Jak učit začátečníky na počítači?
Jak učit začátečníky na počítači?
Budu předškoláky (děti) učit na počítači a jsem z toho docela na prášky, poradíte prosím jak to pojmout, když absolutně nic neumí? Nějaké programy, ať se naučí klikat na myši a další programy pro děti nebo jiné tipy jak na ně? Moc děkuji.
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak učit začátečníky na počítači?
zvolil bych vyuku formou hry... existoval program co se jmenoval "detsky koutek" zkus najit
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

[b]Rozcestník mých článků
Hmm, přece pedagogové snad mají nějaké osnovy - vypracované učební postupy i pro před školáky ne?
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
Nejdriv bych overil tu teorii ze skutecne nic neumi.
Dite z rodiny ktera nema aspon jeden pocitac je rarita, a jakmile je pocitac doma, tak ho dite uz par let pouziva.
Dite z rodiny ktera nema aspon jeden pocitac je rarita, a jakmile je pocitac doma, tak ho dite uz par let pouziva.
-
- Pohlaví:
Také si myslím. Zeptal bych se na mš.
Odesláno z mého MT15i pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého MT15i pomocí Tapatalk 2
-
- Pohlaví:
Hehe, kdysi jsem dělal vedoucího ve stanici mladých techniků a učil školáky na PMD85. Největší zlobily jsem přivazoval k židli šňůrou od počítače. Dnes už by mi to těžko prošlo 
Zkus si udělat varianty, které pak upravíš dle skutečných znalostí. Navíc jejich znalosti budou různé, takže to bude složitější - budeš muset těm co neumí nic vysvětlovat tak, aby se ti, co už umí nenudili.
Začni klasikou jak zapnout, ikonky a asi nejlepší by byl nějaký prográmek - dcera svého času měla "Berušku".

Zkus si udělat varianty, které pak upravíš dle skutečných znalostí. Navíc jejich znalosti budou různé, takže to bude složitější - budeš muset těm co neumí nic vysvětlovat tak, aby se ti, co už umí nenudili.
Začni klasikou jak zapnout, ikonky a asi nejlepší by byl nějaký prográmek - dcera svého času měla "Berušku".
- proofer
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Vím že ti to je k ničemu, ale já se počítač naučil ovládat díky mojí sestře, a to tak že jsem se jen díval co dělá, zbytek přišel praxí
Ale asi bych zvolil nějaký výukový program, aby to děti bavilo

Intel Core i3-4150| GIGABYTE GA-B85-HD3 |Kingston HyperX Fury Blue 4GB DDR3 1600+/2x/Transcend JetRam 2GB DDR3 1333 /8GB/ |Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB |EVGA 500B |MSI R9 270X GAMING 2G@1180/1500 |CoolerMaster K350 |Benq VW2245Z |A4Tech Bloody V8
-
- Pohlaví:
Pokud se Googlu položí
správný dotaz, je tam mnoho odkazů, např. http://knihy.cpress.cz/informatika-pro- ... skoly.html sice to není pro předškoláky, ale lze to použít.
správný dotaz, je tam mnoho odkazů, např. http://knihy.cpress.cz/informatika-pro- ... skoly.html sice to není pro předškoláky, ale lze to použít.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2608
-
od Arnold91
Zobrazit poslední příspěvek
02 čer 2025 15:26