Zdravím,
chtěl jsem nainstalovat Windows 7 z ISO DVD, ale nedostanu se dál než na výběr místa pro instalaci. Po vybrání jakékoliv části disku není možné kliknout na další. Nevíte, co s tím?
Instalace Windows 7 - nelze vybrat žádné místo pro instalaci Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Instalace Windows 7 - nelze vybrat žádné místo pro insta
Proč nepoužiješ Recovery oddíl. Tak někam klikni kam to chceš instalovat a vyber formátovat.
Chci nahradit Win 8 a dát si tam Win 7 a v Recovery budou původní Win 8, předpokládám. Když dám formátování, tak to chvíli formátuje, ale disk pak stejně nelez vybrat pro pokračování.
-
- Pohlaví:
Jestli tedy ty oddíly nepotřebuješ, všechny je odstraň, vytvoř nový a zformátuj.
Rád bych, aby tam Win pro případ nečekaných potíží při instalaci zůstaly a já mohl počítač obnovit alespoň do továrního nastavení. Odstranil bych tedy oddíl 4 a následně vytvořil nový, kam nainstaluji Win 7. Je to takto v pořádku?
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2014 19:15) ---
Tak jsem to nějak pokazil. Oddíl číslo čtyři jsem odstranil a vytvořil nový. Windows 7 ale pořád nešly nainstalovat a tak jsem se chtěl vrátit k Windows 8. Spustila se automatická oprava systému, ale nepovedla se. Dal jsem tedy obnovit počítač do továrního nastavení, ale objevila se hláška, že počítač nejde obnovit, protože chybí oddíl. Nemůžu tedy spustit systém. Chtěl jsem použít bitovou zálohu, ale počítač napřed požaduje vložení opravného DVD. Když ho vložím, tak se nic neděje.
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2014 19:15) ---
Tak jsem to nějak pokazil. Oddíl číslo čtyři jsem odstranil a vytvořil nový. Windows 7 ale pořád nešly nainstalovat a tak jsem se chtěl vrátit k Windows 8. Spustila se automatická oprava systému, ale nepovedla se. Dal jsem tedy obnovit počítač do továrního nastavení, ale objevila se hláška, že počítač nejde obnovit, protože chybí oddíl. Nemůžu tedy spustit systém. Chtěl jsem použít bitovou zálohu, ale počítač napřed požaduje vložení opravného DVD. Když ho vložím, tak se nic neděje.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Win7 na GPT disk lze instalovat pouze z upravene instalacky, popisoval to tu Miliness. Mozna stalo za to precist si (Zobrazit podrobnosti).
Obnova systemu je nyni mozna pouze usilovnou rucni praci nebo reklamaci stroje.
Obnova systemu je nyni mozna pouze usilovnou rucni praci nebo reklamaci stroje.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Mám Windows 8.1 Pro jako ISO na DVD od školy. Když nainstaluji systém z tohoto DVD bude to OK a půjde to vůbec? Ale raději bych teda zachránil ten původní OS.
-
- Pohlaví:
Pokud je ta bitová kopie dobře vytvořená, měla by fungovat.
Bitová kopie zřejmě bude dobrá. Když dám do mechaniky poslední DVD z bitové kopie, tak ji to tam najde, ale požaduje vložení opravného DVD, které bude zřejmě špatné, protože nefunguje.
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2014 22:36) ---
Tak už jsem se pohnul trochu. Když dám do mechaniky to "školní" DVD, kde je Windows 8.1 a kde je také kromě instalace možnost opravy OS, tak se dostanu až do fáze, že začnou přípravy na obnovu z bitové kopie. Skončí to ale hláškou, co je na přiložené fotce. Původně mám v počítači 8 a na tom DVD je 8.1. Rozumím tomu tedy dobře, že pokud si udělám stejné DVD s verzí 8, bude to fungovat? Ještě kromě toho mám původně obyčejné Windows 8 a ty, co bych si mohl dát na DVD jsou 8 Pro. Nebude to také vadit? Myslím, že by nemělo, protože u toho příkladu také nepíšou rozdíly mezi Home Premium, Basic atd.
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2014 22:36) ---
Tak už jsem se pohnul trochu. Když dám do mechaniky to "školní" DVD, kde je Windows 8.1 a kde je také kromě instalace možnost opravy OS, tak se dostanu až do fáze, že začnou přípravy na obnovu z bitové kopie. Skončí to ale hláškou, co je na přiložené fotce. Původně mám v počítači 8 a na tom DVD je 8.1. Rozumím tomu tedy dobře, že pokud si udělám stejné DVD s verzí 8, bude to fungovat? Ještě kromě toho mám původně obyčejné Windows 8 a ty, co bych si mohl dát na DVD jsou 8 Pro. Nebude to také vadit? Myslím, že by nemělo, protože u toho příkladu také nepíšou rozdíly mezi Home Premium, Basic atd.
Re: Instalace Windows 7 - nelze vybrat žádné místo pro insta Vyřešeno
Tak jsem udělal to, co jsem psal výše a obnova z bitové kopie se povedla. Díky za rady.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Instalace W11Home - nelze dokončit Lenovo IdeaPad 3 Slim 15IAH8 Příloha(y)
od MK_Vs » 20 srp 2024 06:05 » v Windows 11, 10, 8... - 14
- 4504
-
od MK_Vs
Zobrazit poslední příspěvek
21 srp 2024 07:24
-
-
- 8
- 7934
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 4037
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
-
- 4
- 4026
-
od Petison