Koupě - Nový displeje k notebooku MSI Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Badicek
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Koupě - Nový displeje k notebooku MSI

Příspěvekod Badicek » 20 čer 2014 19:47

Ahoj ahoj,
potřeboval bych poradit ohledne nového displeje k notebooku MSI GE620 DX, jedná se o displej s nazvem 15.6 FHD 1920x1080 Glare Type(nevim jestli jsem nenasel neco jineho :D). Nedavno jste mi pomahali v tématu, viz. odkaz viewtopic.php?f=115&t=134323 . Bohuzel téma bylo uzavrenejako vyresene a je se nestihl zeptat.

Jaky je rozdil finance i kvalitou mezi ofiko displejem od MSI a tim levnejším. Kde se da takovy displej sehnat, pripadne jak to funguje(ebay = clo?) Kolik by stala cca oprava u autorizovaneho servisu a normal servisu. A kolik by byly celkove naklady na opravu takoveho poskozeni (minimum/maximum)

Cim vice informaci a podrobnosti, tim lepe :)

Diky moc, vazim si pomoci.

Reklama
Badicek
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Koupě - Nový displeje k notebooku MSI

Příspěvekod Badicek » 23 čer 2014 18:20

Mohl by mi nekdo venovat tech par minut a poradit prosím? :))

mmfmoc
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod mmfmoc » 23 čer 2014 23:21

Tady je máš za cenu 2800 a mám dojem, že je i mění za pár stovek
http://www.lcd-display.cz/podle-vyrobce-laptopu/msi-cs/ge-serie-cs?sort=pd.name&order=ASC&limit=100
Zavolej tam a zeptej se

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 23 čer 2014 23:31

Já koupil display na notebook za 18 stovek na aukru, je to LG, originál je nějakej chuanghui, nebo něco takovýho. Po roce mě uprostřed svítí vadnej sektor, ale jinak funguje. Výměna je práce na čtvrť hoďky i s pivkem, koukni na youtube, většinou je to u všech notebooků stejný, dva šroubky dole, zbytek krytu nacvaklej, sundáš, povolíš 4 šroubky abys sundal víko, odpojíš konektor, vymontuješ z pantů (4-6 šroubků z boku), a opačným postupem přiděláš novej display. Občas se do toho plete mikrofon nebo webkamera, na to musíš dávat bacha abys to neurval. Jinak je to jednoduchá práce.
Just Fucking Google It!

Badicek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Badicek » 03 črc 2014 20:22

Tak za popis vymeny moc dekuju, myslel jsem, ze je to slozite a ze to bude stat palku v servisu. Jeste bych se vratil ke koupi toho displeje. 2800 se mi zda docela dost, kor kdyz mi nekdo poslal odkaz na eby http://www.ebay.com/itm/MSI-CR-500-CX-5 ... 2ed2c45b17 kde stoji neco malo pres 1000. Ale porad je to ebay....clo a jine poplatky. Tak jsem se chtel zeptat jestli neznate nejakeho ceskeho levneho distributora nebo jine moznosti kde displej poridit v podobne cenove relaci.

A je to velky rozdil mit neofiko displej od toho klasickeho, primo od vyrobce, ktery stoji 3x vic?

guest

Příspěvekod guest » 03 črc 2014 20:40

Náhradní díly zde jsou oproti eBay několika násobně dražší a originál výrobek je vždy lepší než nějaká náhražka.

Badicek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Badicek » 03 črc 2014 20:48

A muzu se zeptat v cem jsou primo lepsi?....jestli je to kvalita napr kontrast barev, dinamicnost atd., coz by bylo naprd nebo jen to, ze to vydrzi min.
A nemate nekdo zkusenosti s nakupovanim techto soucastek z Ebay?....myslim clo, duveryhodnost a tak.

Diky moc.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 04 črc 2014 07:43

Blue Spirit píše:Náhradní díly zde jsou oproti eBay několika násobně dražší a originál výrobek je vždy lepší než nějaká náhražka.

Tak s tím právě nesouhlasím, viz můj případ.
LG bude rozhodně kvalitnější značka, než jméno čínského psa.
Just Fucking Google It!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 04 črc 2014 07:51

Original vyrobek je vzdy lepsi nez nejaka nahraqzka - to nemuze platit uz z principu.

Prvni je potreba upresnit, co je to original - nejcasteji je original OEM vyrobek nejake cinske firmy, na kterem je nalepena samolepka vyrobce notebooku. Je vyrobek stejne firmy, pouze bez one samolepky, horsi? Samozrejmne ze neni, je ale vyrazne levnejsi.

Co se tyce Ebay - pochopitelne ze u nas je vyrobek drazsi nez z cinske fabriky, bez cla, bez dane a bez marze prodejce. Duveryhodnost prodejce je snadna overit - jeho hodnoceni je na Ebay uvedeno. Postovne je tam uvedeo take, DPH vime kolik je a pocita se z cele castky.

Jenom pri objednavce z USA pozor na tzv "import taxes" coz je defakto poplatek za nic.

Badicek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Badicek » 04 črc 2014 09:35

Tux bohuzel dispej na muj notebook stoji na aukru 2800, coz je 3x vetsi castka nez ten z Eaby a mam pocit, ze se jedna o stejny typ.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 04 črc 2014 09:42

K cene na Ebay musis pripocist postovne, DPH a celni poplatky. Pak je teprve jni mozne srovnavat s cenou u nas.

Badicek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Badicek » 04 črc 2014 09:42

Petr22 a mohl bych te tedy poprosit o tvuj nazor, jak by si problem resil ty? Zas pokud je origos vyrobek nekolikrat drazsi, vyplati se to? A co se tyce primo tohoto vyrobku na eby(viz. odkaz nahore), myslis, ze je to v poradku? Bohuzel s Ebay nemam zadne zkusenosti, snad jen clo si zvladnunajit na webu celniku :-/

Dikes moc

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Koupě mobilu
    od lucaso84 » 27 úno 2025 19:08 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    11
    10702
    od AirCrew Zobrazit poslední příspěvek
    03 bře 2025 19:26
  • Koupě case
    od lucaso84 » 07 čer 2025 07:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2356
    od Cleric Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 21:02
  • Vyplati se koupe 4070
    od tom66 » 28 lis 2024 18:56 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2265
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 10:12
  • Kabely od Cablemod koupe/zapojeni
    od Lister99 » 01 srp 2024 14:57 » v Vše ostatní (hw)
    6
    4988
    od Lister99 Zobrazit poslední příspěvek
    02 srp 2024 13:56
  • Nový Pc - 40 000,-
    od Lebedil » 11 srp 2024 21:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2479
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    13 srp 2024 03:47

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”