Ahoj, mám přivedený do bytu kabel od internetu do poměrně nevhodného místa od pc, takže jsem přemýšlel, že bych namísto kabelu použil wifi router. Při té příležitosti jsem si říkal, že bych spojil příjemné s užitečným, kdyby ten router zároveň obsahoval i torrent klienta. Můžete mi prosím nějaký vhodný router doporučit za těchto podmínek?
- menší rozměry routeru (mám ve zdi zabudovanou menší krabici, do které bych chtěl daný router umístit)
- dobrý signál (router bude vzdálený od pc zhruba 7m, ale v cestě jsou tři nepříliš silné zdi)
- torrent klient s webovým rozhraním (v některé starší diskuzi uživatelé takových routerů odrazovali od jeho koupi, tyto routery s klientem prý nezvládají stahování od příliš mnoho uživatelů, nemají k tomu dostatek paměti, stale tento stav přetrvává?)
- usb rozhraní pro připojení externího disku + podpora ftp
- cena není až tak směrodatná
Díky, A.
wifi router s torrent klientem
-
- Pohlaví:
Re: wifi router s torrent klientem
Umí to tenhle: viewtopic.php?f=41&t=135348
Bohužel se tu zatím neprodává...
Bohužel se tu zatím neprodává...
Mohl bych poprosit o návrh routeru, který již lze sehnat? :)
Mohl by se někdo alespoň vyjádřit k tomu, zda dokáže torrent klient integrovaný v routeru plnohodnotně nahradit torrent klienta nainstalovaného na pc? Díky
-
- Pohlaví:
Plnohodnotne nie, ale dokáže.
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 20 srp 2019 14:34, celkem upraveno 3 x.
-
- Pohlaví:
Aja12 píše:Mohl by se někdo alespoň vyjádřit k tomu, zda dokáže torrent klient integrovaný v routeru plnohodnotně nahradit torrent klienta nainstalovaného na pc? Díky
Mohl by ses vyjádřit co je dle tebe plnohodnotně???
Ve starších diskuzních vláknech jsem se dočetl, že tito vestavění klienti jsou často zabugovaní a nestabilní. Prostě mi jde o to, když dám do fronty X (řádově desítky) souborů, které se budou stahovat od Y (množství v závislosti na počtu seed/leech) uživatelů, aby to běželo stabilně, jako by se jednalo o klienta nainstalovaného na běžném pc. Nerad bych kupoval wifi router za 1800 a poté zjistil, že torrent klient je nepoužitelný. Díky, A.
-
- Pohlaví:
Jak sám píšeš - na starších fórech. Nicméně zapomeň na řádově desítky souborů a miliony seedů. Musíš si uvědomit, že procesor routeru se nemůže rovnat osmijádrovému intel procesoru běžícímu na 3,5 GHz. Zrovna tak router nemá 8GB RAM. Z toho důvodu nikdy nepoběží tak, jako klient na PC. Ovšem na druhou stranu nespotřebuje tolik energie a soubory stejně stáhne i když mu to bude trvat déle.
Jinými slovy - pokud máš hafo seedů a stahování běží rychle, spusť si ho na PC. Pokud stahuješ od jednoho či dvou seedů a bude to trvat celou noc, nech to na routeru.
Jinými slovy - pokud máš hafo seedů a stahování běží rychle, spusť si ho na PC. Pokud stahuješ od jednoho či dvou seedů a bude to trvat celou noc, nech to na routeru.
Jinými slovy - pokud mi klient doposud fungoval stabilně na starém křápu (700MHz, 1GB DDR2), měl by teoreticky fungovat obdobně i na tebou navrhovaném routeru ASUS RT-N18U (800MHz, 128 + 256 DDR3). V půli měsíce by měl být ASUS RT-N18U dostupný za cenu necelých 1800kč, po otestování poreferuju, jak obstál. Díky, A.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 21
- 8896
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
06 črc 2025 17:18