Notebook cca 19k - 25k práce/hry

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Luďa
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Notebook cca 19k - 25k práce/hry

Příspěvekod Luďa » 13 zář 2014 12:03

Zdravím, asi to tu máte často. :D Prolezl jsem si některá stará témata, no, nic mě plně neuspokojilo.

Nejradši bych za ty peníze stolní PC, ale začínám pociťovat nutnost občas PC přenášet a navíc se mi vyskytla možnost letět na grafickou praxi do Španělska, takže moje potřeba se stala aktuální, sice nespěchá, ale nejspíš je lepší to řešit teď, než před Vánoci, kdy stoupnou ceny. ;)

K věci:
V Noteboocích se vůbec nevyznám, ale cokoliv bude přilepšení od mého 4 roky starého PC (opravdu :)). Budu pracovat s Photoshopem, občas i Illustrátorem, sem tam kódovat v PHP a hrát si s JavaScriptem a různejma HTML5 technologiema. Velmi vyjímečně stříhám videa pro známé, ale to je tak 3x do roka, což se dá přežít i s PC neprimárně určeným pro ten účel. No a pak asi největší přítěží v téhle ceně budou hry, rád bych si zahrál už i něco novějšího, polovinu her, co si pořídím odkládám, protože mi přijde jako hřích hrát je na nejnižší detaily ve 25 FPS. Hádám že paradoxně hry budou zabírat většinu výpočetního času, jelikož jsem "pilný" student žejo. :D

Chtělo by to tedy trošku slušnější display, ty "rozlišení jak v roce 2004" nechci ani náhodou, jak je ve zvyku je tam furt rvát a má je už kdejakej mobil. :D
Maximální výkon asi je samozřejmostí - ale, zase ne na úkor dílenského zpracování, alá hypersupermarket za málo peněz "hodně" muziky, jak vidím většinu strojů ve škole. :D
SSD by potěšilo, ale dá se časem dokoupit, tak asi neřeším. ;)
DVD mechanika je mi úplně šumafuk, nepamatuju se, kdybych jí poslední dobou nutně potřeboval, přinejhorším si to hodím na flešku na stolním.
Úložný prostor pro data je sice v dnešní době levný, ale je mi celkem taky šumák, zálohy si budu dělat na stolní. ;)
Velikost stroje - tak to vůbec nevím, zkuste doporučit zkušeností. :) Patnáctka se mi zdá na práci malá, ale nosil jsem jeden den sedmnáctku a šlo to.

Dál mě nic nenapadá, trochu jsem koukal a třeba tenhle by asi nemusel být špatný, jen nemám moc důvěru v Acer.

Díky za ochotu, uvědomuju si, že to nemusí být lehký a dost si vážím, že to děláte dobrovolně, ještě vymyslím asi nějakou malou odměnu. ;)

Edit: Jo zapomněl jsem, chtělo by to s už s nějakým Windows.

Reklama
SvanXYZ
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Notebook cca 19k - 25k práce/hry

Příspěvekod SvanXYZ » 13 zář 2014 12:21

Za 25k by se dal pořídit notebook i herní PC zároveň - http://www.czc.cz/1in0q0sbfgja1aojftirfnjg4c/seznam.

Notebook nemá OS, osobně bych na to dal nějákou distribuci Linuxu a měl bys neprůstřelnej systém na nekalej obsah a nemusel by sis tak zasvinit PC.

PC - i3 a R9 270x je vůči budoucnosti mantle optimální na hry, přikládám video z BF4 s podobnou výbavou.

https://www.youtube.com/watch?v=t8zaadoeyhY

max 92 fps
min 42 fps
avg 61 fps

Každopádně chápu že nemusíš mít monitor, v tom případě se mi jeví tajto jako správná volba - http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y50-70-black-d2139731.htm#popis

Počkej na ostatní odpovědi, nemám tu až tak velké slovo, je tu spoustu zkušenějších uživatelů.
Fractal Design DEFINE R4 Titanium
MSI B85 Gaming
Intel Xeon E3 1231v3
ASUS STRIX R9390-DC3-8GD5-GAMING
Kingston HyperX Beast 2x4GB
Seasonic 650 S12
Seagate Baracuda 7200 1TB
Samsung EVO 840 120GB
Windows 8.1

Luďa
nováček
Stav:

Příspěvekod Luďa » 13 zář 2014 13:02

Díky za odpověď. Popravdě o možnosti stolního na hry a pracovního notebooku jsem přemýšlel. Ale nejeví se mi to kvůli financím jako dobrý nápad. To kdybych mohl dát za oboje tak 20 litrů, tak by to byla jiná. :) Jak se říká, nikdo není tak bohatý aby kupoval neustále laciné věci. Popravdě si na tom levném notebooku neumím moc představit nějakou rozumnější práci, příjde mi to spíše jako Facebook mašinka, kterou mám v podstatě teď. Zkrátka chci si přilepšit ve výkonu, ale budu potřebovat tu mobilitu do Španělska + brigády, které mi známí nabízejí. Celkem i do školy by se to hodilo, i když to není hlavní důvod.

Jinak ten IdeaPad nevypadá zle, trošku ho prokouknu. Vzhledově se mi taky zamlouvá, ostudu by neudělal ani chlapovi v obleku. :)

Edit: Možná takovej detail, ale nejsou 2 jádra v dnešní době trochu málo? Sice stále furt je většina aplikací naprogramována tak, že s více jádry pracovat neumí. Ale ty grafické programy by asi na 4 jádrech běželi lépe. Ovšem je možný, že se pletu, hardware nesleduju už tak 5 let a třeba se trend v počtu jader zase mění.

SvanXYZ
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod SvanXYZ » 13 zář 2014 13:09

No samozřejmě pokud mluvíme o reprezentaci tak od toho tu máme apple, ale pokud chceš reprezentaci u geeků, tak určitě na nějáký fujitsu bych zapomněl no :D

Tady vidíš jak si lenovo počíná v BF4 - https://www.youtube.com/watch?v=ejJC2Mofm4Y
Fractal Design DEFINE R4 Titanium
MSI B85 Gaming
Intel Xeon E3 1231v3
ASUS STRIX R9390-DC3-8GD5-GAMING
Kingston HyperX Beast 2x4GB
Seasonic 650 S12
Seagate Baracuda 7200 1TB
Samsung EVO 840 120GB
Windows 8.1

Luďa
nováček
Stav:

Příspěvekod Luďa » 13 zář 2014 20:19

Ještě jsem se trochu koukl po jiných a další, co by se mi líbil by byl tenhle. Pokud se nepletu, tak je s výkonem na tom +- nastejno s tím IdeaPadem.

Možná bych kvůli komfortu práce chtěl spíš tu sedmnáctku, než ty patnáctky, ale co jsem se mým lajckým okem díval, tak mají sedmnáctky oproti patnáctkám v týhle ceně celkem horší GPU. Nakonec jsem našel lehce přes limit tuhle sedmnáctku, co je výkonem +- na stejno. Ale prachy nemám na rozhazování, tak vůbec nevím, jestli se mi do toho chce. :D Navíc bych si z nynějšího 18,5" 1680x1050 monitoru mohl udělat doma druhou plochu. Fuuuu, horší jak vybírat auto, auto projedu a už vim. :D Pokud by se ještě někdo vyjádřil, byl bych moc rád. ;)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”