametr skryty u oddilu), na nem najdes jeden WIM soubor co ma asi 15GB, a to je image disku C: s ciste nainstalovanym systemem. Rozbalit ho samozrejmne muzes jakkoliv, nejen pres recovery od Aceru.
Presne tyhle linky jsem sem nechtel davat, protoze stazeni neni v CR legalni. Navic to neni ceska verze ale anglicka.
Ciste principialne to samozrejmne fungovat bude, pokud mas klic pro anglickou verzi.
Ten recovery oddil ale muzes zmenit tak aby byl videt obsah (umazat parametr skryty u oddilu), na nem najdes jeden WIM soubor co ma asi 15GB, a to je image disku C: s ciste nainstalovanym systemem. Rozbalit ho samozrejmne muzes jakkoliv, nejen pres recovery od Aceru.
Aha, škoda... zase pro USA.
Jinak ta stránka pro recovery funguje, ale nechce mi vzít SNID ani sériové číslo.
Jinak ta stránka pro recovery funguje, ale nechce mi vzít SNID ani sériové číslo.
-
- Pohlaví:
Bylo to jenom ilustrační, že to lze koupit. Předpokládám že bude i cz verze. http://www.acer.cz/ac/cs/CZ/content/support
Pokud to nebere číslo, pak zkus
Pokud to nebere číslo, pak zkus
Download and install the Acer System Information tool on your computer to auto detect your Serial Number or SNID.
Nakonec jsem teda rozbalil ten oddíl recovery a můžu to obnovit. Takže jdu na to.
Díky moc.
Díky moc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 3091
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
21 zář 2024 10:40
-
-
- 6
- 8162
-
od zeus