TrueCrypt zašifrované HDD, obnova formátovacích dat

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Vochomurka
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

TrueCrypt zašifrované HDD, obnova formátovacích dat

Příspěvekod Vochomurka » 26 srp 2014 04:18

Dobré Jitro všem,

(Předem napíšu, že moje zkušenosti ohledně PC nejsou nikterak ohromující. Budu rád za každou i opičí radu)

To jsem si chtěl jednou přeinstalovat svoje Windows 7 Home Premium, instalované na SSD disku. Moje PC už to potřebovalo. Oběvovalo se mi spoustu chybových hlášek a především, nefunkčnost spouštění programu pro obnovení systému, a to mně donutilo se rozhodnout a udělat ten zásadní krok. Při přeinstal. Win jsem ale v nabídce místo SSD nechtěně klikl na formátování svého HDD 2TB, které jsem měl zašifrované programem TrueCrypt 7.1a verzí a to jsem opravdu nechtěl. Formátování myslím proběhlo tzv. jako rychlé formátování, vše bylo rázem fuč. Takové data se ale doufám nevymažou jen tak (měl jsem to zaplnění skoro celými 2000GB!)
Potřeboval bych tak od Vás pomoci, jak vrátit zformátované data zpět. (Případná odměna je nasnadě)

Pročetl jsem už pěkných pár rad po internetu, ale pořád nic nefunguje. Tady měli asi podobný problém.
http://www.wilderssecurity.com/threads/ ... ted.354838

Na HDD se teď snažím nic nepřidávat aby nedošlo k žádným problémům
#1foto Obrázek

Několikrát jsem zkoušel najít zformátovaná data programem, jako jsou Recuva a desítky dalších. Buďto to nic nenašlo nebo to našlo nějaké divné souboury, už si nepamatuju jaké ale moc jich nebylo. Doba trvání hledání byla cca pět hodin.
Dále po nainstalování TrueCrypt a kliknutí na (Auto-Mount Devices) + zadání hesla se mi na třetí pokus objevila chybová hláška, viz. níže spoiler Otevřelo mi to v PC nový Místní disk (G:) (jako že je asi odemčený, ale je corrupted no a potřebuje formátování)
#2foto Obrázek

Obrázky se vkládají rovnou sem, nikdo nebude klikat na kdovíjaké odkazy či si je stahovat ...
Opraveno
Naposledy upravil(a) Vochomurka dne 26 srp 2014 04:52, celkem upraveno 19 x.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Re: TrueCrypt zašifrované HDD, obnova formátovacích dat

Příspěvekod X » 26 srp 2014 04:28

Obrázky se vkládají rovnou sem, nikdo nebude klikat na kdovíjaké odkazy či si je stahovat ...

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Re: TrueCrypt zašifrované HDD, obnova formátovacích dat

Příspěvekod X » 26 srp 2014 06:55

Takže jsi zkusil splnit tu hlášku o použití Tools (nástrojů)? Můžeš tedy na ten odemčený disk zkusit to nejlepší co existuje: R - Studio, vytáhnutá data potom dej na jiný fyzický disk, nebo si data nadobro odrovnáš! Je ale otázka, zda jsou ty data / disk opravdu odemčená, v té hlášce se mluví o obnovení porušené hlavičky zakryptovaného disku ...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
    od simio.simsoft » 01 lis 2024 20:00 » v Problémy s hardwarem
    8
    3293
    od Speed_dead Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 10:02

Zpět na “Problémy s hardwarem”