Touchpad mi na začátku odskočí, pak jde plynule Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

T9@E
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Touchpad mi na začátku odskočí, pak jde plynule  Vyřešeno

Příspěvekod T9@E » 12 črc 2014 17:11

Ahoj,trápí mě jeden problém na Touchpadu Lenovo Helix. Myslím, že jde o nějaké špatné nastavení, nejsem si jist, zda je to hardwarové, neboť nikde jinde (4notebooky) jsem se s tím problémem na něm nesetkal. Je tam Win 8 a originální Lenovo ovládací driver k touchpadu (to chválím, má jedno z nejlepších nastavení).

Pokud na touchpad přiložím prst (třeba na půl sekundy nebo déle) a až potom udělám pohyb, problém žádný není, kurzor se pohybuje plynule.
Pokud ale rovnou začnu hned hýbat prstem po touchpadu (tedy pohyb po ploše touchpade začne ihned co se ho prst dotkne), tak kurzor udělá nejdřív odskok asi o 10-20 pixelů a pak už se pohybuje plynule. Snad jsem to popsal detailně. Dost mě to irituje. Nevíte, zda je to nějaká skrytá věc v nastavení (nějaká featura), to nastavení je obsáhlé docela, nebo to změnit nejde?

Obrázek
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 13 črc 2014 16:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven nadpis

Reklama
Dosero
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: Touchpad mi na začátku odskočí, pak jde plynule

Příspěvekod Dosero » 14 črc 2014 23:33

No na Tvém místě bych ten ovladač pro touchpad zkusil odinstalovat.
No a pokud to bude dělat pořád, tak by to snad i mohlo být vadné HW.? Těžko říct..
HP ENVY 15-j000ec : Intel Core i7 4702MQ (Haswell), 2GB nVidia GeForce GT 750M, 15,6" FullHD, 8GB DDR3, HDD 1TB + SSD 24GB, Beats Audio 4.2

T9@E
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod T9@E » 15 črc 2014 15:21

Jo ještě jedno doplnění: Čekal jsem, že když je to synaptics, že to bude záruka kvality, jenže naopak přesně tento touchpad jako na fotce (prý třeba na X240 je jiný údajně) naprostý šmejd, má i zpoždění a navíc klikací zóny dole jsou ke zbláznění - vždy při kliknutí jakoby na pravé tlačítko kurzor taky poskočí. Ještě žde tedy jde používat dva prsty jako pravé tlačítko. Vůbec celý ten mechanismus proklikávacího touchpadu působí vratce. Zlatá tlačítka.

Takže že nejenže Lenovo zpackalo layout klávesnic, ale i touchpady šly do kytek

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 15 črc 2014 15:27

Pokud nepomůže přeinstalování ovladače, pak to reklamuj.

Dosero
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Dosero » 15 črc 2014 15:48

Jak dlouho ten noťas máš? Bylo by možné ho i vrátit a vzít jinej, ale to jde snad jen prvních 14 dní. Já jsem takhle vracel z podobných důvodů. V Alze se mi snažili tvrdit, že se jedná o specifický prvek noťasu a nechtěli mi ho vzít. Až když jsem se opravdu naštval, tak mi dali jinej... Ten už byl vpoho :-)

--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Črc 2014 15:50) ---

Jinak stejně si myslím, že to je v HW.
HP ENVY 15-j000ec : Intel Core i7 4702MQ (Haswell), 2GB nVidia GeForce GT 750M, 15,6" FullHD, 8GB DDR3, HDD 1TB + SSD 24GB, Beats Audio 4.2

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”