Zdravím místní,
řeším následující problém. Počítač byl do nedávna připojen na přímo kabelem k modemu providera a všechno takto jede v pořátku. Chtěl jsem ale rozvést pro další ntb wifi po domě a po připojení routeru TP-Link TL-WR741ND nejsem schopen internet srozumitelně rozchodit. Postupoval sem běžně podle návodu, kabel s přívodem z modemu jsem cvaknul do konektoru WAN, počítač si hodil dalším kabelem do výstupu č.1 a router pomocí instalačního cd a "easysetupu" nastavil. Internet nyní jede, stejně tak i wifi ale problém je s kolísáním rychlosti. Pokud router restartuju, naskočí dle dsl.cz na plno a jede pár minut 15mbit/s jak má jet... poté ale sestupující křivkou do půl minuty padne na pár kbit/s , za chvíli se zase zvedne a zase padá... a pořád dokola... nevíte prosím kde by mohla být chyba ? Předem díky za odezvu
Nastavení TP-Link TL-WR741ND
-
- Pohlaví:
Re: Nastavení TP-Link TL-WR741ND
1. A to se děje na LAN, na WiFi, na obojím?
2. aktualizuj FW routeru
2. aktualizuj FW routeru
Dělá to i na kabelem připojeném počítači, tak i na noťasu přes wifi. Routr jsem už aktualizoval, zkoušel sem i starší fw ze stránek výrobce.
-
- Pohlaví:
Vypni WiFi, nech připojen jen ten jeden počítač na LAN a vyzkoušej.
Jinak nezbývá, než zkusit jiný router. Ale router, ne sr..ku za čtyři stovky.
Jinak nezbývá, než zkusit jiný router. Ale router, ne sr..ku za čtyři stovky.
Tak já předpokládám, že i ta sra**a za pár stovek tu nejzákladnější funkci jako je rozhození netu do dalších připojení zvládne, na co by se to jinak prodávalo. 99% času je na něj připojenej jen ten můj počítač přes LAN, wifi jsem zkoušel jen chvilku takže to wifina neshazuje. Není to žádná bůhvíjaká rychlost a je tam zapojen jen jeden počítač a zemtam na browsing jeden noťas... na to mi přijde routr za pár stovek adekvátní
-
- Pohlaví:
Nevím sice kolik ti je, ale snad to pochopíš takhle. Adekvátní je jezdit trabantem, protože to na ježdění stačí.
Jasný ale i trabant jede, tohle nejede, kapiš?
Ale jede pár kb/s , tak jako trabant.
Ah tak, takže tisícovky routerů za pár korun od TP linku co provideři instalují všem za symbolickou korunu jsou vlastně na hovno a všem těm domáctnostem to jede pár kb/s a není možný aby fungovaly jak mají... ok, díky za rady, zařídím se jinak
-
- Pohlaví:
Dostal jsi dvě rady a ani jednu nejsi schopen akceptovat. Pak bude skutečně nejlepší, když se zařídíš jinak.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2972
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
27 led 2025 16:39
-
-
Herní PC okolo 20k OPRAVA link košíku Příloha(y)
od Samlitt » 02 dub 2025 20:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 1990
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
03 dub 2025 20:50
-
-
-
Outlook, účet Google a Family Link - jak připojit
od MK_Vs » 28 pro 2024 19:10 » v Kancelářské balíky - 1
- 2587