PC 22k, hry + práce Vyřešeno
PC 22k, hry + práce
Ahoj všem, poohlížím se v současnosti po novém herním a zároveň pracovním PC. Mám už vytipovanou jednu sestavu složenou z vybraných komponent, projel jsem ale Google, abych dal šanci i výrobci složeným sestavám. Většinou jsem narazil na absolutně nevyhovující a předražené kraviny se starými komponenty, našel jsem ale i pár zajímavých kousků. Za jeden z nich považuju toto PC od Mironetu. Má de facto všechno, co potřebuji ( W7, i5, 1TB hdd..), nelíbí se mi ale grafická karta. Výrobce nicméně nabízí i možnost si sestavu upravit, proto bych se zde rád zeptal, zda by mi někdo v oboru znalý dokázal doporučit jinou grafickou kartu, kterou bych mohl do sestavy dát. Cena by měla celkově zůstat do těch 19k, ježto kupuji ještě monitor. Pokud by se povedlo tam dát něco výkonnějšího, skoro by se mi to PC i líbilo. Pokud byste někdo případně měl tipy na jiné hotové sestavy, jsem jedno ucho. Než mi všichni začnete do komentářů psát , že složené PC je lepší: vím o tom, mám jedno od kamaráda vytipované, ale mám jisté důvody, proč se podívat, jaká je nabídka složených sestav. Díky všem za názory.
Naposledy upravil(a) Muž_činu dne 06 črc 2014 20:16, celkem upraveno 1 x.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Hotové PC
Vítej na PC-HELP
Můžu znát ten důvod, proč hotovou sestavu? Žádný mě totiž nenapadá. Když si necháš od někoho složit PC (myšleno od návrhu až po samotné složení), máš jistotu, že za své peníze získáš maximum.
K tomu PC na Mironetu, jen zběžně:
Shit = LC zdroj, ASRock deska, slabá GK na PC za takové peníze. Case ani nehodnotím, ztráta času.
http://www.czc.cz/6q2tdn5f5giecbj2u38paa83tb/seznam
A dá se to upravit na těch 19k, je to jen nástřel, co můžeš za +-19k získat a nezkoušel bych srovnávat to s tou sestavou Mironetu
A tady upravená na 19k + W7
http://www.czc.cz/c6o10rq190jpgarmd1bep8hvme/seznam
Můžu znát ten důvod, proč hotovou sestavu? Žádný mě totiž nenapadá. Když si necháš od někoho složit PC (myšleno od návrhu až po samotné složení), máš jistotu, že za své peníze získáš maximum.
K tomu PC na Mironetu, jen zběžně:
Shit = LC zdroj, ASRock deska, slabá GK na PC za takové peníze. Case ani nehodnotím, ztráta času.
http://www.czc.cz/6q2tdn5f5giecbj2u38paa83tb/seznam
A dá se to upravit na těch 19k, je to jen nástřel, co můžeš za +-19k získat a nezkoušel bych srovnávat to s tou sestavou Mironetu

A tady upravená na 19k + W7
http://www.czc.cz/c6o10rq190jpgarmd1bep8hvme/seznam
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Souhlasím s d1amondem, a pokud bys chtěl snížit cenu té sestavy, tak můžeš vzít http://www.czc.cz/msi-r9-280-gaming-3g/148201/produkt popřípadě http://www.czc.cz/sapphire-r9-280-dual- ... 63/produkt (bral bych MSI, má delší záruku atd.) a navíc v té sestavě od d1amonda máš OS v krabicové verzi, takže ho můžeš použít i do budoucího PC, nehledě na to, že to PC je kvalitou plně někde jinde.
A jen tak pro informaci, ikdyž nahážeš ty komponenty toho Mironetu do košíku u nich v e-shopu, tak ti vyjde cena 15 799,-, což je o více než 1K méně, a když vezmeš, že třeba CZC nabízí sestavení PC a instalaci OS zdarma, tak je to celkem drahé...
A jen tak pro informaci, ikdyž nahážeš ty komponenty toho Mironetu do košíku u nich v e-shopu, tak ti vyjde cena 15 799,-, což je o více než 1K méně, a když vezmeš, že třeba CZC nabízí sestavení PC a instalaci OS zdarma, tak je to celkem drahé...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Nerekl bych, ze ASRock desky jsou shity, sam jednu jiz vlastnim 6 let a stale funguje a problemy s ni nejsou.
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Říkejme tomu štěstí, spíš než vlastnost. Ten levný segment za moc nestojí. Sám bych na nich nemontoval PC nad 10k.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak obecně patřil ASRock do nižší kategorie, dnes už se začíná zvedat a snaží se prosadit, a docela se mu to i daří, ale stále ve mne nevzbuzuje takovou důvěru jako ASUS, MSI a podobně, ale už bych si ho za určitách okolností (dobrá vena v poměru s funkcema a kvalitou) dokázal představit u sebe v PC, ale pokud bude existovat stejně drahá a vybavená náhrada v podobě zavedených značek sáhnu po nich, a to že ti deska funguje 6 let není důkaz ničeho, mne taky ve vedlejším PC funguje stará Eurocase zdroj už přes 10 let a přesto netvrdím že EC jsou kvalitní. A co se týče té konkrétní desky, tak za 1K s LGA 1150 deska kvalitní nebude, ani kdyby to dělal já nevím kdo, prostě 1K je málo na to, aby se tím zaplatila výroba kvalitní desky a kvalitní desky s LGA 1150 začínají někde na 1,6K.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

- proofer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
d1amond píše:Říkejme tomu štěstí, spíš než vlastnost. Ten levný segment za moc nestojí. Sám bych na nich nemontoval PC nad 10k.
Musím se připojit, desku mám v pc již nějakých 7-8 let na dvou počítačích a šlapou jako hodinky

Intel Core i3-4150| GIGABYTE GA-B85-HD3 |Kingston HyperX Fury Blue 4GB DDR3 1600+/2x/Transcend JetRam 2GB DDR3 1333 /8GB/ |Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB |EVGA 500B |MSI R9 270X GAMING 2G@1180/1500 |CoolerMaster K350 |Benq VW2245Z |A4Tech Bloody V8
Jaké jsou ty duvody hrající do karet hotovemu počítači? Já jich moc nevidím.
K ASRocku, co jsem četl většinu recenzi tak ASRock by se vyplatí kupovat jen v high-end. Tam už dělá kvalitní kousky schopné konkurence Asusu & Gigabyte. V low-endu nic moc.
K ASRocku, co jsem četl většinu recenzi tak ASRock by se vyplatí kupovat jen v high-end. Tam už dělá kvalitní kousky schopné konkurence Asusu & Gigabyte. V low-endu nic moc.
-
- Pohlaví:
Tak ja mám Z77 Extreme 4 od nich a tiež si nesťažujem....
K téme:
ten zdroj čo je v tej už postavenej zostave je shit, už len cena 500 Kč vypovedá za všetko, to by som sa bál dať aj do low-end PC bez grafiky, nie to do "herného" PC.
A za tú cenu s GTX750 ... Tak to už vôbec nie, radšej ti tu niečo poskladáme.
Napadá mi to zložiť takto za 20K: http://www.czc.cz/e0ein6hd26i4ha1321uld8i972/seznam ale ten zdroj by som asi radšej vymenil za silnejší, nech sa netrápi.
K téme:
ten zdroj čo je v tej už postavenej zostave je shit, už len cena 500 Kč vypovedá za všetko, to by som sa bál dať aj do low-end PC bez grafiky, nie to do "herného" PC.
A za tú cenu s GTX750 ... Tak to už vôbec nie, radšej ti tu niečo poskladáme.
Napadá mi to zložiť takto za 20K: http://www.czc.cz/e0ein6hd26i4ha1321uld8i972/seznam ale ten zdroj by som asi radšej vymenil za silnejší, nech sa netrápi.
- proofer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Já souhlasím se sestavou od RedMastera, Nvidie se prostě nevyplatí..
Intel Core i3-4150| GIGABYTE GA-B85-HD3 |Kingston HyperX Fury Blue 4GB DDR3 1600+/2x/Transcend JetRam 2GB DDR3 1333 /8GB/ |Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB |EVGA 500B |MSI R9 270X GAMING 2G@1180/1500 |CoolerMaster K350 |Benq VW2245Z |A4Tech Bloody V8
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Na 280X brát 500W zdroj? To dostane dobře zahulit.
Zalman Z9 je bez předních USB3.
Samozřejmě kdyby byly peníze na alespoň 600W zdroj a 280X grafiku, volil bych sestavu podobně.
Zalman Z9 je bez předních USB3.
Samozřejmě kdyby byly peníze na alespoň 600W zdroj a 280X grafiku, volil bych sestavu podobně.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
500W zdroj je pro R9 280(X) už docela na hraně a case bez USB 3.0 v předu bych dnes už nebral.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Notebook pro kancelářské práce
od Bulit.Sven » 11 srp 2024 13:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 1705