je to deskou???

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Crave
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

je to deskou???

Příspěvekod Crave » 10 lis 2007 12:03

uz jsem o tom problemu tady psal xkrát a furt se me honi hlavou jedna vec cim to moze byt..u kamosa jsem byl jelikoz me padl hdd z niceho nic.. a teda jsem dal muj hdd na jeho pc a bios to detekoval ale ukazala se nasledne modra obrazovka: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=19892&highlight=

kdyz jsem dal jeho master a muj slave tak jsem se dostal do sveho hdd pres jeho system vlastne, a kdyz on dosel na muj pc vyzkouset jeho hdd tak bios to nedetekoval vubec..ani jako slave ani jako master...tak nevim jestli je to deskou?? jinak mam zakladku: JETWAY K8T8AS chipset VIA...jo a obe hdd jsou sata..diky za radu..

Reklama
Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 11 lis 2007 13:35

proc me s tim nikdo nechce pomoct? nevite? me je jedno jaka bude odpoved ale at vim na cem jsem....diky moc za pochopeni..nechci zbytecne platit za servis, kdyz si to muzu vyresit sam(teda pokud to jde..) dikes

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 lis 2007 14:05

Jsem asi přetažený, tak se nediv dotazu. Máš 2 disky, první je Sata se systémem a druhý ATA (IDE) s daty. OS tento disk nevidí. U kámoše v PC má disk ATA se systémem a svůj disk jste připojili na stejnou kšandu a nastavili jako Slave a OS disk rozpoznal a umožnil přístup k datům. Je to tak, nebo jsem si to špatně vyložil?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 11 lis 2007 14:13

nn..oba 2 mame sata disky....nemam 2, ale jenom jeden disk..ten druhy jsem si půjcil na zkousku....na zakladce mame oba sata konektory...ale problem je ze jeho hdd moje zakladka (resp.BIOS) nedetekuje ani jako slave ani jako master, a jeho zakladka to detekuje (tu mou) i jako slave i jako master..kdyz se da muj hdd jako master tak se mi zobrazi modra obrazovka ERROR_process1 nebo neco takoveho..ale kdyz je slave tak se pres jeho hdd dostanu do sveho ve WINu...jo a ten muj hdd se nedostane jako master do winu vubec..chvilu se nacita win a pak bác, modra obrazovka..mozna je to zmatene popsane(za to se kdyztak omlouvam) ale jinak to nenapisu...diky za odpovedi

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 lis 2007 16:03

Sakra, kde bereš u SATA disků Master a Slave. SATA disk je vždy samostatně na kšandě a žádný Mastar a Slave se na disku nenastavuje.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 11 lis 2007 16:39

reknu ti to tak: bios mi nenacte hdd...kdyz jsem byl u toho kamosa tak jsme meli zapojene 2 hdd v jednom pc (jeho disk byl master a muj slave) a slo to. ale kdyz jsem jeho disk oddelal, tak jeho zakladka muj disk nacetla jako master (pochopitelne)ale disk mi vyhodil blue screen..viz zprava nahore...staci to tak?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 lis 2007 16:51

Pokud tam byl Tvůj disk, tak většinou nenaběhne, protože v registru má uvedené jiné komponenty a ovladače k nim, než jsou v tom PC. Jinak mi laskavě sděl, kde to vypisuje disk jako Master, nebo Slave, neznám totiž nic takového a rád se poučím. Jestliže se na disk u kámoše dostaneš, tak si u něj zálohuj důležitá data a pak na disu zruš dosavadní oddíl/y, vytvoř oddíl/y nové, jak potřebuješ, naformátuj a pak můžeš ve svém PC instalovat systém atd. Buď je tedy chyba na disku, nebo máš chybné nastavení v Biosu, nebo chybí, či je poškozený (nebo i nevhodný) Sata ovladač disku.

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 11 lis 2007 19:10

vypisuje se to hned po startu pc..nejdriv je vypis pameti a pak sloupec s masterem a slave na te strance kdyz das DEL tak se dostanes do BIOSu...pak ti zacne nabihat win..ve winu mi formatovani neslo..a na mem biosu nejdou vytvorit oddily disku ptz muj bios mi nenacte hdd... tak co ty ted na to??

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 lis 2007 20:54

Koukal jsem se po manuálu k základní desce JETWAY K8T8AS , ale bohužel jsem nic nenašel. Máš Sata ovladač k základní desce, tedy pokud je třeba. Desku neznám a tak nevím. Máš alespoň manuál k základní desce, kde je i Bios a jeho možnosti nastavení. Když jsi instaloval systém před tím, chtělo to ovladač? Moje deska ovladač nepotřebuje, ale v Biosu je třeba zapnout jeho podporu a dále nastavit, tak se pořádně mrkni do Biosu. Jesliže Tvůj PC nedetekoval ani kámošův Sata disk, tak buď máš vadnou desku, nebo špatně nastavený Bios. Nic jiného mne nenapadá. Nastavení v Biosu by mohlo být třeba v části nazvané "Advanced Chipset Features", nebo podobně.

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 11 lis 2007 21:03

mam manual a do biosu jsem nehrabal do te doby co se me to pokazilo..chipset advanced jsem nataktoval cpu nic vic..o 200mhz..a ted mam trpet?? :evil:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 lis 2007 21:21

Stáhl jsem manuál. Deska má beep kód, takže by měla pípat. Pípá, nebo se nic neozývá. Nepřehnal jsi to s přetaktováním, asi to něco nepřežilo. Do Biosu se stále asi nedostaneš, ale můžeš zkusit přehodit na desce nastavení Biosu na normál. Mrkni do manuálu a na pár vteřin přehoď příslušný jumper a pak jej vrať na původní místo.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 11 lis 2007 21:27

Manuál mám jeden doma,zrovna do něj hledím.Ale jak už jsem ti jednou psal na S.Z,tak problém vidím v tom,žes nenainstaloval ovladače SATA disku.Proto to nenajde žádný SATA disk. Zkus tam dát nějaký(i starý)IDE disk.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
    od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    17
    4974
    od Viktor737 Zobrazit poslední příspěvek
    29 zář 2024 15:04

Zpět na “Vše ostatní (hw)”