Ahoj, chtěl bych Vás požádat o radu. Mám externí disk, který po zapojení žádá formátování disku a já nechci ztratit data na něm uložené, neporadíte mi, jak bych to mohl opravit? Či případně je vytáhnout z něho na pevný disk a poté to formátovat? Pozn. Zajímavé, že moje televize data přečte
Děkuji
Tomáš
//přesunuto z Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
//mmmartin
Formátování externího disku Vyřešeno
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Formátování externího disku Vyřešeno
Windows 10 Pro 64-bit
Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz
16,00GB Dual-Channel DDR3
MSI B85-G43
NVIDIA GeForce GTX 970 (Gigabyte), LCD Monitor
SAMSUNG 23,6" S24D390
Zdroj: Seasonic S12II-620 - 620W
111GB KINGSTON (SSD)
931GB Seagate (SATA)
MSI B85-G43
SAMSUNG 23,6" S24D390
111GB KINGSTON (SSD)
931GB Seagate (SATA)
-
- Pohlaví:
Re: Formátování externího disku
Na tom není nic zajímavého. Většina televizí používá svůj vlkastní formát, který počítač neumí.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
DObře,.... a nepomůžeš mi vyřešit můj problém prosím?
Windows 10 Pro 64-bit
MSI B85-G43
SAMSUNG 23,6" S24D390
111GB KINGSTON (SSD)
931GB Seagate (SATA)
MSI B85-G43
SAMSUNG 23,6" S24D390
111GB KINGSTON (SSD)
931GB Seagate (SATA)
-
- Pohlaví:
Ono to asi vyřešit nejde. Ta televize jak je psáno má svůj vlastní formát který počítač neumí.
Možná by šlo ty filmy z disku nějak /?/ uložit do PC /kde nepůjdou přehrát/, pak disk nechat v TV zformátovat a filmy vložit zpět. Nevím.
Možná by šlo ty filmy z disku nějak /?/ uložit do PC /kde nepůjdou přehrát/, pak disk nechat v TV zformátovat a filmy vložit zpět. Nevím.
Zacal bych od zacatku - co presne je na tom disku za data a tam byla ulozena?
Treba poskozeny FAT32 filesystem funguje v Linuxu a nemusi ve Windows.
Jestli jsou to pouze nahrane porady z one televize, tak jejich nahravani jinam nema smysl, protoze nahravky jsou sifrovane a jdou prehrat pouze na konkretni televizi s konkretnim vyrobnim cislem.
Jestli jsou to normani data, je poskozeny souborovy system (viz vyse) a je nutne pouzit nejaky software na zachranu dat.
V kazdem pripade by bylo dobre udelat screenshot ze spravce disku kdyz je disk pripojen k pocitaci.
Treba poskozeny FAT32 filesystem funguje v Linuxu a nemusi ve Windows.
Jestli jsou to pouze nahrane porady z one televize, tak jejich nahravani jinam nema smysl, protoze nahravky jsou sifrovane a jdou prehrat pouze na konkretni televizi s konkretnim vyrobnim cislem.
Jestli jsou to normani data, je poskozeny souborovy system (viz vyse) a je nutne pouzit nejaky software na zachranu dat.
V kazdem pripade by bylo dobre udelat screenshot ze spravce disku kdyz je disk pripojen k pocitaci.
-
- Pohlaví:
Tomu že to musí být stejné výrobní číslo se mi nějak nechce věřit.
jdou prehrat pouze na konkretni televizi s konkretnim vyrobnim cislem.
Si to vyzkousej - zapoj si ten disk do libovolne jine TV tehoz vyrobce a typu.
Prusvih je i kdyz neautorizovany servis meni zakladni desku aniz by u ni nastavil stejne vyrobni cislo.
Jak je to doopravdy ale nelze zjistit jinak nez vyzkousenim nejakeho softu ktery zjisti co je na disku za souborovy system, treba demoverze R-Studia.
Prusvih je i kdyz neautorizovany servis meni zakladni desku aniz by u ni nastavil stejne vyrobni cislo.
Jak je to doopravdy ale nelze zjistit jinak nez vyzkousenim nejakeho softu ktery zjisti co je na disku za souborovy system, treba demoverze R-Studia.
Ako myslíš externe, máš redukciu na usb ? Myslím tak, že pripojíš HDD cez tú redukciu a načíta ti to ako usb ? Alebo klasicky ako napr. DÁTOVÝ DISK cez sata alebo ata ?
Televizi se SATA/IDE konektorem jsem jeste nevidel, tazke predpokladam ze externi disk = disk s USB rozhranim.
Píšem o redukcii ktorá ti zo sata a ata spraví usb
-
- Pohlaví:
petr22 píše:Si to vyzkousej - zapoj si ten disk do libovolne jine TV tehoz vyrobce a typu.
Jsme trochu OT/ ale...
Já si umím představit, že by se do určité řady TV montoval nějaký mikroprocesor, který by se tam staral o šifrování. A to by bylo u celé řady TV stejné. Ale nějak nevím, jak toto udělat pro každou TV zvlášť. Ale je fakt, že zdaleka nevím všechno.

To sifrovani provadi primo OS v televizi (obvykle zalozeny na linuxu), neni na to potreba zadny dalsi obvod. Kdyz se pouzije klic generovany z vyrobniho cisla zakladni desky, tak to uz jinde prehrat nepujde. Kdyz tohle cele zacinalo, tak existovaly upravene firmwary s vyplym sifrovanim. Dneska jsou obvykle sifrovane nebo digitalne podepsane samotne soubory s firmware.
Nicmene co jsem videl tak sifrovane jsou primo samotne soubory, ne souborovy system, takze v PC by mel byt videt plny adresar normalnich TS souboru ktere nepujdou otevrit. Podle popisu to spis vypada na poskozeny FAT32 souborovy system.
Nicmene co jsem videl tak sifrovane jsou primo samotne soubory, ne souborovy system, takze v PC by mel byt videt plny adresar normalnich TS souboru ktere nepujdou otevrit. Podle popisu to spis vypada na poskozeny FAT32 souborovy system.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3256
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5576
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
10 lis 2024 23:38
-
-
- 8
- 3386
-
od sabrik