Dobrý den,
potřeboval bych od vás pomoci ohledně kontroly HD. Nedávno mi spadl notebook tak z pul metru na zem a rozbil se mi displej (viz. me predchozi temata). Par lidi mi poradilo pred koupi noveho displeje prvni zkontrolovat ostatni casti pocitaci, zvlaste HD. Jako programy jsem pouzil HD tune a CrystalDisk Info.
Bohuzel z vysledku co na me vyjely toho moc nezjistim a proto se obracim na vas :).
(pozn. ten HD tune jsem nechal na full scan(viz. foto) a pak jsem dal jeste quick scan a u toho mi to zobrazilo uz jen jedno cervene policko)
Je na tom ten HD spatne? A pokud ano da se nejak vyhnout koupeni noveho HD?
Díky moc.
Kontrola Hard Disku Vyřešeno
Re: Kontrola Hard Disku
jak to říct tvuj hardisk je na tom docela dost špatně vyzkoušel bych nejdříve pustit nějaký HDD regenerator ale dle počtu vadných sektorů to asi nepomůže asi bych si jako první zálohoval data a poté uvidíme co dál..
Zalohovat to nebude problem, regenerator vyzkousim. HD ma 750 GB, coz mně je tak ze 70% k nicemu. Nejde proste jen ty poskozene casti HD deaktivovat a pouzivat treba napriklad 300gb neposkozeneho HD?
Jde, umi to treba MHDD (bootovaci CD).
Problem je ze pocet tech poskozenych sektoru se bude nejspis zvysovat.
Problem je ze pocet tech poskozenych sektoru se bude nejspis zvysovat.
A co by ste mi tedy prosim doporucili? Pocitam s tim, ze ty appky na regeneraci HD nevyjdou, data budou zalahovana. 300-400 GB mi k praci na tom pocitaci bohate staci a doopravdy bych se rad vyhnul objednavani noveho HD :)
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zálohovat data a disk případně reklamovat a nebo se dívat po jiném. Tyhle regenerátory jsem zkoušel a vydrželo to tak týden a opět problémy s rychlostí a BSOD...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je na Tobě, jestli chceš riskovat, že příště již nenastartuješ a jsi bez dat. Ten disk je zralý na odchod na věčnost.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Po spatření Error Scanu z HD Tune mám jedinou radu: Zazálohovat co jde a ten HDD urychleně odložit na SD na recyklaci. Jeho další používání je nebezpečné především pro Tvé nervy

PS: Quick Scan u HD Tune je nanic, krajně nespolehlivé výsledky.

PS: Quick Scan u HD Tune je nanic, krajně nespolehlivé výsledky.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Uvazoval jsem o koupi externiho HD, prave pro ruzne zalohy atd., tak nedal by se tento poskozeny HD pouzivat jako externi a koupit si novy? Kdyz se ten HD bude pouzivat jednou za nevim kolik mesicu, tak by mohl jeste neco vydrzet ne? Pripadne, podle fotky to vypada ze 1. cast HD a posledni je v poradku, neda se nejak proste ta prostredni(poskozena) deaktivovat, aby se na nic nic nezapisovalo?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ty by sis dával zálohovaná data na poškozený disk, který může kdykoliv umřít? Ty špatné sektory se přemapují, disk má na to prostor, ale nebude to donekonečna. Ten disk může umřít za 5 minut a taky za rok. Já bych jej zničil a koupil nový.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Re: Kontrola Hard Disku Vyřešeno
wattmetr píše:ten HDD urychleně odložit na SD na recyklaci. Jeho další používání je nebezpečné především pro Tvé nervy![]()
Je to můj názor a jistě ho potvrdí všichni, kteří se tu k tomu vyjadřují. Používat ho na zálohy je to samé, jako nezálohovat vůbec

Běžně vyhazuji HDD, které zdaleka nejsou v tak katastrofálním stavu, jako ten Tvůj.
2memphisto: Ty jeho špatné sektory už se nepřemapují, to by se v Error Scanu neobjevily. Ty už jsou definitivně hotové!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 5144
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 11:31
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3256
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
- 8
- 3386
-
od sabrik