Nabíječka - konektor / elektrikáři - hilfe / Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nabíječka - konektor / elektrikáři - hilfe /

Příspěvekod jaojao » 15 črc 2014 15:46

Ahoj,
Odešla mi nabíječka, už mám jinou, jen dává míň amp.., ale klasika, která se prodává k danému mobilu jako alternativní místo orig. (Jedná se o motorolu E398, konektor nabíječky - viz )
Ale našel jsem tu jeden od Nokie s více podobnými výstupy, napadlo mne, že z té vadné přehodím ten konektor, ale nevím jak to zapojit abych něco nezkratoval...
Konektor má tří kontakty, a dva dráty červený a modrý, modrý je propojený s jedním a ke druhému střednímu přes nějaký malý odpor, no a červený drát ke třetímu...
----
Od nabíječky jdou dva dráty bílý a černý, mám tedy propojit černý s modrým a bílý s červeným ?
Takto mi to přijde logické, zkusil jsem to jen tak připojit a mobil vykazoval dobíjení, je to tedy OK?
Nerad bych něco odpálil :roll:

Díky.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Re: Nabíječka - konektor / elektrikáři - hilfe /

Příspěvekod wattmetr » 15 črc 2014 15:52

Já bych se do toho nevrtal. Jak dlouho Ti trvalo nabíjení s původní nabíječkou a jak dlouho trvá s tou novou? Jestli tam není drastický rozdíl, nech to být. Pokud sedí napětí, na proudové hodnotě moc nezáleží, udává jen, jaký proud je nabíječka schopná dodat.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 15 črc 2014 15:55

S tou novou podstatně dél, ale jak píšu ta nokiacká má téměř identická výstupní data jen o cca 30mA míň, a cca jeden volt míň...
Takže by odpovídala, ta nová má cca o 200mA míň...
--------------------
Jedná se o to jestli pokud by byly ty kabely prohozené jinak jestli by byl problém... ?
Naposledy upravil(a) jaojao dne 15 črc 2014 16:00, celkem upraveno 1 x.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

guest

Příspěvekod guest » 15 črc 2014 16:00

Pokud by byly kabely přehozené, problém by byl. Sice tam jsou ochrany, ale jestli fungují dokonale se dá jenom hádat.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 15 črc 2014 16:01

Takže jistota, že to mám dobře, a ikdyž vykazuje mobil dobíjení, tak myslíš že není ...

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 15 črc 2014 16:02

To propojení, cos napsal v dotazu, vypadá logicky a tedy bych to vyzkoušel, jak to bude nabíjet, teda hlavně jak dlouho.
Ale nezlob se na mě, originál je originál (byť "originální" náhrada). Vnucovat Ti to ale nemíním, přestože mně nikdy nezajímalo, jestli se mi mobil nabíjí 3 nebo 5 hodin.
Pokud kabely prohodíš, tak se s něčím rozloučíš. Prohozené + a - těžko zkousne buď nabíječka, nebo telefon. To znamená, žes měl štěstí, že ses napoprvé trefil :lol: :lol:
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 15 črc 2014 16:05

Tak šel jsem do toho logicky pokud tam jde napětí proto se to asi dál dělí skrze ten odpor tak jsem dal černý kde jsem předpokládal, že to bude ono, bílý jsem dal na ten samostatný... jako - :-)
(kdybych to nerozdělal tak to svádělo hodit černý na červený a to by bylo to obráceně )

guest

Příspěvekod guest » 15 črc 2014 16:20

Jsi šikovnej :-D

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 15 črc 2014 16:23

Nooo, vůbec to nechápu ....
Naposledy upravil(a) jaojao dne 15 črc 2014 16:27, celkem upraveno 1 x.

guest

Příspěvekod guest » 15 črc 2014 16:26

V zásuvce je na levé straně fáze a na pravé nula. To je ovšem nabíječce jedno, ona si vezme co potřebuje.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 15 črc 2014 16:28

To jo, ale když ji obrátíš nebo strčíš do rozvodky tak máš fázi i v pravo

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 15 črc 2014 16:30

2 BS: Nemotej mu hlavu, stejně nemáš pravdu. Stačí otočit kolík dolů a je to obráceně :lol: :lol:

2 jaojao: Fakt šikovnej, pálí Ti to ;)

PS: U modernějších rozdvojek už to eliminovali a je fáze vždy pod kolíkem vlevo.

Zpět na “Vše ostatní (hw)”