Dobrý den,
Jak prosím odstraním funkci pravého altu (alt + ctrl). Potřebuji aby fungoval jen jako jedno tlačítko stejně tak jako ten levý.
Jak nastavit pravý Alt, aby se choval stejně jako levý? *
Jak nastavit pravý Alt, aby se choval stejně jako levý? *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 04 zář 2014 14:01, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Upřesnění nicneříkajícího nadpisu „Pravý Alt“
Důvod: Upřesnění nicneříkajícího nadpisu „Pravý Alt“
Re: Pravý Alt
Co by to mělo dělat? Já když zmáčknu alt+ctrl tak se nic nestane.
Just Fucking Google It!
Re: Pravý Alt
Vlevo máš Alt, vpravo AltGR, což je jiná klávesa s jinými funkcemi, na rozdíl od Ctrl. Jestli to opravdu nutně potřebuješ, mohl bys zkusit program na přemapování klávesnice, ale nemusí to fungovat ve všech programech. Některé (třeba hry) čtou klávesnici jinak, a můžou tvoje změny ignorovat.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- Microsheep
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak nastavit pravá Alt, aby se choval stejně jako levý?
Vyzkoušej aplikaci SharpKeys pro přemapování znaků, mění přímo nastavení registrů Windows (až budeš chtít vše vrátit, tak budeš muset smazat nastavení programu) , tudíž by to mělo být nejefektivnější.
Vlevo vybereš Pravý Alt a napravo Levý Alt.

Vlevo vybereš Pravý Alt a napravo Levý Alt.

Re: Jak nastavit pravá Alt, aby se choval stejně jako levý?
SharpKeys problém nevyřešil, aspoň ne podle toho co jsi napsal..
Našel jsem na to tento návod:
Alt Gr. U evropských klávesnic totiž funguje pravý alt jako alt+ctrl, kdežto u amerických klávesnic je funkce stejná jako u levého.
Jaké je řešení? Pořídit si klávesnici s US rozložením J, a nebo provést malou úpravu registru windows.
Tu provedete tak, že vytvoříte kdekoliv textový dokumet a do něj vložíte tento text:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout]
"Scancode Map"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,02,00,00,00,38,00,38,e0,00,00,00,00
Dokumentu pak změňte příponu na .org a soubor spusťte. Mněla by na vás vyskočit hláška, zda chcete přidat hodnotu do registru, potvrďte a je hotovo.
Problém je ale v tom, že když změním příponu textového dokumentu na .org a pokusím se jej spustit, windows se mně ptá jakým způsobem chci soubor otevřít a ne jestli chci něco přidat do registů. Nemáte někdo zkušenost s tímhle?
Našel jsem na to tento návod:
Alt Gr. U evropských klávesnic totiž funguje pravý alt jako alt+ctrl, kdežto u amerických klávesnic je funkce stejná jako u levého.
Jaké je řešení? Pořídit si klávesnici s US rozložením J, a nebo provést malou úpravu registru windows.
Tu provedete tak, že vytvoříte kdekoliv textový dokumet a do něj vložíte tento text:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout]
"Scancode Map"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,02,00,00,00,38,00,38,e0,00,00,00,00
Dokumentu pak změňte příponu na .org a soubor spusťte. Mněla by na vás vyskočit hláška, zda chcete přidat hodnotu do registru, potvrďte a je hotovo.
Problém je ale v tom, že když změním příponu textového dokumentu na .org a pokusím se jej spustit, windows se mně ptá jakým způsobem chci soubor otevřít a ne jestli chci něco přidat do registů. Nemáte někdo zkušenost s tímhle?
Re: Jak nastavit pravý Alt, aby se choval stejně jako levý?
Do registrů se přidává pomocí souborů reg. Nerad bych se mýlil (jestli třeba nejde o nějakou novinku), ale o příponě org jsem neslyšel a reg jsem používal vždy.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Ano, zkusil jsem i příponu .reg, ale zahlásí mi chybu, že se nedá přidat do registru.
A děláš to jako administrátor? Nejlépe ve stavu nouze, ne při běžném spuštění. Nejde ten klíč přidat pomocí programu regedit z příkazového řádku?
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Gasco píše:Ano, zkusil jsem i příponu .reg, ale zahlásí mi chybu, že se nedá přidat do registru.
Je to opravdu cisty text? V cem jsi to tvoril? Doporucuje se Poznamkovy blok (notepad.exe).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Ano, v poznámkovém bloku, ale problém už je vyřešen. Nakonec se povedlo díky SharpKeys.
Děkuji za rady
Děkuji za rady
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4365
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
09 úno 2025 10:26
-
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11843
-
od Mapa111
Zobrazit poslední příspěvek
17 bře 2025 12:12
-