Nový větrák
Nový větrák
Ahoj, chtěl bych podoktnout, že v chlazení počítače jsem v tomhle úplný amatér.Přehřívá se mi počítač a napadlo mě, že bych to mohl vyřešit novým ventilátorem, akorát vůbec nevím, kde ho přidat a jak ho přidat.Už jsem si párkrát čistil sám PC od prachu, takže vím kde co je, ale nevím, kde bych mohl přidat nový ventilátor, aby se mi nepřehříval PC.Chtěl bych si koupit tento : http://www.alza.cz/arctic-f8-80mm-d349022.htm#recenze.
Re: Nový větrák
Větrák připojíš na základní desku, kam ho dáš záleží která část počítače se ti přehřívá (já jsem měl PC bez bedny, jen tak na stole, a disk měl vyšší teplotu než by měl mít tak jsem dal větrák k hdd a už to je dobrý)
Teploty v zátěži : http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=1214081111113
Jsou kritické, já vím.K počítači přiložím větrák co je do místnosti a počítač je chladný, i když teploty jsou skoro stejné, takže to problém neřeší.Ale dokonce se mi i vypíná monitor, ale když mám u PC větrák, tak se nevypne, nevím co s tím ://
Jsou kritické, já vím.K počítači přiložím větrák co je do místnosti a počítač je chladný, i když teploty jsou skoro stejné, takže to problém neřeší.Ale dokonce se mi i vypíná monitor, ale když mám u PC větrák, tak se nevypne, nevím co s tím ://
nebudu to nikde hledat!!tux píše:Dej sem teploty v zátěži.
Jinak další větrák Ti moc nepomůže. Musíš zjistit proč se Ti PC přehřívá a pak řešit příčinu a ne větrákem důsledek! Stejně Ti to neuchladí!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Obrázky se dávají jako příloha, více nehoře záložka "Jsem tu poprvé".
Hoď sem třeba fotku skříně (nebo jeji název) nebo něco prostě
jak ti máme poradit, když vůbec nevíme co máš za železo :)
-- EDIT --
Taky si stáhni HWMonitor (nebo OpenHWmonitor) a hoď sem fotku třeba po pulhodince zátěže (případně dřív, když dosáhneš kritických hodnot CPU) Potřebujeme vědět co všechno se přehřívá

-- EDIT --
Taky si stáhni HWMonitor (nebo OpenHWmonitor) a hoď sem fotku třeba po pulhodince zátěže (případně dřív, když dosáhneš kritických hodnot CPU) Potřebujeme vědět co všechno se přehřívá
MB ( ASUS MA99X EVO R2.0)
CPU (AMD FX 6100 (4.2GHz)) Tower SilentiumPC Fortis 2
GPU (GeForce GTX 650Ti Boost OC)
RAM (2x Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600)
PSU (Fortron HE-500)
CASE (AcePower ZEUS (modding))
PSU (Fortron HE-500)
Já chtěl všechny teploty, ne jenom procesor. Pokud jsou ostatní OK, tak bych hádal na špatně usazenej chladič, nebo zkamenělou pastu.
Jinak nevím proč se všichni tak vztekáte, to je takovej problém kliknout na odkaz a zobrazit si obrázek v dalším panelu? Prej hledání..
Kdyby to dal sem, tak zase nadáváte že to nevidíte, protože je to moc velký..
Jinak nevím proč se všichni tak vztekáte, to je takovej problém kliknout na odkaz a zobrazit si obrázek v dalším panelu? Prej hledání..
Kdyby to dal sem, tak zase nadáváte že to nevidíte, protože je to moc velký..
Just Fucking Google It!
Nikdo se tu nevzteká... jen by tady mohl být pořádek a nějakej systém :)
K problému.. máš na CPU aspoň nějakej chladič ? jestli jo, točí se fan ? máš aspoň jeden vyfukovací fan ze skříně?
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Srp 2014 21:52) ---
Jestli je to jen problém CPUčka tak si kup tohle a přepastuj si procesor..
http://www.czc.cz/silentiumpc-spartan-l ... fu0hd14cld
K problému.. máš na CPU aspoň nějakej chladič ? jestli jo, točí se fan ? máš aspoň jeden vyfukovací fan ze skříně?
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Srp 2014 21:52) ---
Jestli je to jen problém CPUčka tak si kup tohle a přepastuj si procesor..
http://www.czc.cz/silentiumpc-spartan-l ... fu0hd14cld
MB ( ASUS MA99X EVO R2.0)
PSU (Fortron HE-500)
PSU (Fortron HE-500)
Všechny větráky se točí akorát se mi totálně přehřívá procesor..K čemu mi pasta a co mi pomůže ? :) Raději ten větrák nechci vyndávat, protože to neumím.
A k čemu mi bude ten větrák co jsi mi poslal a kde ho dám ? :)
A k čemu mi bude ten větrák co jsi mi poslal a kde ho dám ? :)
wattmetr píše:Musíš zjistit proč se Ti PC přehřívá a pak řešit příčinu a ne větrákem důsledek
Co kdybys nám třeba řekl co je to za CPU, jak je PC starý, kdy byl naposledy čištěn, popř. měněna teplovodivá pasta na CPU a tak nějak by se hodila i informace o složení sestavy.
A když Ti vyjde chvilka času, přečti si Pravidla fóra a Jsem tu poprvé - oboje nahoře v záložkách.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
spíš bych mu doporučil koupě nového chladiče CPU páč chudák 93 stupnů v 90% záteži
tak stoho je videt ze má core 2 duo e6850,, u podobného sem měl v oc teploty záteži 65-70.
a tady ten program naistaluj a do příloh vlož ten scren http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
PS: dones to do servisu nebo si řekní znamímu at tiho vymění
tak stoho je videt ze má core 2 duo e6850,, u podobného sem měl v oc teploty záteži 65-70.
a tady ten program naistaluj a do příloh vlož ten scren http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
PS: dones to do servisu nebo si řekní znamímu at tiho vymění
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 5241
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek