Tablet 10" na VŠ kolem 10 000,-

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Dosero
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Tablet 10" na VŠ kolem 10 000,-

Příspěvekod Dosero » 04 črc 2014 11:05

Ahoj,
rád bych si před nástupem na VŠ pořídil tablet. Tablet by měl sloužit pro zápis poznámek z přednášek.

Požadavky:
- Úhlopříčka 10 (připadá mi jako nejrozumnější pro tento účel, ale pokud máte jiné zkušenosti klidně pište)
- Aby se k tomu dala připojit klávesnice s touchpadem, na které by se dobře psalo (+ uchycení tabletu do ní)
- Dlouhou výdrž na baterii -> Minimálně 8-10 hodin práce (psaní/net) čistého času -> čím více tím lépe samozřejmě
- RAM - minimálně 2GB
- Uložiště 64GB minimum
- SIM nepotřebuji
- Cena kolem 10 000 +/-10%

Váhám:
Nad operačním systémem Android/Windows 8.1
U Androidích tabletů je větší výběr, ale mám docela strach, aby se při té konfiguraci tablet nesekal. Nebo ještě v horším případě nepadaly programy. Navíc u Androidu asi nebude moc dobře vyřešená kompatabilita na MS Word, Excel a podobně? A nevím jaké programy tam nahrazují Word atp.
Mám SGS4 a není nic horšího, než když mi to napíše: Chrome přestal reagovat -> Ukončit... To by na přednášce na VŠ třeba u Wordu nebylo zrovna dobré..
Dále pak se chci zeptat jak je to u W8.1. a používání desktopových aplikací?

Chtěl bych něco jako je LENOVO YOGA TABLET 10 -(ten nový) + dokoupit tu klávesnici - co k tomu nabízí. Problém je,že to má Android :/

Máte někdo nějaký nápad?

Děkuji za odpovědi D
HP ENVY 15-j000ec : Intel Core i7 4702MQ (Haswell), 2GB nVidia GeForce GT 750M, 15,6" FullHD, 8GB DDR3, HDD 1TB + SSD 24GB, Beats Audio 4.2

Reklama
smuca
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Tablet 10" na VŠ kolem 10 000,-

Příspěvekod smuca » 04 črc 2014 11:53

toto si myslím si pořídila přítelkyně http://tablety.heureka.cz/asus-t100ta-dk003h/recenze/ a je nadšená 64GB verzi. Je to tablet a noťas v jednom, výdrž opravdu přes 11 hodin, do školy jak dělané. Jsou k tomu i OFICE

jo a na czc je docela dobrá nabídka
http://www.czc.cz/asus-transformer-book ... dock_cerna

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 04 črc 2014 12:00

Podle me jedine co ma smysl je tablet bud s Windows 8.1 nebo s OS X, pricemz jedine s Windows 8.1 je to plnohodnotny pocitac.

Mel jsem v ruce pred tydnem Acer Iconia W series a principialne to nevypadalo spatne - Atom procesor, 2 GB RAM, 64 GB uloziste. Predinstalovane Windows 8.1 + Office.

Co se tyce psani poznamek, na nej Libre Office uplne staci. Ale jakmile se dojde v Excelu nebo Wordu ke skriptovani, makrum a ODBC, tak jakakkoliv nahrada konci. Jako nahrada Wordu jeste Libre Office slouzit muze, ale jako nahrada Excelu v zadnem pripade, protoze vetsinu funkci ktere je pozadovana ve firemnich pouziti proste Libre Office nema (ani zadny jiny Office krome toho od MS).

jerabina
člen Security týmu
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod jerabina » 04 črc 2014 17:28

Ahojte, vím, že toto není můj topic, ale připadá mi zbytečné zakládat nový, když je tady tento, který se týká přímo mého problému.
Také si chci koupit tablet kolem 10000kč. Moje požadavky jsou obdobné jako u tazatele, akorát bych měl dotaz.
Do teďka jsem si plánoval koupit Samsung Galaxy Tab 10.1 Note, ale když jsem smuca postnul link na ten ASUS T100TA 64GB + dock, tak jsem začal vážně přemýšlet. Rád bych, abych na tom tabletu rozjel co nejvíce aplikací z počítače, tudíž nějaké hry, soft pro pokerstars atd.
Rozhoduji se tedy mezi Androidem a Windows 8.1. Bavil jsem se o tom se známým a ten říkal, že rozhodně Windows 8.1 v tabletu nedoporučuje.
Nevím, jaké máte zkušenosti vy? Já jsem ještě Windows 8.1 v ruce nikdy neměl, takže nemám možnost posoudit.
Můžu si ve Windows 8.1 stáhnout normálně věci z internetu, nebo to musí být pouze aplikace z jejich obchodu? A to je vlastně normální počítačový Windows 8 nebo to je ten Windows Phone?
Protože jde mi hlavně o to, jak jsem již psal, abych mohl stáhnout cokoli, co mám na počítači.
Navíc se mi strašně líbí ta klávesnice a případná možnost připojit myšku.
Ovšem co jsem četl za recenze přímo na tento Asus, tak to prý žádná sláva není :/ Takže doopravdy netuším.
Děkuji za odpovědi.
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod

Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 04 črc 2014 18:23

Ten Asus má plnohodnotný počítačový windows 8.1 + Microsoft Office Home & Student 2013- celkem pěknej bonus navíc
recenze http://mobilenet.cz/clanky/recenze-asus ... wanu-14209
https://www.youtube.com/user/th3drow/videos

jerabina
člen Security týmu
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod jerabina » 04 črc 2014 18:37

Nevýhodou je asi absence foťáku, ten materiál a někde jsem četl, že když je to s klávesnicí, tak se ten tablet různě pohybuje atd.
Ale zase ty hry běhaj fakt pěkně :D
PS: dají se na tom normálně stahovat aplikace z internetu, filmy atd. nebo to musí být jenom z toho jejich obchodu? A dá se ten design tich Windows 8.1 předělat tak, aby byl více "sedmičkový"?
Děkuju
HJT návod

Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.

IDVert3X
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod IDVert3X » 04 črc 2014 18:43

Google -> "Windows 7 theme for windows 8".
Skús niečo takéto nájsť, na PC to existuje, neviem či je ten windows na tablete 100% zhodný s PC verziou. Za skúšku nič nedáš.
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 20 srp 2019 14:36, celkem upraveno 3 x.

smuca
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod smuca » 05 črc 2014 10:41

jsou v tom opravdu normální Windows, takže programy můžeš stahovat kde chceš. Třeba VLC player, různý prohlížeče( obrázků, internet, pdf, ...) prostě jak si zvyklí na PC s win. Ale samozřejmně jdou i ze STORE stahovat.

jerabina
člen Security týmu
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod jerabina » 05 črc 2014 10:50

A ty máš tento tablet?
Někdo si ještě stěžoval na materiál a na klávesnici, která když je připojená, tak je tablet prý takový nestabilní a občas padá dozadu z toho docku ... co je na tom pravdy prosimtě?
Někdo si právě stěžoval na tyhle Windowsy ... tak já nevim ...
Zase mi příjde, že je míň aplikací na Android jak na Windows, hlavně si tady můžu spustit co chci.
A jak moc jsou kompatibilní aplikace z Windows 7 na Windows 8.1?
HJT návod

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 05 črc 2014 11:43

Aplikace z Windows 7 na Windows 8.1 jsou plně kompatibilní.Nenarazil jsem na žádný problém.
Pak je tu ještě Acer Aspire Switch ,která má kvalitnější provedení,ale slabší baterku.
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... -switch-10
http://www.alza.cz/acer-iconia-switch-1 ... 383438.htm

smuca
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod smuca » 05 črc 2014 12:38

ano přítelkyně má Asus T100 64GB. Určitě se ne překlápí, klávesnice je dobrá i tichá, ale touchpad, resp. tlačítka jsou hlučnější. A materiál by mohl být trošku lepší, ale není to nic hrozného (plast no).

Dosero
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Dosero » 09 črc 2014 17:21

Tak jsem nakonec vzal na doporučení od smuci ten Transformer T100 64GB a teď z něj píšu tenhle příspěvek :)) Vypadá fakt dobře. Děkuju za tip :) Jinak ještě bych měl dostat 1000 Kč zpět z nákupu, protože Asus slaví 25 let :))
HP ENVY 15-j000ec : Intel Core i7 4702MQ (Haswell), 2GB nVidia GeForce GT 750M, 15,6" FullHD, 8GB DDR3, HDD 1TB + SSD 24GB, Beats Audio 4.2

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaký tablet kolem 3000Kč ?
    od michal84 » 22 lis 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    6
    4117
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    22 pro 2024 21:43
  • Tablet na doma.
    od BigSandy » 20 bře 2025 07:09 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    2665
    od Mety Zobrazit poslední příspěvek
    20 bře 2025 21:12
  • Nový tablet.
    od BigSandy » 27 úno 2025 06:05 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    4
    5163
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    28 úno 2025 13:11
  • Tablet jenom pro Home Assistant.
    od BigSandy » 14 bře 2025 20:35 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    2
    4647
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    15 bře 2025 08:57
  • Grafický tablet - pomoc při výběru
    od showpayne » 12 srp 2024 19:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    2150
    od cisadesign Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 13:35

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”