Zdravím, mám základní desku ga 990fxa d3 + 2x 2GB zeppelin 1333 MHz ramky, do té doby vše ok.
Ale dneska mi přišly ty stejné ramky, stejná frekvence, tak jsem je zapojil a PC se ani nezapnul. Po dlouhém zkoušení jsem zjistil, že se zapne jen pokud 2. Ramku z toho páru, který jsem si koupil nechám vyndanou. Jinak se Pc ani nezapne. Resetoval jsem cmos, nepomohlo. Teď se mi sekne i windows při načítáni jak normálně, tak i v npuzovém režimu. Oprava win je taky nefunkční (sekne se při nabíhání). Je mi jasné že v harddisku problém není. Je v biosu nějaké nastavení ramek nebo něco, abych ho zachránil? Díky
Přidány nové RAM, nefunkční PC
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Přidány nové RAM, nefunkční PC
Spis nez o nastaveni RAMek pujde o korekturu rezimu diskoveho radice - zkus zmenu na (ci z) AHCI.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Díky, ale nepomohlo
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pak tam nech pouze puvodni par.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Pouzij kvalitni znackove ramky - napr. Kingston
Pri pouziti neznackovych suntu jako je Zeppelin nezaruci nikdo nic - ty nove pameti mohou byt vadne (Zeppelinu jsou vadne cele serie), mohou vsechny fungovat samostatne ale ne dohromady, mohou byt nekompatibilni se zakladni deskou, zkratka halda moznosti.
Muzes skusit bootovaci CD s Memtestem, obvykle zacne psat hromady chyb pokud RAMKy nefunguji jak maji.
Pri pouziti neznackovych suntu jako je Zeppelin nezaruci nikdo nic - ty nove pameti mohou byt vadne (Zeppelinu jsou vadne cele serie), mohou vsechny fungovat samostatne ale ne dohromady, mohou byt nekompatibilni se zakladni deskou, zkratka halda moznosti.
Muzes skusit bootovaci CD s Memtestem, obvykle zacne psat hromady chyb pokud RAMKy nefunguji jak maji.
Právěže teď když tam zasunu mojr starý, také se to sekne při bootování. Chci alespoň nějak rozjet ten komp tak jako jel předtím.. Pokud možno bez ztráty dat
Vycisti slot, vycisti kontakty na modulu a zkousej je pridavat po jedne. Spousta zavad se opravi jen tim, ze se zahybe modulya ocisti kontakty.
Vzdycky skus Memtest z bootovaciho CD, kdyz to udela 2-3 pruchody bez chyby tak je ten modul nejspis funkcni.
Ale jak rikam Zeppelin - u tohohle OEMka jsem zazil cokoliv, od funkcnich modulu, polofunkcnich modulu az po reklamace vsech dodanych kusu.
Vzdycky skus Memtest z bootovaciho CD, kdyz to udela 2-3 pruchody bez chyby tak je ten modul nejspis funkcni.
Ale jak rikam Zeppelin - u tohohle OEMka jsem zazil cokoliv, od funkcnich modulu, polofunkcnich modulu az po reklamace vsech dodanych kusu.
Ok, díky za rady. Zítra zkusím a dám vědět
Tak jsem dnes zkoušel dva různé harddisky s windows, které na jiném počítači jedou. U mě se mi to vždy zasekne u loga windows a dál se nepohne. Stáhl jsem si na flashku windows a zkusil i ji bootovat, ale také se zasekne u loga windows.. Ramky jsem zkoišel všechny, takže problém bude někde v nastavení BIOSU že? Resetovat jsem ho zkoušel, updatovaný je. Nějaké nápady?
Proč děláš úplně něco jiného, než co Ti rádci doporučují?? Pak se nediv, že se nikam nedostaneš!
S tou výměnou HDD to byla akce k ničemu, patrně i většina ostatních úvah při jejich realizaci povede tak akorát k rozhašení PC.
A ne můžeš, ale měl bys. Jinak vadu RAMek nezjistíš.
Se Zeppeliny mám své zkušenosti a opravdu jsou - mírně řečeno - nevyzpytatelné. Určitě jedna nebo obě, co jsi koupil, vykážou při testu Memtestem (nebo Goldmemory) chyby. Dokud ten test neuděláš, dál se nepohneme.
S tou výměnou HDD to byla akce k ničemu, patrně i většina ostatních úvah při jejich realizaci povede tak akorát k rozhašení PC.
petr22 píše:Muzes skusit bootovaci CD s Memtestem, obvykle zacne psat hromady chyb pokud RAMKy nefunguji jak maji.
A ne můžeš, ale měl bys. Jinak vadu RAMek nezjistíš.
Se Zeppeliny mám své zkušenosti a opravdu jsou - mírně řečeno - nevyzpytatelné. Určitě jedna nebo obě, co jsi koupil, vykážou při testu Memtestem (nebo Goldmemory) chyby. Dokud ten test neuděláš, dál se nepohneme.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Memtest- 0 errors. Nevím už prostě čím to je
Jak dlouho Ti Memtest běžel, resp. kolik cyklů udělal? Je třeba udělat alespoň 3 cykly aby test měl vypovídací schopnost!
A dále: Je třeba testovat každou RAMku zvlášť a pokud možno ne ze systému, ale z bootovacího CD - viz petr22.
A dále: Je třeba testovat každou RAMku zvlášť a pokud možno ne ze systému, ale z bootovacího CD - viz petr22.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 28840
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
22 led 2025 21:47