Chipset driver - nejedou usb + otazka ke zvukovce

...

Moderátor: Mods_senior

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Chipset driver - nejedou usb + otazka ke zvukovce

Příspěvekod peta501 » 11 srp 2014 17:53

Ahod,
Mam problem... Po dnesni instalaci systemu a ovladacu (probehla vymena mb a cpu) jsem narazil na docela divny problem...
Po instalaci chipset driveru se mi odpojily vsechny usb (klavesnice mys apod.) a nejedou ani po prepojeni....
V uefi jsou ale vsechny zarizeni jormalne funkcni... Vzhledem k tomu ze tento problem vidim poprve bych se rad zeptal zda nekdo nevi co s tim :)) diky

Deska je z97p od asusu..
Naposledy upravil(a) peta501 dne 12 srp 2014 00:13, celkem upraveno 1 x.
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Chipset driver - nejedou usb

Příspěvekod guest » 11 srp 2014 17:55

A ve správci to vypadá jak?

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod peta501 » 11 srp 2014 17:56

Do spravce se bohuzel nedostanu.. Protoze nemam moznost pc ovladat ani mysi ani klavesnici
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

guest

Příspěvekod guest » 11 srp 2014 17:57

V tom případě musíš sehnat klávesnici PS/2

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod peta501 » 11 srp 2014 18:02

To bohuzel nesezenu tak prevalim okna... Ale muze mi nekdo vysvetlit proc po instalaci chipset driveru nefungujou usb? :(
O2 VDSL 16MB

Xbox One

guest

Příspěvekod guest » 11 srp 2014 18:10

Součástí chipsetu jsou zpravidla ovladače USB a jak už to chodí, někdy se instalace nezdaří. Z toho důvodu bych doporučil tu klávesnici sehnat, obyč. stojí málo přes sto kaček a může se hodit i příště. Rozhodně je to jednodušší, než reinstal.

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod peta501 » 11 srp 2014 19:31

OK, dekuji :-)
chtel jsem to vyresit bez ty klavesnice.. protoze nehodlam mit doma v roce 2014 jeste PS2 klavesnici :-)
po reinstallu windows (a hned jako prvni vec sel chipset driver), zatim vse jde jak ma.. :-)
O2 VDSL 16MB

Xbox One

guest

Příspěvekod guest » 11 srp 2014 19:38

Dobrý :-)

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod peta501 » 12 srp 2014 00:13

tak mam jeste jeden dotaz, ktery se tyka trochu jineho problemu.. nechci kvuli tomu zakladat nove vlakno..

mam problem se zvukovkou.. v PC uz leta pouzivam Creative Xtreme Audio (PCI)... a az do dneska vsechno v pohode (vynecham teda to ze ovladace od creativu vzdycky prisly az po X mesich co vysel novy OS) nicmene...
v PC mam integrovanou od realteku a externi od creativu...
pocital jsem s tim ze nainstaluju normalne externi a interni vubec nebudu resit (jako leta predtim), jenze ejhle.. stahnul jsem posledni ovladace.. ktery ale hlasily, ze se instalace nepusti protoze nenasli podporovany zarizeni (ve spravci zarizeni jako jednoduche zarizeni v PCI) a neslo s nim ani hnout... hrabal jsem se v tom teda cely odpoledne.. a kdyz uz jsem to vzdal, tak jsem nainstaloval iterni zvukovku s tim ze teda budu pouzivat tu, nicmene mi zde zase nesel front panel (nastavenej na AC97, zapojenej na AC97) ale proste nesel... zadni audio slo ale bez problemu, po chvili se ale objevilo v instalaci zarizeni "multimedialni zvukove zarizeni" .. ktery chtelo ovladac, pustil jsem tedy ovladac od creativu, ktery se chytil.. ale jen na chvili... pri vypinani pc zamrzlo, a nesla jak externi tak integrovana.. (nicmene ovladace od obou byly uz nainstalovane)... takze jsem zase cekal a udelal uninstall... a chtel zkusit nainstalovat jen externi s tim ze uz by mohla jit... nesla, tudiz jsem znova instaloval integrovanou... ktera pustila i externi... ale chci se zeptat jestli nekdo nevi proc je v tom takovej bordel :-O nikdy predtim se mi nic podobnyho (na AMD deskach) nestalo, ted mi vsechno jede jak ma.. ale nevim jak dlouho se to udrzi.. a taky mam ve spravci zarizeni porad zarizeni PCI se zlutym vykricnikem, ktery neni schopny najit zadnej ovladac...

pomohl by nekdo prosim? (prip. kdyby jste vedeli proc mi nesla nainstalovat externi zvukovka, pred integrovanou... a proc se po instalaci integrovany a externi zase vsechno po*** a nesla ani jedna) byl bych vdecnej.. díky
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Uziv00

Re: Chipset driver - nejedou usb + otazka ke zvukovce

Příspěvekod Uziv00 » 12 srp 2014 09:19

Nejdříve si ujasníme pojmy - externí zvukovka se připojuje většinou přes USB: http://www.alza.cz/zvukove-karty/externi/18848586.htm To zřejmě nebude tvůj případ - vzhledem k PCI sběrnici, takže máš interní (dedikovanou) zvukovku?
V tom případě by mělo stačit vypnout integrovanou zvukovku v BIOSu.
Nefunkce zdířky front panelu může být jednoduše proto, že není připojena. To musíš ověřit rozborkou a fyzicky zkontrolovat dle manuálu k MB.

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Re: Chipset driver - nejedou usb + otazka ke zvukovce

Příspěvekod peta501 » 12 srp 2014 09:34

Diky, je fakt ze jsem bral externi zvukovku jako cokoliv co je mimo desku... tak pro priste...

Nefunkcni panel byl samozrejme pripojen podle instrukci v manualu MB (preci jenom to nedelam poprve, a 8 let predtim mi to vzdycky fungovalo tak jak melo ;) :-) ), v t om biosu jsem to samozrejme taky zkousel... nejdriv uplne cely zakazat, ale moje zvukovka se stejne neobjevila :( a potom povolit AC97 jako front vystup (a AC97 byl pripojen k MB i fyzicky) nicmene front panel proste nejel.... vubec si proto nedokazu vysvetlit proc se moje zvukovka chytla nejakym haluzem.. (resp. predpokladam ze na to ty ovladace k interni grafice nakonec opravdu nejaky vliv mely)...
navic ted mam pripojeny FP zas k moji zvukovcea a vsechno to slape jak ma :eh:
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Zpět na “Vše ostatní (sw)”