Dobrý den,
PC nelze tlačítkem zapnout, prostě tlačítko nereaguje. Ani nelze zapnout stiskem klávesy (nastaveno v Biosu). Ani takto nejde obnovit režim spánku ani hibernace. Ale jakmile vypnu napájení na zdroji alespoň na 10s, tak už to pak zase normálně zapnu.
Průměrně za 10 zapnutí se to stane 4x. Pak to třeba 2 týdny funguje, a pak začne zase "blbnout".
Mám se zaměřit na zdroj, nebo to může být něco jiného?
Moje sestava 4 roky stará:
deska: ASUS M4A89GTD PRO/USB3
proc.: AMD Phenom II X2 560 Black Edition
zdroj: Seasonic S12II-430 430W
PC nelze zapnout (dokud nevypnu zdroj)
-
- Pohlaví:
Re: PC nelze zapnout (dokud nevypnu zdroj)
Nejprve bych ověřil funkci toho mikrospínače na zapínaní. Asi bude vadný, možná chyba desky. Na jednom PC mám také v hájí ten spinač a tak PC zapínám kolébkou na prodlužce.
Jestli to není zdrojem (zkusit jiný), tak to tipuji na MB.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Blue Spirit: mikrospínač jsem vyloučil ze 2 důvodů:
1. vždy když odpojím na 10 s napájení, tak to jde spínačem zapnout napoprvé.
2. pokud problém nastane, tak Pc nejde zapnout ani stiskem klávesy nebo pohybem myši (povoleno v Biosu)
wattmetr : to je právě ta otázka. Zdroj na vyzkoušení musím koupit, a než to udělám, tak jsem chtěl znát odborný názor, čím vším to může být způsobeno (já jsem totiž více přes software než hardware). Koupit zdroj přes eshop na vyzkoušení s vědomím, že ho vrátím, tak do toho se mi moc nechce.
1. vždy když odpojím na 10 s napájení, tak to jde spínačem zapnout napoprvé.
2. pokud problém nastane, tak Pc nejde zapnout ani stiskem klávesy nebo pohybem myši (povoleno v Biosu)
wattmetr : to je právě ta otázka. Zdroj na vyzkoušení musím koupit, a než to udělám, tak jsem chtěl znát odborný názor, čím vším to může být způsobeno (já jsem totiž více přes software než hardware). Koupit zdroj přes eshop na vyzkoušení s vědomím, že ho vrátím, tak do toho se mi moc nechce.
Nevím, odkud jsi, ale myslím, že když zajdeš do nejbližšího PC obchodu, půjčí Ti na požádání (možná za zálohu) nějaký starší funkční zdroj na vyzkoušení. Nový bych honem rychle nekupoval.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4228
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
-
- 1
- 2514
-
od petr22