6pinu do 8 pinove zakladovky?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

heziro
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

6pinu do 8 pinove zakladovky?

Příspěvekod heziro » 07 črc 2014 18:32

Zdravim , chci se zeptat ,jestli by vadilo když do 8 pinového slotu na zákl.desce zapojím pouze 6pinů, i když jde původně o 8 pin, ale zbylé dva piny mají bohužel odlišné oplastování než dirky na pinech základovky.Zajímalo by mě jestli se může něco stát když c zapnu pouze na uvedených 6 pinů, děkuji za odpověď. :oh:

Reklama
Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: 6pinu do 8 pinove zakladovky?

Příspěvekod Oxxid » 07 črc 2014 18:44

Jak tohle muze nekoho napadnout... A to jsem si rikal, ze je to blbuvzdorne. Zkusil jsi si precist manual?

Ten 6+2 pin je pro pridavne napajeni GK... ATX12V 4-pin / 8-pin na desce ma take prislusny konektor na zdroji.

heziro
nováček
Stav:

Příspěvekod heziro » 07 črc 2014 18:50

Manual jsem neobdržel , zdroj je od znameho :D .Mam pouze 6+2 a 4 pin , takze jestli to spravne chapu tak by mi mohlo pomoc http://www.lan-shop.cz/redukce-napajeci ... pinu-68657 toto , nebo je to take jen pro graficke karty? Nebo jiny zdroj ?

--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Črc 2014 18:52) ---

http://www.lan-shop.cz/redukce-napajeni ... pinu-68655 , nebo toto

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 07 črc 2014 18:59

Mas problemy se ctenim?
prvni odkaz píše:Napájecí redukce z Molex konektoru pro pevné disky a mechaniky na PCI-E konektor grafické karty.

To asi ne vid?

Normalne ten 4-pin zapoj uplne do leve pozice v 8-pin konektoru na desce.

heziro
nováček
Stav:

Příspěvekod heziro » 07 črc 2014 19:06

Umim -_- , jen jsem te nepochopil , ok takže když dám 4pinový do 8pinového jak píšeš bude vše šlapat jak má , dále tedy jestli chápu tak graficka karta která má pouze 6pin výstup a já mám 6+2 ,tak zapojím pouze 6pinů a vše je v pořádku ? Promin že se tak hloupě ptám , ale raději se zeptám než abych tu pak naháněl hasiče :D.

A ještě jestli je dostačující , když má grafika dva 6pinové výstupy , nápájet pouze jeden , jestli tím nedojde k snížení výkonu grafické karty, děkuji.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 07 črc 2014 21:51

Myslíš, že ten druhý tam jen pro "parádu"? Jde také o to, zda zdroj je schopen dodat potřebný výkon. Jaký máš zdroj (značka a W) a složení PC včetně GK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 07 črc 2014 21:56

heziro píše: dále tedy jestli chápu tak graficka karta která má pouze 6pin výstup a já mám 6+2 ,tak zapojím pouze 6pinů a vše je v pořádku ?

Ano.
heziro píše:A ještě jestli je dostačující , když má grafika dva 6pinové výstupy , nápájet pouze jeden , jestli tím nedojde k snížení výkonu grafické karty, děkuji.

Neni to dostacujici.

Zpět na “Problémy s hardwarem”