Zdravím,
mám takový problém, že při hraní her mi vyběhne teplota grafické karty nebo procesoru (záleží co dělam) na 65stupňů a vypne se mi PC, nevíte zda a jak se dá nějak nastavit maximální teplotu? Grafická karta - Nvidia Gfore 9600 GT, Procesor - AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 5000+...
Díky za pomoc
//úprava názvu
//mmmartin
Přehřívání PC při hraní her.*
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vypínání PC
V BIOS je teplota procesoru, ale nevím jak grafika.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Upřímně mě jde spíše o tu Grafiku než o procesor, protože ten se mi chladí dobře .. stačí mu 3 minutky v klidu a spadne zas na 40 a mín.. Ale grafika se mi pořád drží okolo 56 když mi spadne PC a zapnu ho.. a nemyslím si že teplota 65 na grafice je až tak velká nebo se mílím?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Nic extrémního. Rozhodně ne tolik, aby kvůli tomu padal komp. Nech PC otevřené, případně ven nějaký ventilátor uvnitř (ne z CPU
) a ofukuj jím kartu. Uvidíš hned, jestli vydrží.

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Re: Přehřívání PC při hraní her.*
Ještě bych se chtěl zeptat proč mi v programu HWMonitor ukazuje FANSPWM0,1,2, že pracují na 0%... snažil jsem se to hledat na googlu, ale moc sem tomu nerozuměl... Kdyby ste byl někdo ochoten mi to vysvětlit/pomoci byl bych vám vděčný.. díky
Vlož sem screen z toho HW Monitoru - teploty CPU a GPU.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
a máš na desce 3 konektory na ventilátory? a na nich 3 ventilátory? ty teploty co píšeš jsou v klidu, nehodí ti to modrou obrazovku před vypnutím? při 65 stupních by neměla padat ani karta ani procesor. to spíše tak kolem 95 

Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED

tu je screen z HWMonitoru...
jinak tu maximalni teplotu grafiky jsem už vyřešil, akorát že mi lítá furt strašně vysoko... když hraju hry (Rust) tak se mi pohybuje kolem 90stupnů.. PC se mi sice už nevypne, ale docela se toho bojim.
EDIT: for wattmetr
Naposledy upravil(a) Nildon dne 08 črc 2014 12:26, celkem upraveno 3 x.
wattmetr píše:Vlož sem screen z toho HW Monitoru - teploty CPU a GPU.
Nebudu to hledat!
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Črc 2014 12:29) ---
To padání způsobuje nejspíš přehřívání CPU, 85°C je na toho Athlona moc. Bude třeba zlepšit chlazení CPU - koupit výkonnější chladič.
Dle datasheetu je max. teplota 68°C!!!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
A nemůže to bejt taky způsobeno tím, že mi to píše u těch FANSPWM 0%?
doufám, že je to ono

doufám, že je to ono

Naposledy upravil(a) Nildon dne 08 črc 2014 13:08, celkem upraveno 1 x.
Pokud se ventilátor točí, tak je to jedno, jestli to ukazuje 0%. Prostě teplota CPU je vysoká a je třeba jej také řádně chladit, co je na tom k nepochopení?
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
Nildon píše:A nemůže to bejt taky způsobeno tím, že mi to píše u těch FANSPWM 0%?
Nevidím screen, nemohu se vyjádřit. A prosím, ne jen ten jeden řádek, ale celou stránku z HW Monitoru.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 32
- 7443
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
18 zář 2024 16:03