Co místo Windows?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Jenda96
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Co místo Windows?

Příspěvekod Jenda96 » 21 srp 2014 01:38

Co byste mi poradili místo Windows? Neskutečně mi leze na nervy zkouším pořád dokola 7 a 8.1, ale je to neskutečně debilní systém bohužel na trhu není nic jiného. Asi nějaký Linux? Ale jaký?
AMD FX-6300 * ASUS M5A97 R2.0 * Gigabyte GV-R785OC-1GD * Kingston HyperX blu 4GB 1600MHz * WD Blue WD10EZEX 3.5" 1TB * Seasonic SS-400ET T3 * Sharkoon Vaya * Packard Bell Maestro 235DLbd

Reklama
mikrosini
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Co místo Windows?

Příspěvekod mikrosini » 21 srp 2014 01:46

ubuntu ve směs to je jedno http://www.linux.cz/
PC 1.
► Zobrazit spoiler

PC 2.
► Zobrazit spoiler

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 21 srp 2014 02:04

No vidíš, to já vyzkoušel Linux, mnoho let jsem koketoval s různými distribucemi, ale nakonec jsem zůstal u Windows (tohoto času W7 Professional 64bit) – přes veškeré výhrady k produktům Microsoftu tvrdím, že Sedmičky jsou docela povedený systém, podobně jako jsem dlouhá léta užíval Ixpéčka (ta mám v práci dosud).
Je ale fakt, že díky Linuxu jsem se seznámil s věcmi, které Microsoft nenabízí a které do Windows můžu nanejvýš doinstalovat pomocí programů dalších výrobců – nejde tedy o integrální součásti GUI, neboli na případné problémy zaděláno (a že jsem si jich užil).
Jenomže programy, které používám, pod Linuxem plnohodnotně nerozchodím. Krom toho jsem si za ta léta osvojil určité návyky (dva za všechny – obsluha schránky namísto Ctrl+X/C/V zkratky Ctrl+Insert a Shift Insert/Delete a psaní některých znaků pomocí naučených číselných kódů; těch věcí bych ale po chvilce přemýšlení našel daleko víc).

Zkus sepsat, co konkrétně ti na Windows vadí a co konkrétně bys od systému požadoval, stejně tak jako které konkrétní programy používáš. Možná se pro tebe najde nějaký vhodný Linux, ale stejně tak je možné, že se ti povede upravit si Windows k obrazu svému natolik, že ti polezou na nervy jen trochu a ne už neskutečně.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Jenda96
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Jenda96 » 21 srp 2014 02:44

Nevím mě ten Windows už přijde strašně stereotypní. Nejradši bych používal OS X, ale to už je moc o penězích a to si já nemůžu dovolit. Teď jsem si na druhej disk zkusil šoupnout Ubuntu, celkem hezký, ale asi by mi taky za chvíli chyběli oblíbené programy, na který jsem zvyklý už. Například Photoshop, to asi pro Linux není a nebude? Vím, že bych asi našel alternativu, ale když se učit v nečem tak v tom nejlepším :/
AMD FX-6300 * ASUS M5A97 R2.0 * Gigabyte GV-R785OC-1GD * Kingston HyperX blu 4GB 1600MHz * WD Blue WD10EZEX 3.5" 1TB * Seasonic SS-400ET T3 * Sharkoon Vaya * Packard Bell Maestro 235DLbd

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 21 srp 2014 07:41

pravda zastaralý, ale ještě se na trhu údajné dá najít... xp-pro
Naposledy upravil(a) jaojao dne 01 zář 2014 17:00, celkem upraveno 1 x.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 21 srp 2014 08:23

Pokud se ti libi OS X, tak si kup Maca.

Pouzity Mac Pro (dvouprocesorova masina se ctyrjadrovyma xeonama) poridis do 15.000 Kc.

Pripadne kdyz prezijes ze to neni tak uplne legalni muzes dat OS X na normalni PC.

mikrosini
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod mikrosini » 21 srp 2014 10:09

No jo dejme tomu že si dá OS X tak co ovladače to nevadí ?
PC 1.
► Zobrazit spoiler

PC 2.
► Zobrazit spoiler

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 21 srp 2014 10:12

Nějak ti nerozumím – Windows ti „neskutečně leze na nervy“ protože je „strašně stereotypní“? Člověče nešťastná, operační systém není hra nebo film. Já naopak od systému nečekám (a nepřeji si) žádnou kreativitu – nic, čím by mě překvapoval. Operační systém je tu od toho, aby mi umožnil smysluplně pracovat. Za roky práce ve Windows jsem si osvojil mnoho návyků, které vykonávám automaticky, bez jakéhokoli přemýšlení – a běda, když se Microsoft v nových systémech snaží tyto mé stereotypy narušovat.

Když hledáš radu, asi by bylo dobré napsat, co konkrétního tě ve Windows nejvíc štve.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 21 srp 2014 10:26

"No jo dejme tomu že si dá OS X tak co ovladače to nevadí ?"

Musi pouzit podporovany hardware, pak ma vsechny ovladace uz v systemu.

lukas.sei
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod lukas.sei » 21 srp 2014 10:40

Nebo bude hledat na netu ono to zas takový problém není sám jsem kdysi OS X na NTB měl a kromě NVIDIE vše fungovalo

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 21 srp 2014 10:47

Vse podstatne zde:

http://www.tonymacx86.com/441-building- ... -2014.html

Treba u stolniho pocitace je "vse krome Nvidie" problem, protoze ti nefunguje hardwarova akcelerace desktopu, tudiz nespustis ani zadnou aplikaci ktera ji vyzaduje - napr. Photoshop nebo Lightroom.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”