Ahoj,
prosím Vás o radu. Na notebooku jsem chtěl klasicky přeinstalovat xpéčka. Tak jsem si všechna data zazálohoval, ale bohužel jsem to udělal vyjmutím a přesunem na externí HDD. Celou složku dokumenty. A od té doby mi to při spuštění hlásí chybu (že nějaký soubor odkazuje na neplatné umístění...), při přeinstalaci v MS Dos to taky hlásí nějakou chybu a to vše i přesto, že jsem tam ta data zase zpátky přesunul. Můžete mi prosím poradit, co mám dělat, jak bych měl postupovat, abych to konečně dokončil? Nějaké uplné zrušení starých windows lze realizovat? Ani tvrdým formátem z Dosu se mi to nepodařilo, protože běžel sytém windows a ten to při běhu prostě nedovolí. Díky mockrát za radu.
Kuba
Problém s instalací Win XP
-
- Pohlaví:
Re: Problém s instalací Win XP
Vítej na PC-HELP!
nabootuj z instalačního media, zvol ruční instalaci a před samotnou instalací zformátuj HDD.
Bootování z mechaniky nastavíš v BIOSu.
nabootuj z instalačního media, zvol ruční instalaci a před samotnou instalací zformátuj HDD.
Bootování z mechaniky nastavíš v BIOSu.
Děkuji za pohotovou odpověď. Vše jsem již zkoušel. Před chvílí mi to ale sdělilo, že není nainstalován žádný hard disk. A teď: Byly zjisteny potize a system windows byl ukoncen, aby nedoslo k poskozeni pocitace. Atd. Přitom když spustím win "normálně" z disku tak vše "relativně" funguje. Když člověk přehlídne ta hlášení o chybném umístění souborů...
-
- Pohlaví:
Zkontroluj v BIOSu, zda tam HDD je. Dále zda není SATA nastaveno na AHCI. XP totiž tento ovladač nemají.
Díky! Už to funguje!
-
- Pohlaví:
Není zač. Je-li to vše, označ téma jako vyřešené (zelené zatržítko).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2462
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
05 črc 2024 18:52
-
-
- 8
- 7912
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 4026
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
-
- 4
- 3579
-
od lukas222