Acer - Windows sa nevie nastartovat

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Petra925
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Acer - Windows sa nevie nastartovat

Příspěvekod Petra925 » 02 zář 2014 16:34

Zdravim, mam problem s mojim notebookom Acer. Pred par dnami sa mi vyrazne spomalil a vsetko mu trvalo extremne dlho. Pouzila som vela anti-malware programov, CCleaner, Advanced SystemCare 7 ci skener od Esetu. Nenaslo mi vsak ziadny virus. Neskor sa mi ho podarilo obliat vodou, a tak som ho poriadne vysusila a nechala isty cas v ryzi. Sliapal ako predtym (teda spomaleny) a dnes sa mi z nicoho nic uplne pokazil. Ked ho zapnem, vyskoci mi logo Acer a zacne nacitavat Windows, no nikdy sa nenacita. Tento proces sa neustale opakuje. Skusala som ho zapnut aj v nudzovom rezime, outcome je rovnaky. Netusim, ci ide o virus alebo mnou sposobene mechanicke poskodenie. Prosim poradte nieco. Kedze som mala Windows v laptope, nemam ziadne originalne CD. Najlepsie by bolo, ak by som nemusela prist o dolezite subory v notebooku. Dakujem!

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Acer - Windows sa nevie nastartovat

Příspěvekod guest » 02 zář 2014 17:08

Vzhledem k tomu polití je možná i oxidace. Stáhni LiveCD s Linuxem, vypall jako bootovací, nabootuj a zazálohuj si soubory. Potom bych zkusil nb uvést do továrního nastavení, ale vidím to tak 50/50.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 zář 2014 17:23

Pokud potřebuješ zachránit důležitá data, je asi nejvhodnější, vyjmout disk z ntb a vložit jej do PB a pokusit se zkopírovat data na jiný disk. Pokud se to podaří, vrátit disk do ntb a podívat se do manuálu k ntb, který jsi k němu dostala při jeho koupi, jak se spouští recovery (obnova původního nastavení). Ovšem to za předpokladu, že voda nezpůsobila nějakou další závadu na ntb. Nejlépe požádat kamaráda o pomoc, který má PC a je znalý této problematiky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Petra925
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Petra925 » 02 zář 2014 23:44

UPDATE:

Problem bude najskor sposobeny vodou. Momentalne sa pocitac zapne a neukazuje uz ani starting windows, ani logo Acer, len cierna obrazovka. LED kontrolka na disk neblika, iba par sekund na zaciatku. Ma zmysel ho este susit? Mam ist do servisu ak mam odfajceny disk? Kolko moze stat novy? Je mozne ze este nabehne, alebo je to natrvalo pokazene?

Diky vopred.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 zář 2014 23:58

To nemusí být jen disk, ale třeba i základní deska. Bez otestování, jen bychom hádali.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”