Ahoj,
mám problém, že mi z ničeho nic přestal fungovat zvuk z integrované zvukové karty(MB Asus F2A85-M). Navíc mi to pořád signalizuje vypojení či zapojení konektoru na front panelu, i pokud ho úplně vypojím z MB. Zkusil jsem kompletně odinstalovat ovladače zvukovky a dát aktuální a stále stejný problém. Také jsem zkoušel externí zvukovku do PCI a ani z tý nedostanu zvuk z pc. Nevíte v čem by mohl být problém ?
Děkuju.
Nejde zvuk z PC
-
- Pohlaví:
Re: Nejde zvuk z PC
Ve správci zařízení nejsou výstrahy? Pokud dáš externí, pak integrovanou je asi v Biosu třeba vypnout.
Žádné výstrahy nejsou a zkoušel jsem i v Biosu vypnout integrovanou. Pořad to samé. Teda vzpomněl jsem si, že se mi to stalo už jednou asi před měsícem, ale po restartu vše fungovalo.
Bod obnovení jsem také zkoušel a nic. konektor myslíš k repro ? Jestli ano, tak ten je funkční např. z telefonu jde zvuk normálně.
-
- Pohlaví:
Pokud zapojíš interní zvukovku do PCI (externí zvukovka je něco jiného), pak je nutno vypnout integrovanou zvukovku na desce v BIOSu a na zvukovku v PCI nainstalovat ovladače. Pak by se měla rozběhnout.
Můžeš zkusit live CD linuxu a prověřit zda zvukovka nepoběží v něm. Pokud by fungovala, bude chyba ve windows. Pokud by se chovala stejně, nebo vůbec, pak jde o hardwarovou závadu.
Můžeš zkusit live CD linuxu a prověřit zda zvukovka nepoběží v něm. Pokud by fungovala, bude chyba ve windows. Pokud by se chovala stejně, nebo vůbec, pak jde o hardwarovou závadu.
-
- Pohlaví:
Myslel jsem na počítači. Zkontroluj nastavení zvuku. Někdy se to samo rozhodí.
Nastavení zvuku jsem kontroloval. U ty zvukovky v PCI jsem samozřejmě nainstaloval ovladače a v Biosu vypnul a nefungovala. zkusim ešte ten live Linux.
-
- Pohlaví:
A ještě se podívej zda jezapnuta služba Zvuky systému Win. Ta se také někdy sama v yypne.
Tak bohužel ani v tech Linuxech to nejde :/ . Takže nejspíše chyba v MB ? Jen mi přijde divný, ze nejde integrovaná ani ta v PCI.. ?
-
- Pohlaví:
To je opravdu divný. Jsi si jistý že není chyba v kabelu repro, třeba s ním hýbat, jestli není přelomený. A ta služba je zapnutá /i když Linux ji nepotřebuje, ale co kdyby/
Zapnuto je, a v kabelu určitě chyba není, jede mi přes něj celý den zvuk z druhýho pc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 5847
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
13 zář 2024 14:32
-
-
Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem - 15
- 6212
-
od mateo-
16 úno 2025 16:09
-
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11912
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”