Zdravím,
potřeboval bych poradit ohledně připojení k wifi síti. Sdílíme síť se sousedem, který mi zadal do nastavení routeru mac adresu mého nového notebooku, abych se mohl opět připojovat. Připojit se se mi ale bohužel nadaří. Objeví se pouze oznámení, že se připojení nezdařilo. Kontroloval jsem heslo a zadávám ho správně. Zkoušel jsem diagnostiku, kterou nabízí Windows, ale nepomohlo to. Na jiných zařízeních wifi v téže síti běhá bez problému.
Připojuji se z Windows 7, které mám jen krátce a tak nevím, zda třeba něco narozdíl od Visty není potřeba ještě nastavit. Chtěl bych se tedy zeptat, co s tím a jak případně alespoň zjsitit, proč se nadaří připojit? Zda nesedí ta mac adresa, nebo něco jiného je špatně. Než budu souseda otravovat, rád bych vyloučil chybu u sebe a navíc on je nyní stejně na dovolené.
Ještě mě napadá, že jsem Windows 8 nahradil Windows 7, ale tím by se asi mac adresa změnit neměla?
Díky za případné rady.
Nelze se připojit k wifi síti
-
- Pohlaví:
Re: Nelze se připojit k wifi síti
Tím se MAC adresa nezmění. Nainstaloval si ovladači Wifi? Dej se screen ze síťových připojení.
- Madara
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Zkuste WPS tlačítko.
Kdyz se pripojuje do site, tak tam ovladace budou.
Nejpravdepodobnejsi jsou dve priciny, ale ani jednu bez souseda nezkotrolujes: bud tam tu MAC adresu nepridal nebo tam pridal jinou nez mel
Muzes skusit zmenit MAC adresu wifi adapteru na MAC kterou mel stary notebook a nebo pokud to jde prohodit sitove karty.
Nejpravdepodobnejsi jsou dve priciny, ale ani jednu bez souseda nezkotrolujes: bud tam tu MAC adresu nepridal nebo tam pridal jinou nez mel
Muzes skusit zmenit MAC adresu wifi adapteru na MAC kterou mel stary notebook a nebo pokud to jde prohodit sitove karty.
Screen ze síťových připojení jsem udělal, snad je to to správné. Ovladače jsou nainstaované a na jiných wifi sítích připojení funguje.
WPS tlačítko je na routeru, předpokládám? K němu teď nemám přístup.
Starý notebook stále doma používáme a asi dvě zařízení se stejnou mac adresou v jedné síti fungovat nebudou?
WPS tlačítko je na routeru, předpokládám? K němu teď nemám přístup.
Starý notebook stále doma používáme a asi dvě zařízení se stejnou mac adresou v jedné síti fungovat nebudou?
- Madara
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, WPS je na routeru. Po stisknutí by tě router měl přidat do seznamu povolených MAC adres. Takže pokud to zadal soused špatně, tohle to vyřeší.
Ještě bych se tedy chtěl zeptat, zda mnou vyznačená mac adresa je ta správná? Je jich tam povíc.
- Madara
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
To záleží na tom, jaké zařízení využíváš.
-
- Pohlaví:
MAC adresa je jedinečná u každého síťového zařízení a je dána už od výrobce. U většiny zařízení je neměnná. Kontaktuj souseda, zda do routeru tvou MAC adresu zadal správně.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7888
-
od Renee
Zobrazit poslední příspěvek
19 srp 2024 14:01
-
-
- 7
- 2527
-
od zeus
06 říj 2024 08:55
-
- 6
- 3226
-
od RIKI22
03 srp 2024 21:26
-
- 2
- 2466
-
od pinzerce
16 lis 2024 13:56
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 5074
-
od DenyKr
15 zář 2024 14:14
-