výměna HDD v noteboobku - ekvivalent

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Alan-K
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

výměna HDD v noteboobku - ekvivalent

Příspěvekod Alan-K » 13 srp 2014 10:49

Ahoj, můžu nahradit nefunkční HDD :TOSHIBA MK5065GSX HDD2H82 B UL02 T - 500 GB 5400 RPM 8 MB
například tímto:

Kód: Vybrat vše

[code]http://www.alza.cz/seagate-momentus-fde-thin-500gb-d311591.htm[/code]

nebo poradíte, jde mi hlavně o to, aby mi tam potom fungoval (vím, že má větší CACHE, ale to by nemělo vadit :-) ) hlavně mi jde o kompaktibilitu...
Díky díky díky...

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: výměna HDD v noteboobku - ekvivalent

Příspěvekod Uziv00 » 13 srp 2014 11:01

Odkazy se nevkládají do code - nejsi na warezu.
Disk by měl jet. Není mi jasné to HW šifrování, ale pokud ho chceš... Jen pak zapomeň na obnovu dat.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 13 srp 2014 11:02, celkem upraveno 1 x.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 13 srp 2014 11:02

Jestli souhlasí rozměry (aby se Ti vešel do šachty), tak určitě.
V názvu HDD je thin, takže jestli není upevněn šroubky nebo jinak, možná bude třeba ho opatrně vypodložit např molitanem, aby nebyl v šachtě volný.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Alan-K
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Alan-K » 13 srp 2014 11:13

Díky za odpovědi!!! A omlouvám se za linky do CODE, ale dlouho jsem tu nic nepsal a pokud si vzpomínám, tak se to dřív dělalo, tak ještě jednou sorry!!! Už se tomu vyvaruji!!!

Nevím jaké HW šifrování máš na myšli, ale jestli tu spoustu čísel a písmenek, tak je to jen kompletní označení na HDD, asi mic moc podstatného, jen asi když bych chtěl přímo originál HDD od Toshiby...to fakt nemusím :-)

A uchytit tam půjde, je uložen v "plechovém chladiči" a pak až se vkládá do toho prostoru pro HDD a v tom chladiči je uchycen na 4 šroubcích...

Děkuji za pomoc!!!!!!!!!

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 13 srp 2014 11:15

Čteš si někdy něco o specifikacích?
Seagate Momentus FDE Thin 500GB
Rychlý, spolehlivý a výškově kompaktní pevný disk formátu 2,5" s kapacitou 500 GB, kterou je schopen zabezpečit hardwarovým šifrováním! Svými parametry je určený především pro rozměrově menší notebooky nebo jiná přenosná zařízení. Ideálně ho ocení zodpovědní pracovníci, kteří nepřipustí, aby při odcizení padla jejich kriticky důležitá data do nepovolaných rukou.

Alan-K
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Alan-K » 13 srp 2014 11:44

...tak koukám, že tady má někdo pocit, že se sem jdu ptát, protože všechno vím...ale kdybych všechno věděl a hned chápal, tak tady asi nejsem...opravdu počítače nejsou můj obor a už se tady raději nikdy na nic nezeptám, jen proto, že má někdo vyšší IQ nežli já, by se na mě vytahovat neměl, kdyby byl někdo více člověkem, tak by se asi choval jinak...ale i tak díky a klidně mi můj profil vymažte, když Vy víte vše a my blbci se blbě ptáme....ať žije arogance!!!!
Disk jsem si objednal HW šifrování řešit nebudu....protože si dělám zálohu na ext.HDD.....mějte se!!! :-(

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 13 srp 2014 11:47

Nemusíš se hned urážet. Ptal jsi se na HW šifrování a ve specifikacích u disku je zmíněno, proto jsem tě na ně upozornil. Nic víc a nic míň. Předpokládal jsem, že když sis vybíral disk, tak sis o něm něco přečetl. Moje chyba.
Pokud bys totiž HW šifrování nepožadoval, měl by stačit levnější model: http://www.alza.cz/seagate-momentus-spi ... 374873.htm

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ram výměna
    od viktorsavo » 23 pro 2024 12:44 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2437
    od viktorsavo Zobrazit poslední příspěvek
    23 pro 2024 13:29
  • Výměna procesoru
    od Montys » 25 lis 2024 08:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    10
    4769
    od Montys Zobrazit poslední příspěvek
    25 lis 2024 14:04
  • Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
    od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    11345
    od bugicek7lpCZ Zobrazit poslední příspěvek
    27 úno 2025 12:51

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”