Ahoj. Zo dňa na deň mám pri rovnakej činnosti (akákoľvek hra) vyššie teploty CPU a teda aj väčšie otáčky chladiča, ktorý potom hučí. Nič som s HW nerobil.
Ide o CPU i5-4460 s BOX chladičom. Za pomoc ďakujem.
Prehrievanie CPU
Re: Prehrievanie CPU
Nějak nevidím ani jednu teplotu - původní, nové, bez zátěže, v zátěži

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jak dlouho ten počítač máš? Čistil si ho někdy od prachu?
Napiš jaké teploty má.
Napiš jaké teploty má.
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11
Mám ho asi piaty deň, takže od prachu som ho ešte nečistil.
Teraz je v klude a tie MAX teploty bol v "záťaži", ktorá ale včera nerobila žiadny problém.
Teraz je v klude a tie MAX teploty bol v "záťaži", ktorá ale včera nerobila žiadny problém.
Zkus mi trochu upřesnit odpověď na mou otázku - konkrétní čísla pro konkrétní stavy.
Stáhni si Heavy Load, spusť ho a po 10 minutách sem vlož screen z HW monitoru.
Stáhni si Heavy Load, spusť ho a po 10 minutách sem vlož screen z HW monitoru.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Aha, úplne som to nepochopil, čo sa ma pýtaš.
No pôvodné bez záťaže boli zhruba rovnaké, avšak pri záťaži som mal do 70°C (max nejak 67) a teraz teda pri záťaži aj 75+.
E: Pripájam tie teploty z Heavy Load.
Ešte napíšem, že to minimálne bolo pri štarte toho testu.. počas neho sa to z tých 100°C nepohlo.
No pôvodné bez záťaže boli zhruba rovnaké, avšak pri záťaži som mal do 70°C (max nejak 67) a teraz teda pri záťaži aj 75+.
E: Pripájam tie teploty z Heavy Load.
Ešte napíšem, že to minimálne bolo pri štarte toho testu.. počas neho sa to z tých 100°C nepohlo.
Naposledy upravil(a) BravoZ dne 13 črc 2014 11:48, celkem upraveno 1 x.
A nezměnila se o pár stupňů i teplota okolí? Počasí je teď hodně kolísavé a na rozdíl +- 10°C má teplota okolí docela velký vliv
Ten Heavy Load, prosím

Ten Heavy Load, prosím

Teploty okolia Ti neviem povedať presne.. Mám to v izbe, kde nemám teplomer, ale viac ako také 2°C to určite nebude.
Ty teploty jsou hodně vysoké. Zkus hned po skončení Heavy Loadu restarovat PC, vlézt do BIOSu a nejspíš v PC Health ověřit teploty CPU. Ony mezitím o něco klesnou, ale pokud se budou blížit k cca 80°C, asi nezbude nic jiného, než pořídit podstatně výkonnější chladič. V tom už Ti musí poradit někdo jiný, to není moje parketa.
Problem je jediny: box chladic.
Ten proste ten procesor pri maximalni zatezi nedokaze uchladit, zvlast kdyz skrin neni moc dobre vetrana.
Ten proste ten procesor pri maximalni zatezi nedokaze uchladit, zvlast kdyz skrin neni moc dobre vetrana.
Ďakujem za rady. Petr22, vedel by si mi nejaký lacnejší a dobrý odporučiť ?
E: Len neviem prečo to včera išlo OK a dnes už nie.
E: Len neviem prečo to včera išlo OK a dnes už nie.
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
No tak levnější asi tento http://www.czc.cz/silentiumpc-spartan-l ... 58/produkt
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11
Zpět na “Problémy s hardwarem”