Ahoj,
koupil jsem si satelitní přijímač TOPFIELD TF 5010 PVR MASTERPIECE - přijímač nemá zabudovaný dešifrovací čip, je tedy potřeba koupit CA modul - nechce se mi do modulu "vrážet" dalších 1000Kč a tak bych chtěl vzít něco z ebay.
Karta je od Skylink se systémem Irdeto - pokud si chci tedy vybrat CA modul, stačí aby podporoval Irdeto, nebo je potřeba znát nějaké další detaily.
Fungovala by karta Skylink s tímto modulem? http://www.ebay.com/itm/Irdeto-FreeCam2 ... 27e810594a
Děkuji za rady..
Výběr CA modulu do satelitního přijímače
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Výběr CA modulu do satelitního přijímače
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11
Re: Výběr CA modulu do satelitního přijímače
To ti nikdo nezaručí ,že to bude fungovat na 100 %.Protože tento modul se u nás ani neprodává. Mělo by teoreticky stačit aby uměl Irdeto.
Jinak tento má např. certifikaci Skylink.
https://interlink.tsbohemia.cz/dekodova ... 36953.html
Jinak tento má např. certifikaci Skylink.
https://interlink.tsbohemia.cz/dekodova ... 36953.html
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nejen irdeto,ale Irdeto CI+.A moje zkušenost se skylinkem?Používám tento satelit už od jeho počátků a za poslední roky to s ním jde hodně z kopce.A na modul si dej pozor,protože jede málokterý a nic není zaručeno,že ti půjde za půl roku.Moje zkušenost-při poslední výměně(povinné) karet a přijímačů- zavedení poplatků jsem byl taktéž donucen měnit modul.Mám výhodu,že si můžu vybírat a měl jsem možnost vyzkoušet čyři kousky,které budou fungovat a jsou certifikované na skylink.Bohužel z těchto čtyř kousků korektně fungoval jen jeden a na ten jedu stále,ále problém je ten,že při lednovém přeladění přestaly fungovat kromě čt HD všechny HD kanály a nabídka je zakodovaná.Po malém psaní se skylinkem mě bylo doporučeno,že pokud se chci dívat tak si mám znovu koupit nový modul nebo raději nový přístroj.Tak jsem jim už jen slušně odepsal,že nechám dojít placenou nabídku(poplatek) a končím s nima.No myslím si,že nebudu sám.Malá rada-vybírej pečlivě a pokud možno levně,protože málokdo ví,že na pozemním se začíná testovat H265 a na satelitech to nebude trvat dlouho,protože v tomhle kodeku budou platit za stejný provoz cca. poloviční náklady a to se jim rozhodně vyplatí.A nastane to znovu-výměna přístrojů-cam modulů a karet.
Skylink mel smysl, kdyz tomu sefovala Ceska televize a fungovalo to jako distribucni trasa pro vysilace.
To co predvadi dneska s kvalitou obrazu a servisnim poplatkem napadne pripomina "podnikani po cesku" - jak by rekl Nadosah Pozlatko, cilem neni poskytnout kvalitni sluzbu, ale jedinou dostupnou sluzbu. Nicmene DVB-T je zdarma, takze nema cenu se zahazovat se Skylinkem.
Nema cenu do toho investovat - kvalita je stejna jako v DVB-T a navic je potreba platit za spoustu kanalu co jsou zadarmo. To rikam jako clovek ktery koupil v roce 2001 DVB-T kartu s dekoderama a amodulama za nejakych 60.000 Kc jen kvuli Skylinku.
Co se tyce CI modulu, je nutne aby byl certifikovan pro Skylink, jinak se muze dit cokoliv.
To co predvadi dneska s kvalitou obrazu a servisnim poplatkem napadne pripomina "podnikani po cesku" - jak by rekl Nadosah Pozlatko, cilem neni poskytnout kvalitni sluzbu, ale jedinou dostupnou sluzbu. Nicmene DVB-T je zdarma, takze nema cenu se zahazovat se Skylinkem.
Nema cenu do toho investovat - kvalita je stejna jako v DVB-T a navic je potreba platit za spoustu kanalu co jsou zadarmo. To rikam jako clovek ktery koupil v roce 2001 DVB-T kartu s dekoderama a amodulama za nejakych 60.000 Kc jen kvuli Skylinku.
Co se tyce CI modulu, je nutne aby byl certifikovan pro Skylink, jinak se muze dit cokoliv.
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Na Skylink běžím už několik let - jen obměňuji přijímač - za lepší kousek, takže se asi podívám po nějakém certifikovaném modulu.
Základní deska: MSI B450-A PRO MAX | CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d | RAM: DDR4, 2x32GB Kingston HyperX Fury 3200 MHz | Grafická karta: EVGA RTX 3080Ti 12GB | Pevné disky: Seagate Barracuda 1TB ; Samsung 870 EVO 500GB ; ADATA Legend 960 1TB | Operační systém: Windows 11
Dneska je to sranda, ale ju jeste nekde mam CI moduly ktere staly 4500 Kc za kus a jsou uplne k nicemu......
Navic ty klice na kartu nahravaji tak, ze kdyz to nechas delsi dobyy vypnute tak pak cekas 3 hodiny nez to zacne fungovat.
Navic ty klice na kartu nahravaji tak, ze kdyz to nechas delsi dobyy vypnute tak pak cekas 3 hodiny nez to zacne fungovat.
Já mám Ferguson Ariva 202E za 1800 kč
s UNI čtečkou a přečte Skylink kartu bez problému.

-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Všeho do času.A jsem zvědav jak bude pokračovat třeba tohle-
[url]http://www.skylink.cz/prakticke-informace-a-kontakty/servisni-poplatek#Servisní+poplatek+(SP)[/url]
http://finance.idnes.cz/servisni-poplatek-u-skylink-dg2-/viteze.aspx?c=A131119_110247_viteze_sov
atd..A klidně si tipnu,že ještě do konce roku bude cca.2x zdražení poplatků a to na základě toho,kdy lidé po výměně karet prvně platili poplatek.
[url]http://www.skylink.cz/prakticke-informace-a-kontakty/servisni-poplatek#Servisní+poplatek+(SP)[/url]
http://finance.idnes.cz/servisni-poplatek-u-skylink-dg2-/viteze.aspx?c=A131119_110247_viteze_sov
atd..A klidně si tipnu,že ještě do konce roku bude cca.2x zdražení poplatků a to na základě toho,kdy lidé po výměně karet prvně platili poplatek.
- Narthelianail
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ten Topfield jsem (nový) sehnal za 900Kč, a to je slušný, když se prodával od 6000 Kč :) Má pozici pro HDD(ATA)- osadil jsem 160GB diskem, hezky vypadá a má dobrý funkce :) Ještě sehnat ten CA modul, za co nejnižší cenu, nechci do toho vrážet :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5872
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 19:14