Lze reinstalovat? Vyřešeno
Lze reinstalovat? Vyřešeno
Ahoj, mám asi blbý dotaz, ale google mi odpověď nepotvrdil, tak se ptám tady. Mám PC sestavené u CZC, s OS Win 7 Home Premium 64bit OEM. Windows mi ale dost hapruje a tak ho chci reinstalovat. Otázka je: můžu reinstall provést, i když je to OEM licence? Instalační disk mám a produkt key je nalepený z boku PC. Díky za odpověď a trpělivost. 

Re: Lze reinstalovat?
Ahoj.Ano můžeš.
OEM v případě Windows znamená, že je smíš mít nainstalované jen na jednom počítači a nikdy už na žádném jiném, i kdybys je z toho původního počítače smazal. Tato je licence vázaná na jednu konkrétní základní desku – můžeš tedy měnit ostatní komponenty (harddisky, paměti, grafickou a zvukovou kartu atd.) a licence je pořád platná (i když musíš mnohdy provést opětovnou aktivaci), ale po výměně základní desky OEM licence Windows pozbývá platnosti (výjimku tvoří havarovaná základní deska, což se dá prokázat např. servisní opravou).
Na tentýž počítač však smíš instalovat jednu OEM verzi systému kolikrát chceš.
Na tentýž počítač však smíš instalovat jednu OEM verzi systému kolikrát chceš.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Díky za odpovědi, reinstalaci jsem dnes úspěšně provedl. :)
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”