Ahoj,
na NAS Synology jsem si nastavil VPN (openVPN i případně PPTP), na keré obě se bez problému přihlásím.
Ale... nefunguje sdílení přes VPN: po vzdáleném přihlášení do VPN v síti nevidím ostatní počítače a ani NAS na síti. Pokud jsem na lokální síti, tak to samozřejmě funguje. Všechny PC i to co se přihlašuje do VPN jsou v jedné pracovní skupině.
V čem je chybka?
Díky.
Nastavení VPN přes NAS (sdílení přes VPN)
Nastavení VPN přes NAS (sdílení přes VPN)
diky všem za rady
Re: Nastavení VPN přes NAS (sdílení přes VPN)
Rekl bych ze chyba neni prave nikde - takto ma VPN fungovat.
Kdyz se pripojis ze vzdaleneho pocitace pres VPN, tak se zarizeni chova jako kdyby bylo zapojeno ve stejne siti jako zarizeni odkud se pripojujes.
Kdyz se pripojis ze vzdaleneho pocitace pres VPN, tak se zarizeni chova jako kdyby bylo zapojeno ve stejne siti jako zarizeni odkud se pripojujes.
To by asi mělo a tím pádem bych je měl vidět, ale nevidím.
diky všem za rady
Tim padem bys je prave videt nemel.
Posivej se jakou IP ma to zarizeni na VPN rozhrani kdyz je funkcni spojeni, uz to neni adresa z tvoji vnitrni site.
To same opacne - jakmile na pocitaci aktivujes VPN pripojeni, uz se nedostanes na dalsi zarizeni v lokalni siti.
Posivej se jakou IP ma to zarizeni na VPN rozhrani kdyz je funkcni spojeni, uz to neni adresa z tvoji vnitrni site.
To same opacne - jakmile na pocitaci aktivujes VPN pripojeni, uz se nedostanes na dalsi zarizeni v lokalni siti.
Dobře... a asi jsi pochopil můj záměr a následný dotaz: jak to tedy udělat, abych se přes VPN dostal i na zařízení, která jsou v lokální síti, kam se vzdáleně připojuji?
diky všem za rady
Potrebujes router, ktery propoji oba dva rozsahy, napr. Mikrotik.
VPNkou se pripojis na Mikrotik a z nej uz na libovolny pocitac na vnitrni siti.
To jak to mas ted udela pouze to, ze ten NAS se jakoby pripoji do stejne site kde je pocitac ze ktereho se pripojujes. A zaroven se vypne puvodni sit. Ten NAS take nebude dostupny z tve site kdyz je VPN pripojeni aktivni.
VPNkou se pripojis na Mikrotik a z nej uz na libovolny pocitac na vnitrni siti.
To jak to mas ted udela pouze to, ze ten NAS se jakoby pripoji do stejne site kde je pocitac ze ktereho se pripojujes. A zaroven se vypne puvodni sit. Ten NAS take nebude dostupny z tve site kdyz je VPN pripojeni aktivni.
V tom se přesně nevyznám.
Nevím, co znamená "oba dva rozsahy".
NAS je za routerem, TP-link TL-WR1043ND, nevím, jestli umí propojit "oba dva rozsahy".
Nevím, co znamená "oba dva rozsahy".
NAS je za routerem, TP-link TL-WR1043ND, nevím, jestli umí propojit "oba dva rozsahy".
Naposledy upravil(a) vonv dne 24 srp 2014 20:36, celkem upraveno 1 x.
diky všem za rady
NAS to prave obvykle neumi, ale urcite to bude napsane v navodu tam kde se pise o VPN.
Kdyz spojis VPN, tak je to jako kdyz z nej odpojis sitovy kabel a zapojis ho do jine site.
To co potrebujes je spojeni mezi sitovym adapterem na kterem bezi VPN pripojeni a druhym sitovym rozhranim pripojenym do vnitrni site.
Kdyz spojis VPN, tak je to jako kdyz z nej odpojis sitovy kabel a zapojis ho do jine site.
To co potrebujes je spojeni mezi sitovym adapterem na kterem bezi VPN pripojeni a druhym sitovym rozhranim pripojenym do vnitrni site.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 24 srp 2014 20:38, celkem upraveno 1 x.
ano, to jsem si myslel. a předpokládám, že každá taková síť má asi svůj rozsah přidělovaných IP a to asi bude to propojení?
jsem jen uživatel a potřebuji provést za ručičku, jak to udělat. ne hádanky.
díky.
jsem jen uživatel a potřebuji provést za ručičku, jak to udělat. ne hádanky.
díky.
diky všem za rady
Co vsechno s tim NASem chces delat ze vzdalene site?
Ono by nebylo treba resit VPN, kdyby stacilo jen na tom TL-WR1043ND namapovat porty.
Ono by nebylo treba resit VPN, kdyby stacilo jen na tom TL-WR1043ND namapovat porty.
Ohledně VPN a sdílení mi jde v podstatě o to, dostat se do složek NASu. Přes aplikace Synology to často nefungovalo (možná hotely blokovaly porty?) a tohle mě napadlo jako další vatrianta s jednoduchou obsluhou.
Jestli toto řeší jen namapování portů, to nevím.
Jestli toto řeší jen namapování portů, to nevím.
diky všem za rady
Hotely blokuji i VPN pripojeni. Obvykle se blokuje vse co funguje na jinem portu nez 80 (tzn funguje maximalne prohlizeni stranek).
Na dostani se do slozek NASu ti staci mapovani portu.
V nastaveni routeru jen nastavis to, aby adresa co ma router do internetu (verejna) a dejme tomu port 12345 byla presmerovana primo na ten NAS.
Ty se pak pripojis na IP:12345 z internetu stejne jako kdybys byl na sve siti.
Na dostani se do slozek NASu ti staci mapovani portu.
V nastaveni routeru jen nastavis to, aby adresa co ma router do internetu (verejna) a dejme tomu port 12345 byla presmerovana primo na ten NAS.
Ty se pak pripojis na IP:12345 z internetu stejne jako kdybys byl na sve siti.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 8927
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
28 bře 2025 21:30
-
- 7
- 4266
-
od petr22
18 srp 2024 10:25
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9505
-
od vasekpetr1
10 pro 2024 17:05
-
-
-
Bezdrátový ovladač mi nejde spárovat přes Bluetooth
od maschke0 » 11 srp 2024 21:12 » v Taktování a další úpravy PC - 14
- 10646