Ahoj, na notebooku mám spušten Access point a je k němu připojen druhý notebook. (802.11n, 40Mhz, 2x2=300Mb/s). Jsou li notebooky u sebe, tak kopírování jde rychlostí 20MB/S, když 5 metrů, tak 10. Notebooky oba jsou v přízemí. oblast je nezarušená.
Ale uplně mě uzemnilo, když druhý notebook byl v 1. patře, výškově asi o 3 metry přes podlahu (nebo strop, jak se to vezme ). Otevřít stránku na internetu bylo utrpení, ani po 2 minutách nebyla načtená, . Kopírování souborů ani nezačlo, když jsem s notebookem šel k oknu, aspoň to rychlost byla 300kB/s, když jsem se snažil, tak 1-2 MB/s. Bohužel u prvního notebooku (AP) nejde zjisti údaje o síle signálu, když je vytvořen AP - software k wifi se tváří, jako kdybych k wifi nebyl připojen. Na druhém notebooku jsem však viděl vždy 4nebo 5 čárek signálu , rychlost ve Stavu připojení byla 6 nebo 12 Mb/s.
-Je možné, že je třeba parametry wifi (Adaptér - Konfigurovat - upřesnit) jsou nějak nevhodně nastavené?
-Je normální, že rychlost takhle šíleně poklesne?
- Může to být tím, že jde o starý dům(1920)? V nových domech jsou použity "kompatibilní materiály"? Kompatibilní cihly, dlaždice a hlína?
-Nebo je to dáno tím, že nebyl využit normální Access point (zařízení , Asus, TP-Link, D-link, Mikrotik, Tenda, Linksys) a tedy notebooky mají nějak nevhodný třeba vyzařovací diagram (oba notebooky nebyl sladěné) nebo obecně nízký dosah?
Je normální tak nízký dosah wifi? Vyřešeno
Je normální tak nízký dosah wifi? Vyřešeno
Naposledy upravil(a) T9@E dne 12 črc 2014 18:57, celkem upraveno 1 x.
Re: Je normální tak nízký dosah wifi?
V jakém módu Ti vysílá ten NTB? Urcite 802.11n?
Kompatibilní cihly jo? Hmmm
Kompatibilní cihly jo? Hmmm
Ano, píšu 802.11n Tedy aspoň si to myslím - když jsou u sebe , tak je udávaná rychlost (Spojení - Stav) 300Mb/s, čehož jde dosáhnout jedině s 2x2 40MHz 802.11n a za druhé předpokládám, že spojení jen tak nepřechází z jednoho druhu do druhého, což pouze předpokládám, zajímalo by mě, zda je to pravda. Například (udaná) rychlost se evidentně mění, ale zda se mění počet streamů, šířka pásma a dokonce i varianta a/b/g/n, to nevím.
Bohužel ve Windows 8 to asi nejde zjistit.
No s tou cihlou jsem to asi přehnal, ale přece takovéhle úvahy při stavbě moderních domů se dělají.
A neznáte nějaký dobrý wifi "daemon" nebo "manager" nebo "wifi-menu" pro Windows (zejména WIn 8, tam je to bída), který by aspoň zobrazil tychle základní parametry?. Třeba Dell má ke svým kartám "Nástroj pro bezdrátovou kartu DW WLAN", který se dá považovat za manager. No a něco pro libovolný počítač?
Bohužel ve Windows 8 to asi nejde zjistit.
No s tou cihlou jsem to asi přehnal, ale přece takovéhle úvahy při stavbě moderních domů se dělají.
A neznáte nějaký dobrý wifi "daemon" nebo "manager" nebo "wifi-menu" pro Windows (zejména WIn 8, tam je to bída), který by aspoň zobrazil tychle základní parametry?. Třeba Dell má ke svým kartám "Nástroj pro bezdrátovou kartu DW WLAN", který se dá považovat za manager. No a něco pro libovolný počítač?
Já jsem tohle nikdy nepotřeboval takže Ti z hlavy neporadim.
Zkusil bych, ale zakázat všechny módy a vysílat jen na 802.11n....
Zkusil bych, ale zakázat všechny módy a vysílat jen na 802.11n....
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 4886
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
03 úno 2025 17:53