No tak 1. úspěch máme... Bootuje to
2. Abych pravdu řekl s tím jsem se tuším ještě nesetkal, ale na google je toho docela dost.
Tohle je přímý návod z poradny MS, jak se toho zbavit http://technet.microsoft.com/cs-cz/library/cc725797%28v=ws.10%29.aspx
Jinak bych ještě napsal do google: "styl oddílů GPT" -> řeší se to na různých fórech, tak zkusit jet podle toho.
Instalace z Win 8 na Win 7
Re: Instalace z Win 8 na Win 7
HP ENVY 15-j000ec : Intel Core i7 4702MQ (Haswell), 2GB nVidia GeForce GT 750M, 15,6" FullHD, 8GB DDR3, HDD 1TB + SSD 24GB, Beats Audio 4.2
Nic takového co je v tom návodu tu nemám.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Črc 2014 17:16) ---
Hlavně se nedostanu do OS, když mám disk zformátovaný.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Črc 2014 17:16) ---
Hlavně se nedostanu do OS, když mám disk zformátovaný.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Diskpart je i na instalacnim mediu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
To víš, to je na mě moc složité :)
Zkus si důkladně pročíst toto fórum, doufám že Ti pomůže. Zejména uživatel s několika "O" v loginu tam radil celkem věcně : http://www.zive.cz/poradna/instalace-windowsu-na-gpt-disk/sc-20-cq-473710/default.aspx?consultanswers=1
HP ENVY 15-j000ec : Intel Core i7 4702MQ (Haswell), 2GB nVidia GeForce GT 750M, 15,6" FullHD, 8GB DDR3, HDD 1TB + SSD 24GB, Beats Audio 4.2
Diskpart nepomohl, furt to samé.
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Črc 2014 18:56) ---
Nejdou tam dát ani Win 8 a nejde to ani hodit do továrního nastavení...
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Črc 2014 18:56) ---
Nejdou tam dát ani Win 8 a nejde to ani hodit do továrního nastavení...
Myslím, že stejný problém s tím, že nešlo obnovit tovární nastavení a jeho řešení jsem popsal zde viewtopic.php?f=46&t=135925
Potřebuješ tedy opravné DVD a nebo instalační DVD s Win 8 a pak můžeš nahodit bitovou kopii, pokud ji máš udělenou.
Potřebuješ tedy opravné DVD a nebo instalační DVD s Win 8 a pak můžeš nahodit bitovou kopii, pokud ji máš udělenou.
Mimochodem, přihodim si na to takovou otázku, na kterou bych rád našel odpověď a která by mohla vést k řešení...
Co je to vlastně za problém..? Je nějak spjatý s tím co je na HDD nebo že tam předtím byly 8 ?
Jedná se mi o to, že když by se tohle stalo mě... Mám po ruce dock na 2,5" HDD , tam bych umístil vyseparovaný HDD z noťasu a zkusil ho zformátovat přes USB na jinym kompu. Pak bych to dal zpátky do noťasu a ten by se teoreticky měl tvářit jakože tam žádný systém předtím nebyl ne? A tudíž by mu mělo být jedno co se tam instaluje?
Co je to vlastně za problém..? Je nějak spjatý s tím co je na HDD nebo že tam předtím byly 8 ?
Jedná se mi o to, že když by se tohle stalo mě... Mám po ruce dock na 2,5" HDD , tam bych umístil vyseparovaný HDD z noťasu a zkusil ho zformátovat přes USB na jinym kompu. Pak bych to dal zpátky do noťasu a ten by se teoreticky měl tvářit jakože tam žádný systém předtím nebyl ne? A tudíž by mu mělo být jedno co se tam instaluje?
tady přikládám ještě "list disk", u dyn a gpt jsou hvězdičky.
To je divný ty hvězdičky. Dá se s těma diskama nějak pracovat, jako vybrat jeden nebo druhý atp.?
Chtělo by to nějak docílit, aby pracoval příkaz : Convert mbr
Zkoukni to od začátku. Kolem 4 minuty je tam ten příkaz na Convert.
A znovu upřesňuji dotaz: (Prosím, ať odpoví kdokoliv) Když by se to HDD vytáhlo a připojilo do jiného Pc přes USB rámeček a tam provést formát a convert na MBR... Poté by to snad mělo jít nainstalovat klasicky, ne?
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Črc 2014 12:48) ---
Jde o to,že jinak by se musela změnit ta instalačka pro to GPT, jak už bylo psáno v topicu u Péťi.
Chtělo by to nějak docílit, aby pracoval příkaz : Convert mbr
Zkoukni to od začátku. Kolem 4 minuty je tam ten příkaz na Convert.
A znovu upřesňuji dotaz: (Prosím, ať odpoví kdokoliv) Když by se to HDD vytáhlo a připojilo do jiného Pc přes USB rámeček a tam provést formát a convert na MBR... Poté by to snad mělo jít nainstalovat klasicky, ne?
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Črc 2014 12:48) ---
Jde o to,že jinak by se musela změnit ta instalačka pro to GPT, jak už bylo psáno v topicu u Péťi.
Convert mgr jsem zkousel a napsalo to, ze disk nelze konvertovat
Tak pak nám zbývají 3 věci. Buď to, že nám někdo odpoví na mou otázku a zkusíš to na jiném pc. Ten box pro hdd stojí 200, což je malá investice, ale rozhodně se může hodit i časem. Tohle nám sice úspěch nezaručí, ale dle mého by to teoreticky fungovat mohlo. Nebo upravit instalačku. Nebo napsat do Asusu, aby poslali Recovery disk pro Tvůj noťas, což pro ně není problém (pokud ho tedy nemáš samozřejmě). Tím bychom nedosáhli přeinstalace na 7, ale alespoň by tam byla čistá instalace 8. Která by se neměla sekat. Dále bys pak postupoval přesně dle toho, jak to psal Péťa s tím, že bys tam nedával ten bod obnovení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 2365
-
od Sirkosta
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2025 19:21