Vadné sektory HDD-uzavření

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Weald
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Vadné sektory HDD-uzavření

Příspěvekod Weald » 29 srp 2014 09:04

Zdravím, ze starého ntb jsem vytáhl HDD, jenž má naběháno 12k hodin (Málo, hodně?). Jsou na ěnm dva vadné sektory. Nebudu se tu ale zabívat jejich opravou, jako spíš uzavřením. chci je tedy uzavřít tak, aby byla co možná nejmenší pravděpodobnost, že se budou dál rozšiřovat. Má tu někdo tip na program, jenž mi ty sektory nadobro uzavře?

Díky, M.

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Re: Vadné sektory HDD-uzavření

Příspěvekod wattmetr » 29 srp 2014 09:21

2 vadné sektory není relevantní informace. Vlož sem log z Crystal Disk Info, popř. screen z programu, který jsi pro diagnostiku použil a z kterého vyplývá, že "tam" jsou 2 vadné sektory.
Jinak obecně ty sektory nelze konkretizovat a uzavřít. Jelikož jde o ntb, předpokládám, že ten HDD bude Toshiba nebo Hitachi a v tom případě s 12k naběhanými hodinami a dvěma vadnými sektory bych ho moc neřešil a uvažoval (hodně vážně a rychle) o výměně!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Weald
nováček
Stav:

Příspěvekod Weald » 29 srp 2014 09:46

Jak se k log dostanu?
Zkoušel jsem ho spustit jako primární na jiném pc a nenaběhl systém.. Použiji ho už jen tak na filmy apod.. Na dožití..

guest

Příspěvekod guest » 29 srp 2014 09:51

Spustis CDI a pak kliknes na ůpravy/kopírovat.

Odesláno z mého MT15i

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 29 srp 2014 09:55

Crystal Disk Info stáhneš třeba z http://www.slunecnice.cz, spustíš ho a log vložíš sem do přílohy nebo přímo do svého příspěvku pomocí Úpravy - Kopírovat.
V jiném ntb ten disk jako primární nespustíš, není na jiný HW uzpůsoben. Použití, které uvádíš, je možné, ale stejně riskuješ, že Ti občas (a čím dál tím častěji) něco na tom disku nepůjde spustit nebo bude hlásit poškození. Jako systémový už bych ho v žádném případě nepoužíval!
Jak jsi vlastně zjistil, že jsou tam "2 vadné sektory"? Už jsem se tě ptal jednou, neodpověděl jsi.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Weald
nováček
Stav:

Příspěvekod Weald » 29 srp 2014 10:03

CDI jsem už měl stažený a nahlížel jsem do něj.. Sám jsem z něj nic nevyčetl, protože mi ty hodnoty nedávají smysl.
Mám za to, že jeden vadný sektor= jeden damaged block. -HD Jestli se pletu, tak se omlouvám za zavádějící info..

LOG
► Zobrazit spoiler

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 29 srp 2014 10:08

Tomu HDD nic není, je na to, co má naběháno, v pořádku.
wattmetr píše:Jak jsi vlastně zjistil, že jsou tam "2 vadné sektory"? Už jsem se tě ptal jednou, neodpověděl jsi.

Pořád nevím, kde jsi přišel na ty dva vadné sektory, když tam žádné nejsou :shock: :shock:
(Sektor nerovná se blok!)

Weald
nováček
Stav:

Příspěvekod Weald » 29 srp 2014 10:14

V tom případě se jedná o moji blbost.. -_- Čemu se tedy říká sektor?
A ten, který mě zajímá je druhý, Hitachi HTS545025B9A300, aby nedošlo k omylu..
V tom případě mám další otázku.. :D když v biosu nastavím primární boot na tento disk a nespustí se mi systém, který je na něm nahraný, je možné, že je disk v pořádku a na starém ntb (nejspíš zoxidovala zadní deska) bych ho za nomrálních podmínek rozjel?

guest

Příspěvekod guest » 29 srp 2014 10:49

První disk není v dobré kondici a druhý je na vyhození. Pokud daš disk se systém do jiného nb, systém nenabehne, leda by ty nb byly naprosto stejné.
Disk přehodit můžeš ale musíš znovu nainstalovat systém a ovladače.
Odesláno z mého MT15i

Weald
nováček
Stav:

Příspěvekod Weald » 29 srp 2014 11:20

První disk není v dobré kondici? Používá se okolo jednoho roku.. Na reklamaci to ale hádám nebude? Verdikt u druhého chápu..
Aha.. Děkuji za vysvětlení :)

guest

Příspěvekod guest » 29 srp 2014 11:26

U prvního disku atributy 03 a C0, ale ono je třeba ten CrystalDiskInfo brát trochu s rezervou. :-) Dle toho by ten diks měl být pomalejší a vzhledem k vypínání disku by se to mohlo i sekat.

Sektor je nejmenší adresovatelnou jednotkou disku, má pevnou délku (donedávna 512 byte na sektor, nyní by se již po domluvě výrobců měly vyrábět disky s 4 KB na sektor).

Sektory jsou dále uspořádané do bloků, kde zde na obrázku vidíš, že jeden blok má 166KB /platí jen pro tento obrázek, ne obecně/.
Přílohy
hdtune_errorscan.jpg

Weald
nováček
Stav:

Příspěvekod Weald » 29 srp 2014 12:02

V tom případě na starém disku jsou vadné dva bloky, odděleně, každý v jiné části.
Děkuji :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Žádám o uzavření účtu a smazání příspěvků
    od Uziv00 » 16 črc 2024 09:30 » v PC-HELP - připomínky k fóru
    1
    4455
    od Ltb Zobrazit poslední příspěvek
    16 črc 2024 10:10

Zpět na “Problémy s hardwarem”