Samovolné restartování PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Godness
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Samovolné restartování PC

Příspěvekod Godness » 29 črc 2014 09:47

Dobrý den,

Jak již z názvu jistě poznáte, tak mám problém s tím, že se mi PC samovolně restartuje.. Vždy po zapnutí PC cca v intervalu 10-ti sekund se mi PC vypne, a po 3 sec. zapne.. Tak to dělá pořád dokola.. Vpravo nahoře na základní desce mám 6 LEDek, které by se měli při spuštění PC rozsvítit, PC by mělo "pípnout", LEDky by měli zhasnout a PC bootovat a postupně naběhnout..Teď ale LEDky svítí pořád, nezhasnou a ani zmíněné "pípnutí" PC nevydá..Začalo se tak dít když jsem hrál jednu nejmenovanou hru kdy začal skákat obraz a poté PC zcela zamrzlo.. Po restartu vše jelo opět do té doby než jsem zapl hru.. Pak jsem grafickou kartu dal do jiného slotu s domněním,že by to mohlo pomoci.. Bohužel při změně slotu mi systém nedokázal grafickou kartu najít (obraz normálně fungoval i windows v pořádku naběhl) A proto jsem PC vypnul a vrátil do zpět do původního slotu.. Od té doby se mi PC restartuje a obraz je stále černý.. Zkoušel jsem vytáhnout grafickou kartu úplně z PCI-E.. Problém jsem tím však nevyřešil, zajímavost toho všeho je, že když jsem do PC dal starou ATI x600 tak PC se nerestartoval, ale také obraz nenaběhl.. LEDky pořád jen svítí a PC nevydá žádné pípnutí.. Děkuji za jakékoliv rady...

RAMky jsem zkoušel jednotlivě. I měnit sloty a nic..
Reset BIOSu (CMOS) taky nic..( vytáhl jsem a zpět vrátil baterii na původní místo)
Kondenzátoy na ZD netečou či nejsou zvětšené..

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Samovolné restartování PC

Příspěvekod guest » 29 črc 2014 13:15

Co se stane když ihned po startu mačkáš opakovaně F8?

guest

Příspěvekod guest » 29 črc 2014 13:16

Všechno odpoj a nech jenom CPU, 1x RAM a pokud máš integrovanou grafickou kartu, pak jenom tu. Zkus to zapnout.

Godness
nováček
Stav:

Příspěvekod Godness » 29 črc 2014 13:20

Odpojil jsem oba HDD (750 i 320 GB) i CD mechaniku.. Bohužel základní deska je bez integrované grafické karty :/ PC stále nic

--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Črc 2014 13:23) ---

Když hned po startu mačkám F8 tak se nic neděje, protože se monitor ani nerozsvítí, pokud jsem vrátil původní 8800 GTS do původního slotu, tak už se PC nerestartuje, ale LEDky pořád svítí a pípnutí se taky neozve.

guest

Příspěvekod guest » 29 črc 2014 13:32

Pak je chyba v připojených komponentech a tu zjistíš jenom výměnou. Tipnul bych vadný zdroj, tím bych začal.

Godness
nováček
Stav:

Příspěvekod Godness » 29 črc 2014 13:38

Pokusím se zdroj připojit do jiného PC.. Jestli nepojede, je to jasné ;) Děkuji moc za rady, pokaždé když tu napíšu jsou lidí ochotní a snaží se pomoct a většinou problém díky vám vyřeším ;) Po odzkoušení zdroje v jiném PC napíšu..

guest

Příspěvekod guest » 29 črc 2014 13:40

Držím palce!

Godness
nováček
Stav:

Příspěvekod Godness » 29 črc 2014 20:39

Zdroj jsem zkusil v jiném PC a vše jelo naprosto v pořádku.. PC byl zapnut asi 2 minuty, bez známky jakékoliv vady ;) Čím by to mohlo být dál? Asi MB což ? :(

Godness
nováček
Stav:

Příspěvekod Godness » 31 črc 2014 14:57

Nebo čím jiným by to ještě mohlo být?

guest

Příspěvekod guest » 31 črc 2014 14:59

Pak je chyba v připojených komponentech a tu zjistíš jenom výměnou.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 31 črc 2014 15:41

Pokud chceš aby dobrý PC naběhl musí být mimo uvedené připojená i GK. Odpojit je třeba i mechaniku CD/DVD a další, pokud máš ještě něco v PC (třeba instalovaná zvuková karta ap.). Jestli jsem dobře rozuměl, tak stejně to dělá i když jsi vyměnil GK. Pokud jsi v minimální konfiguraci (ZD+procesor+ 1 RAM+GK+ Zdroj) postupně měnil při vypnutém PC vždy 1 RAM a nikdy to nenaběhlo, ani s chybovou zprávou, pak skutečně zbývá jen ZD a procesor. Přesvědč se, že chladič pevně sedí na procesoru a není uvolněný. Pro jistotu zkontroluj zda sedí napájecí kabely ze zdroje do základní desky a případně i GK, má-li dodatečné napájení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 31 črc 2014 15:43

To, ze neprobehne POST nema moc co mit do prace se zdrojem. Vetsinou to zpusobuje napr. vadna konfigurace BIOSu / vadna klicova komponenta CPU, RAM, silne poskozena GPU. Poslednim vinikem by byla deska.

Udelej reset CMOS tak, ze zkratujes dva piny pro to urcene. Jestli jsi baterii pouze vyndal a zandal tak tím CMOS nevyresetujes. Musi to byt minimalne 15 minut...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Restartování PC
    od Elbeckho » 02 pro 2024 09:48 » v Problémy s hardwarem
    9
    1752
    od Elbeckho Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 15:23
  • Samovolné vypínání PC
    od TomAtom » 18 lis 2024 16:19 » v Problémy s hardwarem