Zdravím,
už více než rok se potýkám s problémem, který mě celkem omezuje. Nemůžu se na privatě připojit z mého ntb na router přes wifi. Pouze zřídka.
Router - TL-WR841ND
Je nový, v záruce. Přes kabel se na něj každý připojí, přes wifi také (jakékoliv zařízení). Je v defaultním nastavení.
Notebook - Acer Aspire 5349
Můj ntb. starší, ale pomocí wifi se připojí kamkoliv na jakékoliv zařízení.
Co to píše:
1) případ - automaticky se připojí na router a hlasí se to jako domácí síť s internetem (což je OK). Stává se cca 3krát do měsíce do restartu/hybernace.
2) případ - automaticky se připojí na router a hlasí se to jako neznámá síť (ikonka lavečky) bez připojení internetu a v tray liště je wifi s vykřičníkem. Stává se skoro pokaždý.
Závěr:
Obě zařízení fungují, tak jak mají, akorát mezi sebou nefungují (pouze přes kabel). Divný na tom je, že to občas jen tak začne připojení fungovat. Jednou se mi stalo, že wifi fungovala půl hodiny a pak se to přeplo zase to neznámé sítě.
Budu vděčný za jakoukoliv radu, protože sám jsem z toho celkem zmatený. Dík
//název Deus ex machina aneb problem s Wi-Fi říká o obsahu dotazu skutečně vše
//mmmartin
Připojení Wi-Fi k domácí síti není stabilní.*
Re: Připojení Wi-Fi k domácí síti není stabilní.*
Ahoj, problémem AP bývá přehříváním, čipy totiž zpravidla nemají chlazení. Já sám s tím měl problém u modemu/routeru. Jedině reklamace. Já už měl po záruce a provizorně jsem řešil 80mm větrákem foukajícím směrem od AP. Pokud si nejseš jistý teplotou, polož na AP prostě ruku.
Děkuju za vaše názory a rady. 

Zdravím,
díky za odpověď. Pokud bychom si odmysleli můj ntb, tak router běží na 100% bez chyby, takže opravdu to může být teplotou?
Položíl jsem na router ruku a ani z jedné strany není horký ani teplý. Odhaduji, že má o něco vyšší teplotu než je pokojová.
díky za odpověď. Pokud bychom si odmysleli můj ntb, tak router běží na 100% bez chyby, takže opravdu to může být teplotou?
Položíl jsem na router ruku a ani z jedné strany není horký ani teplý. Odhaduji, že má o něco vyšší teplotu než je pokojová.
No mě když se přehřál, tak problém byl jak na notebooku, tak i na mobilu, síť zůstala připojená, ale zobrazil se onen žlutý vykřičník (připojení k internetu není k dispozici), nebo se síť odpojovala a byla "neznámá". Na PC připojeným kabelem vše šlo, pokud jsem napojil notebook na kabel, tak taky.
Ostatní tvá zařízení problém nemají, tudíž to stejný problém asi nebude, leda by jsi na tomto notebooku používal výrazněji větší objem dat, pak by mohl "padat".
Ostatní tvá zařízení problém nemají, tudíž to stejný problém asi nebude, leda by jsi na tomto notebooku používal výrazněji větší objem dat, pak by mohl "padat".
Děkuju za vaše názory a rady. 

Ne ne objem paketů je klasický. Testuju např. pomocí webu.
Ještě jsem si všiml, že router mi nepošle ani jeden paket.
Ještě jsem si všiml, že router mi nepošle ani jeden paket.
zkusil bych třeba změnu MAC adresy NTB
popř. zksuit na NTB nastavit pro wifi statickou IP a nepoužít DHCP(jen zkušebně)
popř. zksuit na NTB nastavit pro wifi statickou IP a nepoužít DHCP(jen zkušebně)
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
Dobře zkusím, díky. Jen se zeptám, jak změnit MAC adresu? Vím pouze jak se měni na routeru, ale ne na koncovém zařízení. Pomocí nějakého programu na klonování MAC?
http://www.netuj.cz/bezpecnost-sprava-pc/jak-zmenit-mac-adresu/ radši přečti celé
mělo by to fungovat i na vyšších verzích systému(snad)
z příkazu v příkazové řádky
si třeba opiš(zálohuj) nebo zkopíruj stávající MAC adresu u připojení které používáš
jak se píše výše v odkazu
tak hodnota MAC adresy může mít jen 0-9 a A-F(pozor né celá abeceda)
a nesmí korespondovat s ostatními zařízeními v síťi tak zkontroluj svojí vymyšlenou adresu s ostatníma adresama všech zařízení který se napojujou do sítě
P.S. můžeš ještě zkusit u routeru factory reset(obnovení do výchozího stavu)
většinou velmi malé tlačítko které stistkni a drž špendlíkem třeba tak cca 10 sekund
mělo by to fungovat i na vyšších verzích systému(snad)
z příkazu v příkazové řádky
Kód: Vybrat vše
ipconfig /all
si třeba opiš(zálohuj) nebo zkopíruj stávající MAC adresu u připojení které používáš
jak se píše výše v odkazu
tak hodnota MAC adresy může mít jen 0-9 a A-F(pozor né celá abeceda)
a nesmí korespondovat s ostatními zařízeními v síťi tak zkontroluj svojí vymyšlenou adresu s ostatníma adresama všech zařízení který se napojujou do sítě
P.S. můžeš ještě zkusit u routeru factory reset(obnovení do výchozího stavu)
většinou velmi malé tlačítko které stistkni a drž špendlíkem třeba tak cca 10 sekund
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
-
- Pohlaví:
Když mu fungují všechna ostatní zařízení, tak bych tovární reset nedoporučoval.
Zkontroluj:
- příkazem "ipconfig /all", zda ntb dostane IP adresu a DNS
- zda nemáš omezen rozsah přidělovaných IP adres pomocí DHCP
- DNS by neměl dělat router (tedy IP adresa má být jiná než brána)
- příkazem "tracert 77.75.72.3" zkontroluj, kam až dojde.
- vyzkoušej spojení s routerem pomocí příkazu "ping *adresa brány*"
A hodí se taky napsat, jaký OS používáš.
Zkontroluj:
- příkazem "ipconfig /all", zda ntb dostane IP adresu a DNS
- zda nemáš omezen rozsah přidělovaných IP adres pomocí DHCP
- DNS by neměl dělat router (tedy IP adresa má být jiná než brána)
- příkazem "tracert 77.75.72.3" zkontroluj, kam až dojde.
- vyzkoušej spojení s routerem pomocí příkazu "ping *adresa brány*"
A hodí se taky napsat, jaký OS používáš.
Zdravím,
Když jsem na LAN:
IP: 192.168.0.104
maska: 255.255.255.0
brana: 192.168.0.1
Když jsem na Wifi:
IP: 169.254.119.90
brana: 255.255.0.0
brana: zadna
tracert nedojde nikam. Nutno dodat, že příchozích packetů z routru mi píše 0.
Mám Windows 7 64-bit
Když jsem na LAN:
IP: 192.168.0.104
maska: 255.255.255.0
brana: 192.168.0.1
Když jsem na Wifi:
IP: 169.254.119.90
brana: 255.255.0.0
brana: zadna
tracert nedojde nikam. Nutno dodat, že příchozích packetů z routru mi píše 0.
Mám Windows 7 64-bit
To Ti logicky nikam nemuze dojit, protože zarizeni na Wi-Fi nedostalo IP adresu.
-
- Pohlaví:
Vždy mě fakt dokáže nas..štvat, když tazatel odpoví jen na něco. Takže až odpovíš na všechny body, pak se můžem bavit dál.
Nicméně - jak praví oxxid - PC nedostane IP adresu. Důvodů může být několik. To by se (snad) dalo zjistit, pokud bys udělal vše co bylo řečeno.
Nicméně - jak praví oxxid - PC nedostane IP adresu. Důvodů může být několik. To by se (snad) dalo zjistit, pokud bys udělal vše co bylo řečeno.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 5141
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 14:14
-
-
- 2
- 2547
-
od pinzerce