Sestava PC : zákl.deska : ASUS P4P800S-X
procesor : Intel Celeron CPU 1.70 GHz
paměť : 2x Adata DDR 400 MHz/512
HDD : Maxtor 6Y 120 MO /WDC 1600AAJS 160
mechaniky : LG GSA-4163B / LG GSA H12N
gr.karta : INO 3D Geforce 5500
Monitor : Samsung SyncMaster 797MB
Dobrý den.
Asi dva měsíce řeším problém se zamrzáním PC.
Někdy se zasekne po 3 hodinách běžného provozu,jindy po 20 minutách.Když provedu "tvrdý restart,zamrzne PC
o polovinu času dřív než před tím.Došlo to tak daleko,že už nenaběhly ani všechny programy po spuštění.
Když PC vypnu podržením tl.START,vypnu z el.sítě,počkám 1-2hod.běží opět tak 1-2 hod.nebo 20 min.
Je to prostě na mrtvici,neboť nevíte,kdy to přijde.Tento dotaz píšu po 3 pokusech na jiném PC.
Při zamrznutí jdou vysouvat a zpět obě mechaniky.Nefukční je vše na monitoru,klávesnice a myš.Nejdříve jsem
si myslel,že jde o někaký vir.Čistil jsem bez bodu obnovení,v nouzovém režimu,po odpojení LAN atd..
Přikoupil jem ještě jednou 512 DDR,koupil nová XPéčka s SP a nechal v servisu přeinstalovat,a zase nic.
Po týdnu trápení jsem PC odnesl do značkového servisu,kde mi řekli,že můj původní cca 5 roků starý HDD
odchází.Dal jsem nainstalovat nový,znovu přeinstalovat xp a updatovat ovladače.Doma po 2 hodinách opět
zamrzl.K PC jsou připojeny pouze klávesnice,myš,repro a monitor.Pro bezpečí používám Avast,Comodo Firewall
a Conmet.Pro komunikaci používám Firefox(vyjímečně Internet Expl.),Thunderbird a Skype.Všesamozřejmě
aktualizované.
Už si opravdu nevím rady.Hlavně mi nepište,abych jej vyndal z mrazáku.
Umíte někdo poradit? Máte podobnou zkušenost?
Díky za Váš čas - vapr3@seznam.cz
Zamrzá PC
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj vizuálně zdroj a desku, zdali tam není něco viditelně poškozeného a zaměř se hlavně na kondenzátory.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.