Nový větrák
Re: Nový větrák
Dokud nebudeme vědět, jak je ten PC starý a zda někdy běhal bez přehřívání, není na místě uvažovat o novém chladiči, když neznáme příčinu toho přehřívání. Až se podaří příčinu odstranit a odpadne i přehřívání, pak můžeš uvažovat o zlepšení chlazení CPU výkonnějším chladičem. Do té doby je to jen zmírňování následků nějaké příčiny!
Naposledy upravil(a) wattmetr dne 16 srp 2014 11:32, celkem upraveno 2 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Zkusil jsem palcem ten větrák víc přitisknout a teploty šly i na 30.Ale myslím, že to mám namontované správně a opravdu jsem na to musel trochu tlačit, aby ty teploty šly dolů.
A máš tam ten větrák s logem intel ?
Dominik11 píše:Zkusil jsem palcem ten větrák víc přitisknout a teploty šly i na 30.Ale myslím, že to mám namontované správně a opravdu jsem na to musel trochu tlačit, aby ty teploty šly dolů.
Sundej chladič, pečlivě odstraň teplovodivou pastu, nanes novou, namontuj správně chladič a pak změř znovu teploty v zátěži.
A docela by se hodilo odpovídat na otázky a dodávat požadované informace.
wattmetr píše:Co kdybys nám třeba řekl co je to za CPU, jak je PC starý, kdy byl naposledy čištěn, popř. měněna teplovodivá pasta na CPU a tak nějak by se hodila i informace o složení sestavy.
A když Ti vyjde chvilka času, přečti si Pravidla fóra a Jsem tu poprvé - oboje nahoře v záložkách.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Teplovodivá pasta přenáší teplo mezí jádrem procesoru (nebo celkově procesorem) a chaldičem.. Jestli si pastu třeba 2,3 roky neměnil tak z toho mas zkamenělou ohavnost která teplo nepřenáší a tak se procík nemá jak chladit.. Jinak ten chladič co sem ti poslal je tower chladič na procesor.. Protože jak jde vidět máš Intel Core 2 Due na frekvenci 3GHz což je samo o sobě docela fakt hodně
a nedivím se že to neuchladíš nějakým boxem.. Stáhni ten HWMonitor jak sem psal (a odkaz mas o odpoved víš) a hod nam sem pak hodnoty :) Výpis sestavy by se taky hodil
Každopádně zapomeň na to že to vyřešíš nějakým přidaným fanem za 100kč

Každopádně zapomeň na to že to vyřešíš nějakým přidaným fanem za 100kč
MB ( ASUS MA99X EVO R2.0)
CPU (AMD FX 6100 (4.2GHz)) Tower SilentiumPC Fortis 2
GPU (GeForce GTX 650Ti Boost OC)
RAM (2x Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600)
PSU (Fortron HE-500)
CASE (AcePower ZEUS (modding))
CPU (AMD FX 6100 (4.2GHz)) Tower SilentiumPC Fortis 2
GPU (GeForce GTX 650Ti Boost OC)
RAM (2x Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600)
PSU (Fortron HE-500)
CASE (AcePower ZEUS (modding))
Asi nelíp kup náký takový http://chlazeni.heureka.cz/zalman-cnps5x/ dáš za něj 300-400 kč za pastu bys dal 100 a ůž to nemusíš řešit
Pokud jdou teploty tak razantě dolů po tom co přitlačíš chladič na procesor, tak je to na 100% špatně namontovaný.
Just Fucking Google It!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 5241
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek